HerNews.gr
Γνώμες

Εσένα τι σου έμαθε το φετινό καλοκαίρι;

Τα κεφάλια μέσα. Καλό Φθινόπωρο και Καλό Χειμώνα. Όλες οι κλισέ ατάκες για το καλοκαίρι που τελείωσε, έρχονται μαζεμένες στα αυτιά σου. Ε, και λοιπόν;

Γράφει η Μπάγια Αντωνοπούλου

Τα καλοκαίρια παίρνουν γρήγορα, όπως όλα τα όμορφα που πριν καταλάβεις ποτέ ήρθαν, έχουν φύγει σαν αστραπή.

Το δικό μου καλοκαίρι ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα, τελείωσε όμως με τον ωραιότερο τρόπο.

Με νέες συνεργασίες που με κάνουν χαρούμενη, με γεμάτες μπαταρίες για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 22-23, με στόχους και όνειρα για τα όσα θα έρθουν.

Και ναι, από όσα προγραμμάτισα να γίνουν, τελικά δεν έγινε τίποτα έτσι όπως πίστευα, διότι όταν κάνεις όνειρα, ο Θεός γελάει. Ακόμα ένα κλισέ, ακόμα μια μεγάλη αλήθεια που δεν λέω να αποδεχτώ γιατί είμαι άνθρωπος του προγράμματος, ή έτσι θέλω να νομίζω τουλάχιστον.

Ο Θεός, η ζωή, η μοίρα ή ότι πιστεύει ο καθένας μας, ξέρει όμως τι να σου φέρει και τι να σου πάρει, για το καλό σου. Για να πεις τελικά ότι έζησες ένα ωραίο καλοκαίρι, με έναν ακόμα ωραιότερο χειμώνα που έρχεται.

Το τέλος του δικού μου καλοκαιριού ήταν καλύτερο από τα σχέδια που έκανα για μήνες. 

Συμπέρασμα: Μη κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια, δε πετυχαίνουν, άλλωστε έρχονται όλα από μόνα τους όπως πρέπει.

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν και Καλό Μήνα, συνεχίζω να κάνω σχέδια, γιατί μυαλό δε βάζω, αν πετύχουν θα είναι καλά, αν όχι ίσως να είναι καλύτερα.

Το φετινό καλοκαίρι μου έμαθε πως οι διακοπές με φίλες είναι αναντικατάστατες.

Με γέλια μέχρι τα ξημερώματα, με συζητήσεις, εξομολογήσεις, βουτιές και αποφάσεις ζωής. (Σας ευχαριστώ κορίτσια μου, ξέρετε εσείς)

•Πως οφείλω στον εαυτό μου που και που, μια παύση από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις. Χωρίς να νιώθω ενοχές.

•Πως μετά τα 30 δεν παίρνεις τακούνια μαζί στις διακοπές, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να τα φορέσεις.

•Πως όταν κανονίζεις κάτι τελευταία στιγμή, τελικά πετυχαίνει.

•Πως δεν έγινε και τίποτα να ξεχάσεις τον φορτιστή του κινητού, μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό για μισή μέρα. Το τσέκαρα.

•Πως στα πιο απίθανα και μη διαφημισμένα μέρη, θα βρεις τους πιο φιλόξενους ανθρώπους και θα αντικρίσεις τις ωραιότερες εικόνες, γιατί αυτή είναι η Ελλάδα μας.

•Πως μπορεί να μη μετράμε πλέον το καλοκαίρι μπάνια και παγωτά, αλλά οι στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε, μετράνε για 1000 καλοκαίρια.

Πως το καλοκαίρι είναι μέσα μας και δεν τελειώνει, όσο η ψυχή μας είναι γεμάτη φως. Εσένα, τι σου έμαθε το φετινό καλοκαίρι;

Back to reality λοιπόν, όπως λένε και στο χωριό μου. Κλείσε τη μύτη και κάνε μακροβούτι στην καθημερινότητα του Φθινοπώρου με χαμόγελο. Ο χειμώνας που έρχεται δεν θα είναι εύκολος, αλλά ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο…

Καλή επάνοδο σε όλους & όλες.

 

Μπάγια Αντωνοπούλου

 

Νεότερα Άρθρα

Θα μηδένιζες την απόσταση για μια ακαταμάχητη έλξη;

Her News b

O «όχλος» με τα κινητά είναι… «Μαύρος Καθρέφτης»

Her News

Να μοιραζόμαστε ή να τα κρατάμε όλα για εμάς; Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News