HerNews.gr
Διεθνή

Φιλιππίνες: Ανοίγουν τα σχολεία πρώτη φορά μετά την πανδημία

Στις Φιλιππίνες εκατομμύρια παιδιά ξαναπήγαν τη Δευτέρα στο σχολείο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάτι το οποίο σηματοδοτεί για πολλούς την επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής έπειτα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19.

Πρόκειται για μία από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο στην οποία ξαναρχίζει πλήρως το πρόγραμμα μαθημάτων και με φυσική παρουσία, ενώ το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων είχε εγείρει φόβους για επιδείνωση της κατάστασης της εκπαίδευσης στη χώρα, η οποία βρισκόταν ήδη σε κρίση.

Μετά το κλείσιμο των σχολείων στις Φιλιππίνες, υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα «υβριδικής μάθησης» με τη χρήση έντυπων μέσων, όπως και μαθημάτων που μεταδίδονταν από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενόψει του εκ νέου ανοίγματος των σχολείων στις Φιλιππίνες, η κυβέρνηση ενέτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 και ανακοίνωσε ότι καθιστά δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες για όλους τους μαθητές ως το τέλος του έτους.

Το Σάββατο η κυβέρνηση διέθεσε εξάλλου μετρητά σε μαθητές και γονείς για να τους βοηθήσει στις δαπάνες τους, πράγμα το οποίο προκάλεσε σκηνές αναταραχής έξω από τα κέντρα διανομής.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bianca Censori: Ο απίστευτος λόγος που κινδυνεύει να μπει στη φυλακή στο Παρίσι

HerNews ka

Morgan Freeman: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

HerNews ka

Η Μαντόνα ζητά ακρόαση από τον Πάπα – «Με έχουν αφορίσει τρεις φορές, δεν είναι δίκαιο»

Her News