HerNews.gr
Beauty BRIDE NEWS

Αποτρίχωση πριν το γάμο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Για όλες τις γυναίκες η μέρα του γάμου είναι πολύ ιδιαίτερη,καθώς τον έχει σχεδιάσει όπως η καθεμία έχει ονειρευτεί.
Μαλλιά, πρόσωπο και σώμα μονοπωλούν το ενδιαφέρον τους μέχρι να φτάσει η ‘μεγάλη’ στιγμή. Έτσι οι αισθητικές προετοιμασίες συνήθως ξεκινούν, 1 με 2 μήνες νωρίτερα ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο χωρίς άγχος και αγωνία
Μέσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις’ ομορφιάς που έχει προγραμματίσει, είναι και η αποτρίχωση.

Η νύφη μπορεί να επιλέξει μέσα από μία ευρεία γκάμα μεθόδων αποτρίχωσης, η οποία θα της ταιριάζει απόλυτα.

1. Ξυραφάκι:

Η πιο βολική, και οικονομική αλλά προσωρινή λύση, είναι το ξύρισμα. Το μόνο που χρειαζόμαστε προφανώς είναι μια κρέμα ξυρίσματος και ένα ξυράφι της επιλογής μας.
Ωστόσο, απαιτεί περισσότερη συντήρηση από άλλες επιλογές, καθώς διαρκεί το λιγότερο χρόνο.

Το ξύρισμα ευαίσθητων περιοχώνόπως στη γραμμή του μπικίνι ή στις μασχάλες, μπορεί να προκαλέσει επώδυνο ερεθισμό.

Για αυτόν το λόγο, ένα μυστικό είναι πως καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιούμε ανδρικό αφρό ξυρίσματος, καθώς αυτοί προορίζονται για ξύρισμα προσώπου, και επομένως θα  κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη με λιγότερους τραυματισμούς.

Έπειτα για να διαρκεί περισσότερες ημέρες το αποτέλεσμα του ξυρίσματος θα πρέπει προηγουμένως να τρίψουμε με scrub όλο μας το σώμα,  ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να γίνει το ξύρισμα πιο βαθύ άρα και πιο αποδοτικό.

Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το δέρμα μας είναι ζεστό (κατά προτίμηση στο τέλος ενός ζεστού ντους, όταν οι πόροι της επιδερμίδας είναι ανοιχτοί) και καλά ενυδατωμένο με βάλσαμο, λάδι ξυρίσματος ή κρέμα.

Η μέθοδος αυτή συνίσταται μία με δυο ημέρες πριν από το γάμο, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται φρέσκο και το δέρμα λείο.

2. Αποτρίχωση με κερί:

Η συγκεκριμένη αποτρίχωση αφαιρεί εντελώς τους θύλακες των τριχών μόνο με τη χρήση ζεστού κεριού πάνω σε λωρίδες ειδικού χαρτιού. Μετά την αποτρίχωση με κερί το δέρμα μας είναι πιο λείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι με το ξύρισμα.

Επομένως, απαιτεί λιγότερη συντήρηση και παρατηρείται λιγότερος ερεθισμός στις ευαίσθητες περιοχές.
Στη λύση αυτή
στρέφονται αρκετές νύφες, εφόσον διαρκεί περισσότερο και το δέρμα δεν ερεθίζεται.

Παρόλα αυτά πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κερί είναι ένας επίπονος τρόπος αποτρίχωσης τον οποίο λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν. Αναμφισβήτητα είναι μία καλή επιλογή για όλες τις περιοχές του σώματος αλλά συνιστάται για την καλύτερη ασφάλεια μας να πραγματοποιηθεί η διαδικασία από αισθητικό ή ειδικό ιατρό ώστε να αποφευχθούν οι ερεθισμοί και τα εγκαύματα, ειδικά μια τόσο σημαντική μέρα.

3. Κρέμα Αποτρίχωσης:

Μια  εύκολη επιλογή είναι η κρέμα αποτρίχωσης, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά. Αυτά τα προϊόντα απομακρύνουν τις τρίχες επειδή περιέχουν χημικές ουσίες που διασπούν τους δισουλφιδικούς δεσμούς της τρίχας, αποδυναμώνοντάς τες τόσο πολύ που μπορούμε να σκουπίσουμε ή να ξεπλύνουμε τις τρίχες από το δέρμα μας.

Αν και οι τρίχες θα μεγαλώσουν ξανά σε λίγες ημέρες, μπορεί να είναι ευκολότερο από το ξύρισμα χωρίς ναδιατρέχουμε τον κίνδυνο να εμφανίσουμε κοψίματα ή ερεθισμούς.

Η μεγαλύτερη ανησυχία με αυτές τις θεραπείες είναι ότι η εφαρμογή χημικών ουσιών στο δέρμα μας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό, ειδικά όταν αφεθεί περισσότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.

4. Αποτρίχωση με Laser:

Είναι η πιο διάσημη, αγαπητή, αποτελεσματική και κυρίως, μόνιμη αισθητική διαδικασία για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.
Όλες οι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης
, όπως αυτή με κερί, το ξύρισμα, οι κρέμες, προσφέρουν μόνον προσωρινά αποτελέσματα με επαναλαμβανόμενο κόστος για εμάς.

Η μηχανή αποτρίχωσης με λέιζερ εκπέμπει υψηλά συγκεντρωμένο φως στα χρωστικά κύτταρα που βρίσκονται στο θύλακα της τρίχας. Καθώς η χρωστική ουσία στους θύλακες απορροφά το φως, οι τρίχες καταστρέφονται.

Οι συνήθεις περιοχές θεραπείας περιλαμβάνουν τα πόδια, τις μασχάλες, την πλάτη, το άνω χείλος, και τη γραμμή του μπικίνι.

Το χρώμα των μαλλιών και ο τύπος δέρματος επηρεάζουν την επιτυχία της αποτρίχωσης με λέιζερ.
Για τη μέθοδο αυτή θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι επιλέγουμε έναν ιατρό ή έναν ειδικό αισθητικό, ο οποίος είναι πιστοποιημένος και έχει μεγάλη εμπειρία στην αποτρίχωση με λέιζερ.

Όταν προχωρήσουμε στη διαδικασία αυτή, ο ειδικός θα μας δώσειεπίσης συγκεκριμένες οδηγίες για την προετοιμασία πριν την αποτρίχωση με λέιζερ, όπως την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.

Τέλος, πρέπει να αποφύγουμε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, καθώς μπορεί να διαταράξουν το θύλακα της τρίχας για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν και μετά τη θεραπεία.

Τη μέθοδο αυτή θα πρέπει να τη ξεκινήσουμε τουλάχιστον 1 μήνα  ή λίγες εβδομάδες πριν, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

Το ιδανικό λέιζερ μόνιμης αποτρίχωσης αποτελεί ο Αλεξανδρίτης, ο οποίος είναι κατάλληλος για μεγάλες περιοχές του σώματος αλλά και του προσώπου, είναι ανώδυνη διαδικασία και είναι το πιο σύγχρονο, επαναστατικό και παράλληλα, ασφαλές μέσο αποτρίχωσης.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Pre Wedding tips για να λάμπεις την ημέρα του γάμου σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Shadow Roots: Βρήκαμε το trend που έφερε η Lady Gaga στα Oscars 2023

HerNewskl

Scrub χειλιών: Πώς να αποκτήσεις σαρκώδη χείλη με φυσικό τρόπο;

HerNewskl

Το Glazed Blush είναι εδώ για να κυριαρχήσει στις τάσεις του φετινού μακιγιάζ

HerNews ka