HerNews.gr
Beauty

Ενυδατική κρέμα: Μάθε γιατί είναι τόσο σημαντική για το δέρμα σου

Ξέρεις ότι η ενυδατική κρέμα είναι πολύ σημαντική για το δέρμα σου; Ποια είναι η σημασία της ενυδάτωσης για την επιδερμίδα μας;

Το νερό λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη της επιδερμίδας και είναι το μοναδικό στοιχείο το οποίο μεταφέρει θρεπτικά συστατικά από τον εξωκυττάριο στον εσωκυττάριο χώρο. H επιδερμίδα αποτελείται από πολλές στιβάδες και είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμούς μας. Η ενυδατική κρέμα έχει την ικανότητα να προστατεύει την επιδερμίδα από την εξάτμιση του νερού εντός του δέρματος και να προσφέρει μόρια συγκράτησης υγρασίας.
Η λειψυδρία έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη της κολαγονογένεσης και ανάπλασης του δέρματος. Το αφυδατωμένο δέρμα παράγει περισσότερο σμήγμα ως απάντηση στην έλλειψη ή απώλεια υγρασίας, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ λιπαρότητας ώστε να υπάρχει ελαστικότητα και προσαρμοστικότητα του δέρματος στις αλλαγές του καιρού.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα;

Η ενυδάτωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου. Όταν είναι σωστά ενυδατωμένο αντιμετωπίζει καλύτερα τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας (π.χ. ρύπους, ήλιος κ.α.).
Η ενυδατική κρέμα έρχεται να το διορθώσει αυτό ρυθμίζοντας την παραγωγή σμήγματος και με αυτόν τον τρόπο, λειτουργεί ως πλέγμα στην επιδερμίδα. Επομένως, ένα δέρμα ενυδατωμένο οδηγεί στην αποφυγή της πρόωρης γήρανσης. Διαφορετικά αφυδατώνεται, «σπάει» σχηματίζοντας γραμμές αφυδάτωσης, επειδή δεν είναι αρκετά ελαστικό. Αποτέλεσμα είναι η παρουσία ρυτίδων, ακόμα και πανάδων στην επιδερμίδα μας.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα πρωί – βράδυ;

Είναι απολύτως απαραίτητη η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πρωί – βράδυ. Τις πρωινές ώρες η ενυδατική λειτουργεί ως αντίσταση απέναντι στην αφυδάτωση και την εξάτμιση της υγρασίας της επιδερμίδας.
Από την άλλη πλευρά, τις βραδινές ώρες θρέφει και αναπληρώνει το δέρμα. Επειδή η εφαρμογή της ενυδατικής αποτελεί αρωγό για διαφορετικές λειτουργίες του δέρματος το πρωί σε σχέση με το βράδυ, είναι αναγκαίο να είμαστε πιστές στη χρήση της.
Η ενυδατική που χρησιμοποιείται πρωί – βράδυ, μπορεί να είναι ίδια ή διαφορετική.
Για τις μικρότερες ηλικίες η χρήση της ίδιας ενυδατικής κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν αποτελεί πρόβλημα. Αξίζει να τονίσουμε ότι η ενυδατική δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το αντηλιακό, το οποίο προσφέρει κάλυψη από τον ήλιο. Αν η ενυδατική μας περιέχει χαμηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF), είναι κατάλληλη για τους χειμερινούς μήνες.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι:

• Ηλικία – εμμηνόπαυση (ορμόνες)

• Ατμοσφαιρικοί ρύποι

• Έκθεση στον ήλιο

• Κάπνισμα

• Κλίμα

• Φύλο

• Τρόπος ζωής

• Ελλιπής περιποίηση δέρματος (καθαρισμός, ενυδάτωση)

Τα κυριότερα οφέλη που πρέπει να προσφέρει μια καλή ενυδατική κρέμα είναι:

• Βαθιά ενυδάτωση

• Ενεργοποίηση κυτταρικής ανανέωσης

• Αντιγηραντική δράση – αντιοξειδωτικές ιδιότητες

• Ενίσχυση φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης

• Αύξηση ελαστικότητας και σφριγηλότητας

• Λάμψη και τόνωση του δέρματος

Λεπτόρρευστη υφή

 

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

 

Summer Lips: Συμβουλές για τέλεια χείλη το καλοκαίρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ερεθισμός μετά από το ξύρισμα: Πως θα τον αποφύγεις;

Her News b

Πώς να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας και πότε

HerNews ka

Silver makeup trend: H πιο “επαναστατική” τάση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

HerNewskl