HerNews.gr
Ελλάδα

«Φοβάμαι… δεν ξέρω μέχρι που είναι ικανός να φτάσει»: Ο εφιάλτης της ενδοοικογνειακής βίας ζωντανεύει καθημερινά στα Δικαστήρια

«Κάθε φορά που βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών γίνεται χαμός. Τού είπα να σταματήσει, να πάμε σε ειδικό κέντρο μήπως ξεμπλέξει, αλλά εκείνος διαφωνεί. Δεν ξέρω τι είναι ικανός να κάνει, πού μπορεί να φτάσει. Με φοβίζει… Αυτά τα σκηνικά γίνονται μπροστά στα παιδιά».

Η γυναίκα -φαίνεται γύρω στα 35- που στέκεται ενώπιον των δικαστών του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης πήρε την απόφαση να προσφύγει στις Αρχές καταγγέλλοντας τον σύζυγό τηςύστερα από αλλεπάλληλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

«Είναι τόσο πολλά που θα γεμίζαμε σελίδες», λέει χαρακτηριστικά, θέλοντας η κραυγή αγωνίας που βγαίνει από το στόμα της να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται.

Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε τον περασμένο μήνα, όταν η γυναίκα, ούσα σε κατάσταση κύησης, δέχθηκε λεκτική και σωματική βία ύστερα από καβγά για ασήμαντο λόγο…

«Με έβρισε, ήρθε προς το μέρος μου», λέει και οδηγεί τα χέρια της δεξιά προς τον γοφό και λίγο πιο πάνω, δείχνοντας στους δικαστές τα σημεία όπου δέχθηκε χτυπήματα. «Απέβαλα, με δική μου όμως απόφαση», απαντάει σε ερώτηση για την τύχη του εμβρύου.

Η παραπάνω υπόθεση δικάστηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Δεν ήταν η μοναδική περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας που επρόκειτο να εισαχθεί προς εκδίκαση εκείνη την ημέρα στο ίδιο Δικαστήριο.
Καθημερινά, ανάλογες υποθέσεις φτάνουν η μία μετά την άλλα στα ακροατήρια- αρκεί γι’ αυτό μία καταγγελία στην Άμεση Δράση ή σε αστυνομικό Τμήμα.
Η ποινική δίωξη, στις περιπτώσεις αυτές, ασκείται αυτεπαγγέλτως και το καταγγελλόμενο πρόσωπο συλλαμβάνεται και παραπέμπεται άμεσα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κρήτη: Τι έχει αλλάξει στο προφίλ των τουριστών που επισκέπτονται τα Χανιά

Her News

Καιρός: Με βροχές και κρύο ξεκινά η εβδομάδα – Πότε έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Her News

Συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση του Canadair

HerNews ka