HerNews.gr
DECORNEWS

Organic modern style: Η νέα τάση διακόσμησης που έχει γίνει viral

organic modern style

Το organic modern style είναι trend, αλλά τι ακριβώς είναι αυτό το νέο σχεδιαστικό φαινόμενο; Οι designers εξηγούν και προσφέρουν τις συμβουλές τους.

Organic modern style:  Ένα νέο είδος διακόσμησης το οποίο συμπυκώνει όλη την ουσία του μοντέρνου και ποιοτικού στυλ σε 3 λέξεις. 

Αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν 30 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Ωστόσο, αν και έχει γίνει viral στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο, δεν πρέπει να βιαστούμε να την απορρίψουμε ως απλά μία εμμονή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κι αυτό γιατί έχει τις ρίζες της σε ένα πολύ αληθινό σχεδιαστικό mood από το οποίο πολλοί κορυφαίοι σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Jake Arnold, εμπνέονται αυτή τη στιγμή.

organic modern style

Το οργανικό μοντέρνο στυλ είναι μία σχεδιαστική τάση που έχει βάση τον Σκανδιναβικό μινιμαλισμό, ενώ παράλληλα δανείζεται ιδέες από το μοντέρνο κίνημα του μέσου του αιώνα και τα bohemian interior styles. Το αποτέλεσμα που προκύπτει δίνει έμφαση στη δεξιοτεχνία και την ομορφιά των φυσικών υλικών, τις απαλές καμπύλες και τα οργανικά σχήματα, δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν αέρα χαλαρής πολυτέλειας. Για τη Susana Simonpietri, δημιουργική διευθύντρια του σχεδιαστικού στούντιο Chango & Co, έχει να κάνει με τη «δημιουργία βιώσιμων, άνετων χώρων με την πρόθεση και την ισορροπία της casual κομψότητας».

Ο Jake Arnold, σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και συνιδρυτής του The Expert, κατά την τελετή των βραβείων Etsy 2022 Design Awards, σημείωσε μια ιδιαίτερη τάση στα σχήματα που μπορεί να αναχθεί σε αυτήν την αναδυόμενη αισθητική. «Οι σχεδιαστές λατρεύουν να παίζουν με πιο οργανικά σχήματα με ασύμμετρες φόρμες», είπε ο Jake, «τα σχέδια είναι σίγουρα πιο παιχνιδιάρικα».

Αυτές οι φόρμες είναι μερικές φορές απαλές καμπύλες και κύματα, μερικές φορές σφαίρες και κορυφογραμμές, ωστόσο, ορίζονται από μια αίσθηση ουσίας – μια χοντροκομία αν θέλεις – που αιχμαλωτίζει το πνεύμα του μοντέρνου σχεδιασμού επίπλων.

organic modern style

Είναι το πώς αυτά τα σχήματα συνδυάζουν μοντέρνες και οργανικές ιδιότητες που τα κάνουν τόσο επιτυχημένα, σημειώνει ο Αυστραλός στυλίστας εσωτερικών χώρων Tim Neve. «Επειδή τα σχέδια είναι εμπνευσμένα από την ίδια τη φύση, αυτό κάνει την τελική αισθητική να δείχνει αυθεντική», λέει. Ο Tim κυκλοφόρησε πρόσφατα την πρώτη του συλλογή επίπλων, Debut, η οποία διοχετεύει την ενέργεια αυτού του νέου κύματος οργανικού μοντέρνου στυλ. «Προσπάθησα να αναμίξω απροσδόκητες αντιθέσεις σχήματος και υλικών», εξηγεί. «Το αποτέλεσμα είναι τολμηρό αλλά έχει μια εκλεπτυσμένη απλότητα».

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το χρώμα που επιλέγουν οι σχεδιαστές για το 2024 – Κάνει τα δωμάτια να φαίνονται πιο ακριβά

HerNews ka

Cloffice: Η τάση για γραφείο στο σπιτι που ήρθε για να μείνει!

Her News b

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν αποθηκεύετε χριστουγεννιάτικα στολίδια

HerNews ka