HerNews.gr
Διεθνή

Ενεργειακό μπλακ άουτ στην Ευρώπη: Σβήνουν τα φώτα, κλείνει η θέρμανση

Δύσκολα αναμένονται τα πράγματα στην Ευρώπη σχετικά με την ενέργεια τον ερχόμενο χειμώνα, λόγω του πολέμου της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Το Κρεμλίνο μειώνει την παράδοση φυσικού αερίου στις Ευρωπαϊκές χώρες και οι διακοπές λειτουργίας των μονάδων ενέργειας εντείνουν το πρόβλημα εφοδιασμού. Παράλληλα, η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να περιορίσει τη ζήτηση.

ρευμα

Την ώρα που τα μισά σπίτια της Γερμανίας βασίζονται στο φυσικό αέριο, κάποια κράτη μέλη στοχεύουν να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου κατά 15% μέχρι τον φετινό χειμώνα εάν η Ρωσία -η οποία ιστορικά κάλυπτε περίπου το 40% της ζήτησης της ΕΕ για το καύσιμο αυτό- κλείσει τη στρόφιγγα.

Σε άρθρο της το Bloomberg συγκέντρωσε ις βασικές πρωτοβουλίες που έχουν πάρει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες για τον περιορισμό της χρήσης ενέργειας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα κρύα ντους και το κατέβασμα του θερμοστάτη στους εργασιακούς χώρους.

Γερμανία

Το υπουργικό συμβούλιο του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα μια σειρά μέτρων που θα συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά το 1/5 αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Τα εθνικά αυτά μέτρα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που λαμβάνουν οι δήμοι σε όλη τη Γερμανία, όπως η διακοπή του ζεστού νερού στις δημόσιες πισίνες, αποσκοπούν στη μείωση της χρήσης φυσικού αερίου κατά περίπου 2% και περιλαμβάνουν:

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ιράκ: Η Αμπίρ Αλ Σαχάνι έκοψε την αλογοουρά της στο Ευρωκοινοβούλιο

HerNews ka

Τζένιφερ Λόπεζ: Έφαγε… πόρτα από το γυμναστήριο της – Έβρισε τους παπαράτσι

HerNews ka

Λιζ Τρας: Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Βρετανίας μετά από 44 μέρες- Επιστρέφει ο Μπόρις;

HerNews ka