HerNews.gr
Σχέσεις

Έξυπνη, αλλά όχι ξύπνια…

Καλή, εργατική, ίσως όμορφη, ίσως καταξιωμένη. Αλλά σίγουρα όχι ευτυχισμένη. Έξυπνη. Αλλά όχι ξύπνια.. Μεγάλη διαφορά.

Μια από αυτές που μπορούν να κάνουν τα πάντα σωστά. Για τους άλλους, αλλά όχι για τον εαυτό τους. Που συμβιβάζονται αναμένοντας κάτι που δεν θα έρθει ποτέ.

Μια από αυτές που ξέρουν να δίνουν, να συμπαραστέκονται, να έχουν υπομονή. Αλλά δεν ξέρουν να βάζουν όρια και να προστατεύουν τον εαυτό τους. Αν ταυτίζεσαι, διαβάζεις το σωστό άρθρο.

Ίσως είσαι από αυτές που στο σχολείο έπαιρνες άριστα, στο πανεπιστήμιο ήσουν η καλύτερη και στο μεταπτυχιακό σου έσκισες. Που στην οικογένεια σου είσαι άψογη. Που βρήκες μια, δυο, ίσως και τρεις δουλειές και τα καταφέρνεις άψογα με τόσες υποχρεώσεις. Που ακούς συγχαρητήρια και οι γύρω πιστεύουν ότι έχεις πετύχει.

Αλλά εσυ μόνο έτσι δε νιώθεις. Γιατί εκεί που έκανες την επένδυση της ψυχής σου, έχασες το κεφάλαιο. Γιατί μπορεί να είσαι έξυπνη, αλλά όχι ξύπνια.

Η συναισθηματική επένδυση σου ήταν λάθος και τώρα μένεις να αναρωτιέσαι το γιατί.

Γιατί στην ουσία δεν πίστεψες στις δυνάμεις σου, περιμένοντας τους άλλους να σε πιστέψουν, να σε αγαπήσουν, να σε κάνουν ευτυχισμένη. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Εν τελεί τα έκανες μαντάρα και η αυλαία έπεσε όταν η ευτυχία κι εσυ δεν συναντηθήκατε ποτέ.

Γιατί όταν οι μάσκες έπεσαν, δεν έφυγες τρέχοντας με αποτέλεσμα ακόμα να κουβαλάς πληγές που δεν έπρεπε να αφήσεις να σημαδέψουν την ψυχή σου.

«Δεν είναι ότι είμαι και τόσο έξυπνος. Είναι που μένω με τα προβλήματα περισσότερο.» Albert Einstein

Ξύπνια είναι αυτή που δεν αναζητά χαμένες ιστορίες.

Που διεκδικεί και παίρνει αυτό που ονειρεύεται και αν δεν το πάρει, παίρνει την περηφάνια της και φεύγει. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να την κάνει να νιώσει λίγη και αυτό είναι κόκκινη γραμμή.

Ξύπνια είναι αυτή που δεν χρειάζεται κανέναν να την κάνει ευτυχισμένη, γιατί μπορεί μόνη της να ανθίσει ακόμα και μέσα στο σκοτάδι. Δεν είναι αλάνθαστη, αλλά ακόμα και στα λάθη της, επιλέγει το καλύτερο και δεν τα παρατά ποτέ.

Δεν είναι τέλεια και το ξέρει, αλλά δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το τέλειο στη ζωή της, αυτό της ταιριάζει άλλωστε.

Είναι ατρόμητη, όπως η φύση της γυναίκας και δεν διαπραγματεύεται τα θέλω της. Παίρνει αυτό που θέλει, αλλιώς στρίβει το τιμόνι για άλλη διαδρομή, πριν πέσει σε τοίχο.

Όταν είσαι έξυπνη, βλέπεις την κακοτοπιά. Όταν είσαι ξύπνια, ξέρεις να την αποφεύγεις.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Φιλία, φιλιά & ποια η συνέχεια;

Her News b

Θέλεις να μάθεις καλύτερα κάποιον; Τότε κάνε αυτές τις 4 ερωτήσεις

Her News

Πως να κρατήσεις την σχέση ζωντανή

Her News b