HerNews.gr
Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Το αδιαχώρητο σε λιμάνια και αεροδρόμια

Πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ από την Αθήνα αναχωρούν με πληρότητες σχεδόν 100%, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που επέλεξαν να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους. Ενόψει του τετραημέρου του Δεκαπενταύγουστου, η τροχαία έχει λάβει και αντίστοιχα μέτρα προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία στους δρόμους.

Το λιμάνι του Πειραιά έχει γεμίσει από κόσμο, ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας. Αντίστοιχη εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου έχουν την… τιμητική τους.

Τα τρένα και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, αναχωρούν από Σταθμό Λαρίσης, Κηφισό και Λιοσίων με πληρότητα που υπολογίζεται στο 90%, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η κίνηση θα κορυφωθεί.

Τροχαία: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με έντονη αστυνομική παρουσία στο οδικό δίκτυο, σταθμούς λιμάνια και αεροδρόμια, εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Εκτός των άλλων στον σχεδιασμό προβλέπεται η συγκρότηση συνεργείων της Τροχαίας, για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που ευθύνονται για θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ), αλλά και εκστρατεία ενημέρωσης όπου είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα αναλυτικά περιλαμβάνουν:

• αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

• αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

• εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης,

• ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).

 

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορoνοϊός: 2.167 νέα κρούσματα, 683 διασωληνωμένοι και 55 θάνατοι

Her News b

Έρχεται η κακοκαιρία «Ilina» με ακραία φαινόμενα – Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Her News

Αλλαγές στα σχολεία: Πολλαπλό βιβλίο, εργαστήρια, αξιολόγηση

Her News b