HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρίας συνέχεια… με βροχές και κεραυνούς – Πότε αναμένεται βελτίωση

Το σκηνικό του καιρού και σήμερα Παρασκευή θα είναι παρόμοιο με αυτό των προηγούμενων ημερών, καθώς βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας (και στην Αττική). Τα φαινόμενα θα εξασθενούν σταδιακά έως το βράδυ.

Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα.

Οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. και Β. Θεσσαλίας και της Δ. Μακεδονίας ενδεχομένως να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28-29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-35, στην Ήπειρο από 13 έως 30-32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 32-33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι, με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Καταιγίδες έπληξαν χθες την Αττική

Σύμφωνα με το meteo, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική ήταν ίσο με 41 χιλιοστά και καταγράφηκε από το μετεωρολογικό σταθμό στο Χαϊδάρι, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε από το μετεωρολογικό σταθμό στον Υμηττό και τη Δάφνη και 30 χιλιοστά.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη σήμερα Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης έστειλε τρόφιμα σε πολύτεκνους τριών ακριτικών νησιών

Her News b

Market Pass: Νωρίτερα οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά

Her News

Φωτιά στο Αίγιο: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

HerNews ka