HerNews.gr
Ελλάδα

Σχολεία: Επιστροφή με ατομική ευθύνη – Τι θα ισχύσει για μάσκες, τεστ και κρούσματα

Η πολιτική «συμβιώνοντας με τον κορονοϊό» αναμένεται να ακολουθηθεί για το άνοιγμα των σχολείων το φετινό Σεπτέμβριο. Που σημαίνει πως οι μαθητές – με βάση το επικρατέστερο έως τώρα σενάριο – θα επιστρέψουν στα θρανία δίχως περιοριστικά μέτρα. Αλλά έχοντας ως «μπούσουλα» την ατομική ευθύνη.

Ούτε ένας μήνας δεν έχει απομείνει για την επαναλειτουργία των σχολείων στη χώρα. Συνεπώς οι συζητήσεις σε κυβέρνηση, υπουργείο και Επιτροπή σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν πάρει «φωτιά».

Βέβαια, η επιδημιολογική εικόνα είναι αυτή που θα καθορίσει τις τελικές αποφάσεις. Ωστόσο οι πληροφορίες τώρα λένε πως οι μαθητές δεν θα υποβάλλονται πλέον στην υποχρεωτική διενέργεια self test, ενώ ούτε η χρήση της μάσκας θα επιβάλλεται. Η χρήση και των δύο παραπάνω προστατευτικών μέτρων, ωστόσο, θα εναπόκειται στην ατομική ευθύνη μαθητή και δασκάλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές ως προς τα πρωτόκολλα, σε περίπτωση κρούσματος.

«Το πιο πιθανό σενάριο, μετά από 2,5 – 3 χρόνια με κορονοϊό, είναι πλέον να υπάρχει ατομική ευθύνη και να υπάρχει η δυνατότητα και στα παιδιά και στους ενήλικες είτε να φορέσουν τη μάσκα, είτε να μην τη φορέσουν. Αυτό δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, είναι και ευρωπαϊκά είναι και διεθνώς. Βλέπουμε το CDC της Αμερικής πλέον δεν μπαίνει τόσο στη διαδικασία απομόνωσης, όσο της χρήσης μάσκας και λειτουργίας του ατόμου με μάσκα», σημείωσε, μιλώντας σχετικά η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος από όλη αυτή τη διαχείριση του κορονοϊού και πλέον εναπόκειται στη δική του δυνατότητα και του δασκάλου που έχει προβλήματα υγείας να φορέσει τη μάσκα προκειμένου να προστατευτεί. Παρόλα αυτά έχουμε 3-4 εβδομάδες μέχρι εκεί και σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο η επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει και οι δυνατότητες οι εμβολιαστικές σταδιακά με το νέο εμβόλιο», σημείωσε η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στην Εύβοια: Έπεσε Canadair στην Κάρυστο

HerNews ka

Λιβύη: Ποιοι ήταν οι τρεις από τους πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους

HerNews ka

Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Κίνηση ανθρωπιάς εν όψει Χριστουγέννων για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών & άνεργων ναυτικών

HerNews ka