HerNews.gr
Beauty

Καλοκαιρινά tips για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας

Το καλοκαίρι δεν είναι η αγαπημένη εποχή όλων, άλλωστε προκαλεί χάος όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματός μας. Με την αλλαγή του καιρού, αλλάζουν και οι απαιτήσεις της επιδερμίδας μας.

Κατά τους πιο ζεστούς μήνες, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να διατηρήσετε το δέρμα απαλό, προστατευμένο και λαμπερό λόγω των σκληρών ακτίνων του ήλιου. Επιπροσθέτως, υπάρχει η ρύπανση, η οποία επιβαρύνει το πρόβλημα και προκαλεί θαμπάδα.

Αν και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε κάθε τελετουργικό ομορφιάς που είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματός μας, ένα βασικό σημείο που πρέπει να θυμόμαστε είναι να το κρατάμε καλά ενυδατωμένο.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όχι απλώς ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και ένα βασικό καθεστώς ομορφιάς.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η ενυδάτωση της επιδερμίδας το καλοκαίρι;

Εάν το εξωτερικό στρώμα δεν λαμβάνει αρκετή υγρασία, το δέρμα θα χάσει την ελαστικότητά του και συχνά ξηραίνεται, προκαλεί φαγούρα και ξεφλουδίζει. Το ξηρό δέρμα μπορεί ακόμη και να επιταχύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος και να το διατηρήσουν ενυδατωμένο και λείο όλη την ημέρα.

Ωστόσο, ακόμα κι αν έχετε λιπαρό δέρμα, θα χρειαστεί να προβείτε σε ενυδάτωση, γιατί το λιπαρό δέρμα μπορεί να έχει έλλειψη νερού.

Εάν το δέρμα σας γίνει λιπαρό, μπορεί να είναι σημάδι ότι είναι αφυδατωμένο. Ακολουθούν έξι τελετουργίες που πρέπει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα ομορφιάς σας για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό αυτό το καλοκαίρι:

1. Ενυδάτωση της επιδερμίδας

Το σώμα σας χάνει πολλή υγρασία τα καλοκαίρια. Επομένως, είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε το σώμα σας ανελλιπώς.
Οι ειδικοί θα σας πουν ότι είναι απαραίτητο να πίνετε 10-12 ποτήρια νερό και να αυξήσετε την πρόσληψη φρούτων για να παραμείνετε ενυδατωμένοι όλη την ημέρα. Κάνοντας αυτό θα δείτε
την άμεση επίδραση και στο δέρμα σας.

Εκτός από αυτό, φροντίστε να ακολουθήσετε το τελετουργικό καθαρισμού, τόνωσης και ενυδάτωσης το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γάλα και μέλι, τα οποία είναι εξαιρετικά φυσικά ενυδατικά για το δέρμα. Φυσικά, θεραπείες όπως το skin scrubberκαι το oxygeneo θα ήταν ιδανικές κατά τους θερινούς μήνες, καθώς θα δείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη σε βάθος, πιο λαμπερή και πιο σφριγηλή.

Οι ειδικοί μπορούν να σας κατευθύνουν σχετικά με τη θεραπεία που χρειάζεστε και να σας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2. Καθαρίστε και κάντε απολέπιση στην επιδερμίδα σας

Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα και τρίψτε το δέρμα σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να απαλλαγείτε από το σμήγμα που βρίσκεται βαθιά μέσα στους πόρους.
Αυτό
το βήμα είναι σημαντικό, διαφορετικά το δέρμα σας δεν θα μπορεί να ωφεληθεί από τις ενυδατικές λοσιόν και τις μάσκες προσώπου που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας.

3. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό όποτε βγαίνετε έξω. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς το αντηλιακό βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτινοβολίες UV που προκαλούν την πρώιμη έναρξη της γήρανσης του δέρματος.

4. Μείνετε χαμηλά στο μακιγιάζ

Σίγουρα, σε όλες μας αρέσει να κάνουμε μακιγιάζ, αλλά τα καλοκαίρια πρέπει να το κρατάτε χαμηλά.
Για να προστατεύσετε τη φυσική λάμψη του δέρματος, το πιο σημαντικό είναι να μείνετε μακριά από το βαρύ μακιγιάζ και να συνηθίσετε να το βγάζετε πριν κοιμηθείτε για να αφήσ
ετε τους πόρους να αναπνεύσουν.

5. Χρησιμοποιήστε καταπραϋντικά συστατικά

Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας φρέσκο ​​και δροσερό τα καλοκαίρια είναι να χρησιμοποιείτε ντομάτες, οι οποίες είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.
Αναμείξτε ντομάτα και χυμό λεμονιού και απλώστε το σε όλο σας το πρόσωπο (μπορείτε να φτιάξετε και παγάκια). Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Θα δροσίσει το δέρμα σας και θα το διατηρήσει επίσης ενυδατωμένο.

Μία έξτρα ενίσχυση φρεσκάδας αποτελεί η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, η οποία εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση, θρέψη αλλά και σύσφιξη δέρματος ενώ παράλληλα μειώνει τις λεπτές γραμμές χωρίς ωστόσο να προκαλεί ερεθισμό στην επιδερμίδα.
Πρόκειται για μια ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής και άκρως αποτελεσματική τεχνική που χαρίζει θρέψη στο δέρμα χωρίς βελόνες και πόνο.

μαντηλακια ντεμακιγιαζ

6. Χρησιμοποιήστε σπιτικά σκευάσματα προσώπου

Τα σκευάσματα προσώπου που παρασκευάζονται από συστατικά κουζίνας όπως γάλα, μέλι και πλιγούρι βρώμης μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σας για να τη διατηρήσουν λεία και ενυδατωμένη.
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πακέτα
περιποίησης προσώπου φρούτων και μάσκες σεντόνια.

Αφιερώστε χρόνο για να φροντίσετε το δέρμα σας και παραμείνετε όμορφοι παρά την καυτή ζέστη.

Επιπλέον τρόποι για να ενυδατώσετε φυσικά την επιδερμίδα σας:

Κοιμηθείτε 8 με 9 ώρες.
Περιορίστε το ντους σε 5 έως 10 λεπτά και χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό.
Περιορίστε τον καφέ και το αλκοόλ.
Περιορίστε ή αποφύγετε το κάπνισμα.
Μεταβείτε σε ένα απαλό καθαριστικό.
Τρώτε μια ποικίλη διατροφή που είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Πώς θα καταλάβετε αν το δέρμα σας είναι καλά ενυδατωμένο;

Τσιμπήστε μια μικρή ποσότητα δέρματος στο μάγουλο, την κοιλιά, το στήθος ή το πίσω μέρος του χεριού σας και κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα.
Εάν το δέρμα σας σπάει πίσω, πιθανότατα δεν είστε αφυδατωμένοι. Εάν χρειάζονται μερικά λεπτά για να
ανακάμψετε, πιθανότατα είστε αφυδατωμένοι. Επαναλάβετε σε άλλες περιοχές αν θέλετε.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Εσύ γνωρίζεις τι τύπο δέρματος έχεις; – Οι ιδανικές θεραπείες για κάθε πρόσωπο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ενυδατική Vs Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου: Τι χρειάζομαι;

Her News

Σοφία Χατζηπαντελή: Το Ηair Tinsel Trend που “έριξε” το TikTok!

HerNewskl

Χρειάζεται πραγματικά να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ;

HerNews ka