HerNews.gr
Καριέρα

9 πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι μετανιώνουν στην καριέρα τους

Κι όμως, υπάρχουν 9 πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι μετανιώνουν στην καριέρα τους! Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι αναγκαζόμαστε να πορευόμαστε στη ζωή με τα λάθη μας. Όλοι έχουμε κάποια μικρά ή μεγάλα λάθη, είτε στη ζωή, είτε στην καριέρα μας, για τα οποία έχουμε μετανιώσει και ευχόμαστε να μπορούσαμε να αλλάξουμε.

Όσο περνάνε τα χρόνια και κοιτάζουμε πίσω στο παρελθόν, υπάρχουν κάποιες αποφάσεις για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι, αλλά και κάποιες αποφάσεις που θα μας στοιχειώνουν μια ζωή.

Και μπορεί ο κάθε άνθρωπος να είναι διαφορετικός, αλλά, τελικά, όλοι κάνουμε τα ίδια λάθη. Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι στην καριέρα τους.

1. Δεν έκαναν περισσότερα από αυτά που αγαπούν.

Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν μόνο για τα χρήματα και περιμένουν να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί «αύριο». Όμως, τελικά, αυτό το «αύριο» αργεί να έρθει ή δεν έρχεται ποτέ και μαραζώνουν σε μια καριέρα που τους καταπιέζει και τους κάνει δυστυχισμένους στη ζωή.

2. Δεν συνειδητοποίησαν νωρίτερα ότι δεν είναι αναντικατάστατοι.

Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όταν  ξέρεις ότι μπορείς εύκολα να αντικατασταθείς, εν μέρει, σε απελευθερώνει. Όταν ξέρεις ότι δεν στηρίζεται πάνω σου μια ολόκληρη εταιρία, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς άγχος, πιο χαλαρά και χωρίς να νιώθεις το βάρος των αποφάσεων που πρέπει να πάρεις στην καριέρα σου.

3. Δεν βρήκαν τη δύναμη να ξεκινήσουν τη δική τους δουλειά.

Το να ζεις ξέροντας ότι θα μπορούσες να ξεκινήσεις κάτι δικό σου αλλά δεν βρήκες ποτέ το κουράγιο να το κάνεις, ρίχνει την ψυχολογία σου. Μην αφήνεις τους φόβους και τις ανασφάλειές σου να σου καταστρέφουν τα όνειρα και να σε γειώνουν σε μια πεζή πραγματικότητα. Μην μένεις κολλημένη σε αυτά που ξέρεις. Αγκάλιασε το καινούριο και ακόμα κι αν δεν πετύχεις, θα ξέρεις ότι τουλάχιστον προσπάθησες.

4. Δεν παραιτήθηκαν νωρίτερα.

Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που έχεις και κάθε μέρα που περνάει δεν γυρίζει πίσω. Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα και σχέδια για την καριέρα τους, αλλά δεν τα πραγματοποιούν ποτέ. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι μια αλλαγή στην καριέρα σου, σχεδίασέ την προσεκτικά και κάνε το επόμενο βήμα.

5. Πήγαν σε μια άλλη εταιρία μόνο για τα χρήματα.

Κάθε μέρα, όλο και κάποιο στέλεχος μετακινείται γιατί «τα λεφτά είναι καλά…» Σίγουρα όλοι έχουμε λογαριασμούς να πληρώσουμε και υποχρεώσεις να καλύψουμε, αλλά όλοι οι επιτυχημένοι θα σου πουν το ίδιο πράγμα: μην κάνεις μια δουλειά που μισείς, μόνο και μόνο για τα λεφτά.

6. Αφιέρωναν πολύ χρόνο σε μικροπράγματα.

Το άγχος δεν κάνει διακρίσεις, είτε είσαι υπάλληλος, είτε αφεντικό. Όταν επιλέγεις να κάνεις λιγότερη μικροδιαχείριση και περνάς αρμοδιότητες στους άλλους, μειώνεις το άγχος σου. Και όσο λιγότερο άγχος έχεις, τόσο καλύτερες αποφάσεις παίρνεις και βελτιώνεις την καριέρα σου και τη ζωή σου.

7. Δεν έκαναν στρατηγικές επιλογές στις σπουδές τους.

Οι άνθρωποι κάποτε έβλεπαν τις σπουδές τους ως ένα εφαλτήριο για την αγορά εργασίας, όμως πλέον τη θεωρούν ως ένα μονοπάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στο στόχο τους. Έτσι, πολλοί μετανιώνουν που έβλεπαν τις σπουδές τους ως ένα σταθμό στην πορεία τους και όχι σαν ένα στρατηγικό όπλο που θα μπορούσε να εκτοξεύσει την καριέρα τους.

8. Δεν μετακινήθηκαν όταν έπρεπε.

Σίγουρα, υπάρχουν καλές θέσεις στην αγορά εργασίας, αλλά καμμιά δουλειά δεν είναι τέλεια. Αν δεν είσαι ικανοποιημένη εκεί που είσαι, σταμάτα να παραπονιέσαι και ξεκίνα να ψάχνεις. Δες τι μπορεί να σου φέρει το μέλλον και αν είσαι πραγματικά δυστυχισμένη, προχώρα, πάντα όμως έχοντας στο μυαλό σου όσα η ζωή σου έχει διδάξει μέχρι σήμερα.

9. Δεν εμπιστεύτηκαν το ένστικτό τους.

Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν όπου τους πάει ο άνεμος και καταλήγουν δυστυχισμένοι. Αν, όμως, ακολουθήσεις το ένστικτό σου και αρπάξεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην καριέρα σου, μπορεί να επιβραβευτείς. Σίγουρα η αλλαγή καριέρας μπορεί να σε τρομάζει, αν όμως κάνεις μελετημένες κινήσεις μπορεί να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες και να βγεις κερδισμένη!

Πηγή: Ergasia.gr

Θέλεις να αλλάξεις καριέρα αλλά δεν ξέρεις πως;
– 3 «πυξίδες» που θα σε βοηθήσουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να ενισχύσετε την ηγετική σας συμπεριφορά

Her News

Πώς να μην χάνεις την ψυχραιμία σου στη δουλειά

Her News

Καριέρα: 5 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στην επαγγελματική σου ζωή!

Her News