HerNews.gr
DECORNEWS

Το νέο pop-up store του οίκου Tiffany στο Παρίσι μας ταξιδεύει στον χρόνο

Tiffany

Ταξίδι μέσα στον χρόνο υπόσχεται το νέο pop-up μαγαζί του οίκου Tiffany στο Παρίσι.

Μέσα από βελούδινες υφές, πυραμοειδείς κατασκευές και έντονα χρώματα όπως το σκούρο μπλε, ο οίκος Tiffany μας μαγεύει.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο OMA του Ρεμ Κούλχαας δημιούργησε ένα pop-up κατάστημα για την Tiffany & Co στο Παρίσι, το οποίο παρουσιάζει μια ποικιλία κομματιών από την 185χρονη ιστορία του κοσμηματοπωλείου.

Το pop-up λειτουργεί ως ένας συνδυασμός μπουτίκ και έκθεσης, προβάλλοντας κομμάτια Tiffany από το παρελθόν και το παρόν. Η Tiffany & Co έχει πλούσια ιστορία τόσο στην κατασκευή κοσμημάτων όσο και στον σχεδιασμό προϊόντων. Εκτός από μια ευκαιρία να ανακαλύψει κάποιος την τελευταία συλλογή της Tiffany, η επίσκεψη στο κατάστημα είναι ένα ταξίδι στον χρόνο.

Tiffany

Μπαίνοντας στο κατάστημα, οι επισκέπτες μπαίνουν σε μια ροτόντα με βαθύ μπλε χρώμα όπου το brand παρουσιάζει μερικά σχέδια κοσμημάτων από τα αρχεία της.

Τα κομμάτια παρουσιάζονται μέσα σε επιτοίχιες κόγχες ή μέσα σε πυραμιδοειδείς γυάλινες θήκες επάνω σε ογκώδη βάθρα. Μεγάλες οθόνες προβάλλουν μεγεθυμένες εικόνες των σχεδίων, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ρίξουν μια ματιά στις μικρότερες λεπτομέρειές τους.

Ένας μικρός διάδρομος οδηγεί τους επισκέπτες σε ένα δωμάτιο σε χρυσό χρώμα, όπου εκτίθεται η τρέχουσα συλλογή της Tiffany & Co. Στην περιφέρεια του χώρου, έχει δημιουργηθεί μια μικρή γωνιά καθιστικού με μερικές απαλές ροζ πολυθρόνες και πουφ. Ένα κρεμαστό φωτιστικό-αντίκα από βιτρό απηχεί τις λάμπες που σχεδίασε ο πρώτος διευθυντής σχεδιασμού της Tiffany & Co Louis Comfort Tiffany στις αρχές του 1900. Σε αρμονία με αυτό το θέμα προστέθηκε επίσης στην πρόσοψη του pop-up καταστήματος μια επένδυση από ψεύτικο βιτρό.

Μια βελούδινη αψίδα οδηγεί στην τελευταία αίθουσα του καταστήματος, όπου πραγματοποιούνται τα ραντεβού για τα πολυτελή κοσμήματα.

Tiffany

Το pop-up κατάστημα της εταιρίας στο Παρίσι θα παραμείνει ανοιχτό έως τον Μάιο του 2023 και θα ανανεώνεται διακριτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να αντικατοπτρίζει τις νέες συλλογές της μάρκας καθώς αυτές εκτίθενται.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα νέα σχέδια της Vipart ντύνουν με artistic διάθεση τον τοίχο μας

Her News

Κάνε τα κεριά που έχεις στο σπίτι να αποκτήσουν νέο ύφος

Her News

Τα top σκούρα χρώματα που θα κάνουν την είσοδο του σπιτιού σου να φαίνεται luxury

HerNews ka