HerNews.gr
Beauty

Ραγάδες: Μάθε πως θα απαλλαγείς μια για πάντα

Οι ραγάδες είναι ένα αισθητικό θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς. Αν ψάχνεις απεγνωσμένα τρόπους για να εξαφανίσετε τις ανεπιθύμητες ραγάδες στο σώμα σου, ειδικοί μας εξηγούν πως θα απαλλαγείς από αυτές!

Τί είναι οι ραγάδες και πώς προκαλούνται;

Εάν το σώμα μας υποστεί απότομες αλλαγές (για παράδειγμα λήψη – απώλεια  βάρους, κυρίως στην εφηβεία, είτε από τη χρήση κορτικοστεροειδών φαρμάκων είτε σε περίοδο εγκυμοσύνης) σταδιακά παρουσιάζονται κάποια εμφανή σημάδια στο δέρμα μας.

Στο αρχικό τους στάδιο πιθανώς να είναι κόκκινα, τα οποία, στη συνέχεια γίνονται λευκά. Ουσιαστικά οι ραγάδες είναι ουλές που εμφανίζονται στην επιδερμίδα μας ως απόρροια του απότομου τραβήγματος που υπερβαίνει αυτό που μπορεί να αντέξει, εκεί δηλαδή όπου βρίσκονται οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πού και πώς μπορούν να εμφανιστούν οι ραγάδες;

Οι ραγάδες μπορούν να εμφανιστούν σε διάφορα σημεία, όπως τα πόδια, τα χέρια, την κοιλιά και τους γλουτούς. Μπορεί να έχουν μορφή πιο απλή με μικρά σημάδια και πιο λεπτές γραμμές όμως δεν είναι σπάνιο να έχουν άλλη μορφή με πιο φαρδιές γραμμές και βλάβες.
Το αποτέλεσμα; Επηρεάζουν σημαντικά όχι μόνον την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία μας.

Ποιος είναι ο πιο δραστικός τρόπος αντιμετώπισης;

Προσπαθώντας, λοιπόν, να απαλλαγούμε οριστικά από την παρουσία τους, στρεφόμαστε σε μέσα και θεραπείες πρόληψης, με κρέμες ή άλλα έλαια που δεν αποδίδουν τα μέγιστα και άμεσα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Έτσι, οι σύγχρονες τεχνικές έρχονται να δώσουν λύση στις ραγάδες με τη μέθοδο του laser,  σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολεί (κυρίως τις γυναίκες).

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία με laser;

Η τεχνική αυτή γίνεται με τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων και φαρμακευτικών ουσιών, τα οποία προσφέρουν άμεσα και οριστικά αποτελέσματα, σε αντίθεση  με τις υπόλοιπες χρονοβόρεςθεραπείες που το μόνο που προσφέρουν είναι ένα αργό και, ίσως, μη δραστικό αποτέλεσμα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως απαιτούνται από 2 έως 8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 4 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα;

Το αποτέλεσμα φυσικά εξαρτάται από το δέρμα, τον οργανισμό μας, την ηλικία μας και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας, όπως επίσης το χρώμα (αφού οι κόκκινες εξαφανίζονται πιο εύκολα από τις λευκές) και το μέγεθος των ραγάδων.
Ωστόσο, ο χρόνος που απαιτείται είναι κατά μέσο όρο 6 συνεδρίες, διάστημα κατά το οποίο γίνονται αντιληπτά και πιο ορατά τα αποτελέσματα.

Ποιες κατηγορίες laser είναι κατάλληλες για το πρόβλημα των ραγάδων;

Fractional Laser

Η μέθοδος αυτή, στοχεύει στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος  ώστε τα κύτταρα  τα οποία είναι υπεύθυνα για την έκκριση του κολλαγόνου να ενεργοποιηθούν και να το παράξουν, χωρίς όμως να προκαλείται επιφανειακή βλάβη.

Με αυτήν τη μέθοδο δημιουργούνται πολλές μικροσκοπικές οπές στην επιφάνεια της επιδερμίδας με σκοπό να παραχθεί κολλαγόνο και παράλληλα ελαστίνη από την αρχή. Μετά την επούλωση το κατεστραμμένοδέρμα αντικαθίσταται με καινούριο, μειώνοντας το βάθος των ραγάδων, ενώ το χρώμα τους προσαρμόζεται περισσότερο με το φυσιολογικό δέρμα μας.
Η υφή
της επιδερμίδας βελτιώνεται, ενώ οι ραγάδες εξαφανίζονται και επιτυγχάνεται σύσφιξη. Συμπερασματικά, αυτό το κλασματικό λέιζερ μεταδίδει παλμούς ενέργειας στο δέρμα σας ενεργοποιώντας τα κύτταρα να απελευθερώσουν όλες τις χημικές ουσίες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν νέο κολλαγόνο στην περιοχή.

Αυτό επιτρέπει να αναλάβει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος, η οποία βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση των ραγάδων.

PRP

Το PRP είναι μια εξαιρετική, μη επεμβατική θεραπεία για τις ραγάδες διότι βοηθά στη δημιουργία νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Κατά βάση απελευθερώνει τα αιμοπετάλια, τα οποία είναι αυξητικοί παράγοντες, στα κύτταρα, που διεγείρουν το κολλαγόνο, βοηθώντας το δέρμα να φαίνεται πιο σφιχτό.

Καταρχάς, με τη μέθοδο αυτή ο ειδικός λαμβάνει αίμα από τον ασθενή, όπως ακριβώς γίνεται και σε μια αιμοληψία. Έπειτα, το αίμα υπόκειται σε φυγοκέντρηση και, μετά από μία συγκεκριμένη διαδικασία, λαμβάνεται ένα πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, που εκχέεται  στις προβλεπόμενες περιοχές.
Η θεραπεία αυτή, είναι αποτελεσματική στη μείωση  της χαλάρωσης του δέρματος, όπως και στην αντιμετώπιση ουλών που προκύπτουν από διάφορ
ους παράγοντες. Εφαρμόζεται με επιτυχία στις περιπτώσεις λευκών και κόκκινων ραγάδων.

Fractional Laser PRP

Τα αποτελέσματα της κάθε μιας μεθόδου χωριστά για τη θεραπεία των ραγάδων πολλαπλασιάζονται όταν αυτές συνδυάζονται στην ίδια συνεδρία.
Πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι ο χρόνος επούλωσης είναι μικρότερος λόγω της χρήσης PRP που περιλαμβάνει αυξητικούς παράγοντες
, οι οποίοι συμβάλλουν στη γρήγορη επούλωση.

Πως μπορώ να διατηρήσω το αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών;

Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνει η επιδερμίδα σας λεία χωρίς την παρουσία των ραγάδων είναι ο εξής:

1. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.

2. Αποφύγετε τη δίαιτα γιο-γιο.

3.Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Η κατανάλωση κατάλληλης ποσότητας βιταμινών Α και C μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του δέρματος, καθώς και των μεταλλικών στοιχείων ψευδάργυρο και πυρίτιο.

4. Στοχεύστε σε αργή και σταδιακή αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5. Πίνετε έξι έως οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

 

Summer Lips: Συμβουλές για τέλεια χείλη το καλοκαίρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο οίκος Killan Paris γιορτάζει τα 15 χρόνια με ένα φαντασμαγορικό event και μοναδικούς καλεσμένους!

HerNewskl

Jennifer Lopez: To αγαπημένο μας skincare συστατικό βρίσκεται σε όλες τις κούζινες!

HerNewskl

Skincare: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφύγετε το φθινόπωρο

HerNewskl