HerNews.gr
Beauty

Nήματα Cog: Η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος λίφτινγκ

Η τοποθέτηση των νημάτων cog αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος λίφτινγκ, η οποία είναι ελάχιστα επεμβατική και στοχεύει στη θεραπεία της χαλάρωσης του δέρματος, του λαιμού και γενικότερα του προσώπου και έχει ως βασικό στόχο την επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση.

Τα νήματα αυτά είναι απορροφήσιμα ειδικά σχεδιασμένα, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι χειρουργοί σε επεμβάσεις. Η μέθοδος αυτή τραυματίζει ελάχιστα το δέρμα μας αφού χρησιμοποιεί άγκιστρα.

Η ανόρθωση δεν γίνεται μηχανικά όπως με τα άλλα λίφτινγκ που τα νήματα αποκλειστικά τραβούν το δέρμα μας, αλλά γίνεται μέσω της φυσικής διέγερσης του κολλαγόνου και των συστατικών του οργανισμού μας.

Τα νήματα αυτά απορροφώνται από τον οργανισμό πλήρως μέσα σε 110 με 170 μέρες ενώ είναι ιδανικά για την αναζωογόνηση του δέρματός μας και την ανόρθωση της χαλαρής επιδερμίδας. Για αυτόν το λόγο η μέθοδος αυτή είναι η κατάλληλη για την ανάπλαση μιας νεανικής και σφριγηλής επιδερμίδας.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

Τα νήματα COG είναι βιοδιασπώμενα και τοποθετούνται κάτω από το δέρμα με σκοπό τη σύσφιξή του. Πριν από την παρέμβαση αυτή ο ειδικός ιατρός, μας κάνει μία τοπική αναισθησία με κρέμα (συνήθως) ή αναισθητικό διάλυμα.
Έπειτα, οι κλωστές αυτές τοποθετούνται κάτω από το δέρμα με έναν μικρό σωλήνα η μία πολύ λεπτή βελόνα που είναι προσαρτημένη στο νήμα. Χρησιμοποιούνται 2 με 4 νήματα κατά μέσο όρο σε κάθε πλευρά του προσώπου.

Στο εσωτερικό στρώμα εισάγεται η βελόνα και όταν αφαιρούνται τα νήματα παραμένουν μέσα στο δέρμα. Αυτά είναι 100% πολυδιοξανόνη, ένα κλινικά αποδεδειγμένο βιοσυμβατό και βιοαπορροφήσιμο υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην ιατρική.

Επομένως για όποιον δεν θέλει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλά επιθυμεί να δει άμεσα αποτελέσματα μπορεί ανεπιφύλακτα να προτιμήσει τη μέθοδο αυτή.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται η συγκεκριμένη θεραπεία;

Η εφαρμογή αυτή συνίσταται για ηλικίες άνω των 30-35 ετών, όπου η παραγωγή κολλαγόνου είναι μικρότερη και οι ανάγκες μας περισσότερες. Πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία μας τόσο πυκνότερο πρέπει να είναι το πλέγμα ώστε να μπορεί να δημιουργήσει τη σωστή ποσότητα κολλαγόνου.

Πόση διάρκεια έχει συνολικά;

Ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 30 με 40 λεπτά. Η μέθοδος αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού.
Για παράδειγμα, σε κάποιους μπορεί να είναι α
παραίτητα τα νήματα με άγκιστρα, σε άλλους να είναι αποτελεσματικότερη η δημιουργία πλέγματος κάτω από το δέρμα, ενώ σε άλλους απαιτείται ένας συνδυασμός των μεθόδων.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος;

ζυγωματικά
διπλοσάγονο
ντεκολτέ
σαγόνι
λαιμός
χέρια
μηροί
κοιλιά

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητές μας είναι άμεση.

Πότε θα γίνουν ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα των νημάτων θα είναι ορατά αμέσως, όμως όσο περνάνε οι μέρες θα γίνονται ολοένα και πιο εμφανή!
Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί μέσα σε περίπου 6 μήνες, διότι χάρη στα νήματα θα έχει παραχθεί το κολλαγόνο, η
ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα ασφαλής, καθώς η πλήρης απορρόφηση των νημάτων από τον οργανισμό διασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα και αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα μόλυνσης, άρα και παρενέργειες.

Παρόλα αυτά είναι πιθανό να υπάρχουν κάποιοι μώλωπες ή και ερεθισμός, τα οποία θα εξαφανιστούν οριστικά μετά από λίγες μέρες. Επιπροσθέτως, υπάρχουν κάποιες αμυδρές πιθανότητες να δημιουργηθούν μικροεκχυμώσεις στη διαδικασία της τοποθέτησης, παρενέργεια η οποία υποχωρεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε μετά τη θεραπεία;

Αυτό που πρέπει να προσέχουμε αρχικά είναι η αποφυγή ερεθισμού και τριβής της περιοχής που έγινε η επέμβαση. Θα πρέπει να αποφύγουμε επίσης τις έντονες αθλητικές δραστηριότητες για μία με μιάμιση εβδομάδα.

Όπως και σε κάθε άλλη παρέμβαση έτσι και σε αυτήν εάν υπάρχει πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονα αφού πρώτα συμβουλευτούμε το γιατρό μας. Ακόμη, μπορεί να παρατηρηθεί για λίγες ημέρες, μια μικρή ενόχληση κατά τη διάρκεια της μάσησης σκληρών τροφών, και στις έντονες εκφράσεις.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Αμέσως μετά την εισαγωγή των νημάτων μπορούμε να δούμε ορατά αποτελέσματα και αλλαγή επάνω μας, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί μετά από έναν περίπου χρόνο. Τα αποτελέσματα, ωστόσο θα παραμείνουν για περίπου 3 χρόνια, σύμφωνα με αξιόπιστες και σύγχρονες μελέτες. Συμπερασματικά, η μέθοδος αυτή έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα, που βελτιώνονται με τον καιρό, χωρίς να αφήνει σημάδια στο δέρμα μας!

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Πόσο της ταιριάζουν τελικά τα curtain bag;

HerNewskl

Οι top καλοκαιρινές τάσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σας!

HerNewskl

Beauty: Τελικά πρέπει να βάζουμε την σκιά ματιών πριν ή μετά το foundation;

HerNews ka