HerNews.gr
Ελλάδα

Κατερίνα Στεφανίδη: Τέταρτο σερί μετάλλιο, «Επανεκκίνηση με το ασημένιο» στο Μόναχο

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετρά τέσσερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου από το βράδυ της 17ης Αυγούστου, κάτι που έχει πετύχει μόνο εκείνη στην Ιστορία του άλματος επί κοντώ.

Αν και ήθελε όσο τίποτε άλλο ένα τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) έκανε λόγο για «επανεκκίνηση στην καριέρα της» με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Μόναχο.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το τέταρτο σερί μετάλλιο. Αισθάνομαι σαν ένα νέο ξεκίνημα, όπως όταν όλα άρχισαν στη Ζυρίχη με το ασημένιο το 2014. Μία επανεκκίνηση με ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήρθαμε για να κάνουμε καλύτερη επίδοση στη σεζόν,» δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ.

Και συνέχισε: «Για ακόμη μια φορά οι συνθήκες δεν με ευνόησαν. Θεωρούσα αντίπαλο τη Σλοβένα (σ.σ. Τίνα Σούτεϊ), αλλά η Φινλανδή (Βίλμα Μούτο) δεν επηρεάστηκε από τις συνθήκες, αφού ήταν πιο μεγαλόσωμη. Νομίζω έκανε τον αγώνα της ζωής της, με 20 πόντους ατομικό ρεκόρ. Όταν έρχεσαι σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, στόχος είναι το βάθρο. Τα πήγαν καλά και τα παιδιά που δεν πήραν μετάλλιο. Η Σούτει τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά. Έκοψε το χέρι της βαθιά και τώρα πάει στο νοσοκομείο για ράμματα. Της είπα ‘πώς κατάφερες και αγωνίστηκες;’ Και στα χαμηλά ύψη ανέβηκε ο μέσος όρος. Σε σχέση με το πόσο κακές ήταν οι επιδόσεις φέτος, σήμερα έγινε… Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Καταλαβαίνω τη Μούρτο, που είχε κάνει κι αυτή παγκόσμιο ηλικιακό ρεκόρ, είχε δείξει καλά στοιχεία. Την είχα δει στο Γιουτζίν. Είναι πολύ ψηλή, μεγαλόσωμη, με μεγάλα κοντάρια, πολύ υπολογίσιμη για το μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαίρη: Η κοπέλα που στοχοποιήθηκε από τον Τάσο Ξιαρχό έδειξε το μεγαλείο της ψυχής της

Her News b

Μεγάλο Σάββατο: Η τελευταία ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής

Her News b

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι σε δομές φιλοξενίας παιδιών σε όλη την Αττική

Her News