HerNews.gr
Beauty

Καλοκαίρι: 5 λάθη ομορφιάς που μπορεί να κάνετε στις διακοπές

λάθη ομορφιάς

Τα λάθη ομορφιάς στις διακοπές μας μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες για το σώμα και το πρόσωπό μας, αφού είναι πιθανό αυτά που κάνουμε να μην ταιριάζουν με την εποχή, να μας προκαλούν περισσότερο ιδρώτα, ενώ ακόμα, εάν δε προσέξουμε να εμφανίσουμε ακμή, ερεθισμό ή κάποιο δερματικό εξάνθημα και όχι μόνο.

Τα λάθη ομορφιάς δεν πρέπει να σας τρομάζουν ή να σας προβληματίζουν, καθώς παρακάτω σας προσφέρουμε όλες τις λύσεις για ό,τι σας απασχολεί.

5 λάθη ομορφιάς που καλό είναι να αποφεύγετε το καλοκαίρι:

1. Αποφασίζετε να ξυρίσετε τα πόδια σας (ή οπουδήποτε αλλού) λίγο πριν πάτε στην παραλία

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές είναι να επιλέξετε κάποια μέθοδο αποτρίχωσης, που έχει μακροχρόνια αποτελέσματα, όπως είναι το κερί ή ακόμα καλύτερα το λέιζερ. Το ξυραφάκι, πέρα από τις τρίχες απομακρύνει και κάποιες μεμβράνες του δέρματός μας, κάνοντάς το πιο ευαίσθητο και πιο απροστάτευτο, με αποτέλεσμα η άμμος και το αλάτι να βλάπτουν το δέρμα μας και και να μας προκαλούν ερεθισμό, φαγούρα, κοκκινίλες κτλ. Εάν δε διαλέξετε κάποια μέθοδο για μακροχρόνια αποτελέσματα, τότε προσπαθήστε να ξυρίζεστε πολλές ώρες πριν το μπάνιο.

5 λάθη ομορφιάς που μπορεί να κάνετε στις διακοπές| Μάθετε ποια είναι
https://www.freepik.com

2. Δε βάζετε αντηλιακό παντού

Το να βάζουμε αντηλιακό μόνο στα χέρια, στα πόδια, στην κοιλιά, στην πλάτη, στη μέση, στο μπούστο και φυσικά στο πρόσωπο δεν αρκεί. Οφείλουμε, να τοποθετούμε αντηλιακό σε όλα τα σημεία. Δηλαδή, δε πρέπει να αφήνουμε χωρίς προστασία τα μαλλιά μας, αφού πρέπει να τοποθετούμε κάποιο ειδικό σπρέι με SPF, τα χείλη μας, αφού πρέπει να τοποθετούμε ένα lip balm με SPF, τα αυτιά μας, εάν είναι ακάλυπτα από τα μαλλιά μας και φυσικά να είμαστε σίγουροι ότι καλύπτουμε όλο μας το σώμα πχ πέλματα, το πίσω μέρος από τα γόνατά μας, το σβέρκο μας κτλ.

5 λάθη ομορφιάς που μπορεί να κάνετε στις διακοπές| Μάθετε ποια είναι
pinterest.com

3. Δε χρησιμοποιείτε προστασία κατά του ήλιου μετά την έκθεσή σας σε αυτόν

Μετά από την έκθεσή σας στον ήλιο, αλλά κυρίως μετά την επιστροφή σας από την παραλία, πρέπει να εφαρμόζετε στο σώμα σας ένα προϊόν “after sun” ιδανικό για να επαναφέρει την επιδερμίδα σας στο αρχικό της επίπεδο και να σας ενυδατώσει. Με αυτόν τον τρόπο, θα απαλύνετε τις κοκκινίλες και τον ερεθισμό από τον ήλιο και θα ενυδατωθείτε από το μαύρισμά σας. Τα εν λόγω προϊόντα συνδράμουν στην ενυδάτωση, στην καλή υγεία του δέρματός σας, στο να φαίνεται νεανικό και στην ελαστικότητά του.

4. Δεν χρησιμοποιείτε BB cream

Το καλοκαίρι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φοράμε μια BB cream με δείκτη αντηλιακής προστασίας. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε και ενυδατώνουμε ταυτόχρονα το δέρμα μας. Έτσι, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις βαριές κρέμες ενυδάτωσης που φοράμε το χειμώνα και να αρκεστούμε σε μια τέτοια κρέμα, που έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για το δέρμα μας και ταυτόχρονα το κάνει να αναπνέει.

5 λάθη ομορφιάς που μπορεί να κάνετε στις διακοπές| Μάθετε ποια είναι
pinterest.com

5. Δεν κάνετε σωστό μακιγιάζ

Τα λάθη ομορφιάς μπορεί να αφορούν και το μακιγιάζ μας. Οι διχρωμίες λόγω του μαυρίσματος και των προϊόντων μακιγιάζ μας είναι συχνές το καλοκαίρι. Πολλές φορές τυχαίνει μάλιστα, να μαυρίζουμε περισσότερο στο σώμα από ότι στο πρόσωπό μας. Για να μην υπάρχει αυτή η διχρωμία ή γενικά για να μην υπάρχει έντονη διαφοροποίηση ανάμεσα στα καλλυντικά σας και στο πρόσωπό σας μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το μακιγιάζ που θα σας κάνει να αποκτήσετε αμέσως ηλιοκαμένη επιδερμίδα, χωρίς να χρειαστεί να μαυρίσετε πολύ.

5 λάθη ομορφιάς που μπορεί να κάνετε στις διακοπές| Μάθετε ποια είναι
pinterest.com

Όπως καταλαβαίνετε, τα λάθη ομορφιάς μπορεί να είναι πολλά και να ποικίλουν ανάλογα με τις συνήθειές σας και την καθημερινότητά σας.
Εδώ μπορείτε να δείτε κάποια επιπλέον λάθη ομορφιάς που κάνετε με τον ήλιο και το αλάτι και πώς μπορείτε να προστατευτείτε, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε και κάποια λάθη ομορφιάς που αφορούν αποκλειστικά τα μαλλιά σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να φροντίσετε την επιδερμίδα πριν την προπόνηση

Her News

Ηairstyle: Τα ιδανικά χτενίσματα για εσάς που φοράτε γυαλιά!

HerNewskl

Lip oils: Ήρθαν να αντικαταστήσουν τα lip balms τους καλοκαιρινούς μήνες!

HerNewskl