HerNews.gr
Ελλάδα

Στο τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ πάνω από 2.700 οδηγοί το πρώτο επτάμηνο του 2022

Περισσότεροι από 2.700 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ , κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε η αστυνομία στους οκτώ νομούς των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρώτο επτάμηνο του 2022 πραγματοποιήθηκαν στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, περίπου 29.500 αλκοτέστ και εντοπίστηκαν 1.140 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μάλιστα οι περισσότερες παραβάσεις για αλκοόλ, οι οποίες έφθασαν τις 196, βεβαιώθηκαν τον περασμένο Μάιο και οι λιγότερες, δηλαδή 130, τον περασμένο Μάρτιο.

Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν το πρώτο επτάμηνο του 2022, περισσότερα από 87.500 αλκοτέστ, κατά την διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν περίπου 1.600 οδηγοί να βρίσκονται υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις, δηλαδή 482, βεβαιώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο και οι λιγότερες, οι οποίες έφθασαν τις 113, καταγράφηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι παραβάσεις του ΚΟΚ

Στο μεταξύ, στο ίδιο πλαίσιο των ελέγχων της αστυνομίας για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων σε όλο το οδικό δίκτυο, βεβαιώθηκαν το πρώτο επτάμηνο του 2022 στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περίπου 62.350 παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι περισσότερες παραβάσεις, δηλαδή 10.827, αφορούσαν την υπερβολική ταχύτητα, ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη 3.414 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς οχημάτων και άλλες 2.305 για μη χρήση κράνους από οδηγούς δικύκλων.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κως: «Με επαγγελματικό τρόπο έδεσαν χειροπόδαρα την 27χρονη», αναφέρει αξιωματικός

Her News b

ΜΜΜ – Πρωτομαγιά: Στάσεις εργασίας – Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

HerNews ka

Με τοπικές βροχές και ηλιοφάνεια ο καιρός σήμερα – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

HerNews ka