HerNews.gr
Αφιερώματα

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Η γυναίκα που μας θυμίζει πως όλα είναι δυνατά – Πως από πάμφτωχη έγινε δισεκατομμυριούχος

Η ζωή της είχε δράκους αλλά και μαγικά που την έφεραν στη κορυφή. Σαν σήμερα, το 1965 γεννήθηκε η πασίγνωστη συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Σαν σήμερα είναι και η γενέθλια ημέρα του Χάρι Πότερ που δημιούργησε η φαντασία της αγγλίδας συγγραφέως και την έκανε ζάπλουτη.

Οι θαυμαστές των περιπετειών του Χάρι Πότερ γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 31 Ιουλίου τα γενέθλια του χαρισματικού νεαρού μάγου.

Η αγγλίδα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από την απόλυτη φτώχεια έφτασε να είναι η 12η πιο πλούσια γυναίκα της Αγγλίας. Η συγγραφέας που μας μύησε στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ, κάποτε ήταν άνεργη, ανύπαντρη μητέρα και ζούσε για χρόνια με το επίδομα ανεργίας.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, υπέγραφε τα βιβλία με ένα Κ. ανάμεσα στο όνομα και το επίθετο της, από φόβο μήπως οι αναγνώστες ανακαλύψουν ότι είναι γυναίκα και δεν τα αγοράσουν.

Η ιστορία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποτελεί πραγματικά πηγή έμπνευσης

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ γεννήθηκε το 1965 στο Yate της Αγγλίας. Από μικρής της άρεσε να γράφει και να διηγείται ιστορίες στους φίλους της ώστε να τους διασκεδάζει. Την πρώτη της ιστορία την έγραψε σε ηλικία έξι ετών και αφορούσε ένα κουνέλι!

Τα εφηβικά της χρόνια δεν ήταν εύκολα. Η μητέρα της έδινε χρόνια μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, κάτι που επηρέασε τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια.

Η πιο τραυματική στιγμή της ζωής της ήταν την ημέρα που η μητέρα της έφυγε από τη ζωή, όπως λέει. Ηταν Πρωτοχρονιά του 1991 και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ήταν 25 ετών. Εξι μήνες νωρίτερα είχε αρχίσει να γράφει για τον Χάρι Πότερ και θρηνούσε γιατί η μητέρα της ποτέ δεν γνώριζε για αυτό.

Η απώλεια της δικής της μητέρας την οδήγησε να δημιουργήσει έναν ήρωα που είχε ζήσει και ο ίδιος το θάνατο των γονιών του.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ όταν τελείωσε το σχολείο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Exeter στο Devon, γαλλική φιλολογία.

Το 1990 μετακόμισε στην Πορτογαλία για να διδάξει αγγλικά. Εκείνη ήταν η χρονιά που της ήρθε και η ιδέα για τη δημιουργία του μάγου Χάρι Πότερ και μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της με το τρένο. 

Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Jorge Arantes, με τον οποίο απέκτησε το 1993 την κόρη τους Jessika. Ο γάμος της δεν κράτησε πολύ, κι έτσι μαζί με την κόρη της μετακόμισαν στο Εδιμβούργο.

Η οικονομική κατάσταση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ήταν πάρα πολύ άσχημη και λέγεται πως εκείνη την περίοδο έπασχε από κατάθλιψη.

«Ενας εξαιρετικά βραχύβιος γάμος είχε καταρρεύσει, ήμουν άνεργη, μόνη μητέρα και όσο πιο φτωχή γίνεται στη σύγχρονη Βρετανία, χωρίς να είμαι άστεγη. Με όλα τα συνήθη στερεότυπα, ήμουν η μεγαλύτερη αποτυχία που ήξερα» έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξη της το 2012.

Ωστόσο βρήκε παρηγοριά στο γράψιμο, καθώς άρχισε να αναπτύσσει την αρχική της ιδέα και να δημιουργεί και τους άλλους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να ολοκληρώσει το πρώτο της βιβλίο «Harry Potter and the Philosopher’s Stone».

Το βιβλίο απορρίφθηκε αρχικά οκτώ φορές μέχρι τελικά να γίνει δεκτό από τον οίκο Blloomsbury.

«Η κατάθλιψη ήταν από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες που είχα ποτέ. Επρεπε να επαναλάβω τις συνεδρίες σε ψυχολόγο όταν η ζωή μου άλλαξε τόσο ξαφνικά και βοήθησε πραγματικά» έχει πει η ίδια.

(Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Η τύχη της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ όμως άνοιξε και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει στη ζωή της και να την απογειώσει!

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα βρετανικά βιβλιοπωλεία στις 30 Ιουνίου του 1997. Μέχρι το 2.000 είχαν εκδοθεί και άλλα δύο βιβλία με αποτέλεσμα να έχουν γίνει περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια αντίτυπα σε 35 γλώσσες φέρνοντάς της κέρδη 480 εκατ. Δολαρίων!

Το έκτο της βιβλίο «Harry Potter and the Half-Blood Prince», πούλησε 6.9 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε 24 ώρες, ένα ρεκόρ για την ιστορία των εκδόσεων!

Με αποκορύφωμα το τελευταίο της βιβλίο το 2007 «Harry Potter and the Deathly Hallows» που έσπασε επίσης ρεκόρ, καθώς ήταν το βιβλίο με τις περισσότερες παραγγελίες πριν ακόμα βγει στα βιβλιοπωλεία!

Αντίστοιχη τεράστια επιτυχία είχαν και οι ταινίες, με την πρώτη να βγαίνει το 2001, από τον Chris Columbus, κερδίζοντας 93,5 εκατομμύρια δολάρια και σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ!

Η προσωπική ζωή της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ προχώρησε, καθώς το 2001 παντρεύτηκε τον Dr. Neil Murray και μαζί του απέκτησε ακόμα δύο παιδιά.

 Το 1999 ανακηρύχτηκε Συγγραφέας της Χρονιάς, μία διάκριση την οποία ακολούθησε πληθώρα άλλων βραβείων.

Το 2011, το Forbes εκτίμησε την αξία της στο ένα δισεκατομμύριο, αλλά από τότε έχει βγει από τη λίστα του περιοδικού για τους δισεκατομμυριούχους, καθώς έδωσε μέρος της περιουσίας της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Παραμένει βέβαια στις λίστες των πιο ισχυρών διάσημων και των πιο κερδοφόρων συγγραφέων στον κόσμο.

Το καλύτερο που της προσέφεραν τα πλούτη της, όπως γράφει η ίδια στην ιστοσελίδα της, είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα οικονομικά της:

«Έχω ξεχάσει πώς είναι να ανησυχείς ότι δεν θα έχεις αρκετά χρήματα για να πληρώσεις τους λογαριασμούς. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια στον κόσμο».

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κατάφερε να κερδίσει άλλη μια πρωτιά παγκοσμίως, βγάζοντας περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόνο γράφοντας βιβλία.

Δεν έχει σταματήσει να γράφει μέχρι και σήμερα. Η ιστορία της γυναίκας αυτής, αποτελεί παράδειγμα δύναμης και πίστης, δείχνοντάς μας πως τίποτα τελικά δεν είναι αδύνατο!

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάλαντα: Η ιστορία τους- Πως και πότε ξεκίνησαν

HerNews ka

Έλλη Λαμπέτη: Η θρυλική ζωή της μεγάλης σταρ και το τραγικό τέλος

Her News

Μαρία Κορινθίου: Τιμά την Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου με μια συγκλονιστική φωτογράφιση

Her News