HerNews.gr
Σχέσεις

Η τεχνική του «λευκού μαντηλιού»: Πως να προσεγγίσω κάποιον που μου αρέσει;

Στη βικτωριανή κοινωνία, ήταν γενικά απαγορευμένο για μια γυναίκα να επιδιώκει απροκάλυπτα ένα άντρα που ίσως να την ενδιέφερε.

Αυτό που την έκανε να φαίνεται επιθυμητή, ήταν το αν πτην «κυνηγούσαν» από μόνοι τους οι άντρες. Στα χρόνια εκείνα αν η γυναίκα φαινόταν να προσεγγίζει έναν άντρα, πιθανότατα θα μείωνε την αξία της στα μάτια του, αλλά και στα μάτια της κοινωνίας.

λευκού μαντηλιού

Το λευκό μαντήλι

Υπήρχε όμως ένας τρόπος για να κάνει η γυναίκα την πρώτη κίνηση, χωρίς να φανεί η ίδια προκλητική. Υπήρχε η τεχνική του λευκού μαντηλιού. Οι κοπέλες εκείνης της εποχής, συμπλήρωναν την εμφάνιση τους πάντα με ένα λευκό μαντήλι.

λευκού μαντηλιού

Έτσι, αν για παράδειγμα μια γυναίκα , ήταν έξω για μια βόλτα και έβρισκε έναν άντρα που θα ήθελε να γνωρίσει καλύτερα, άφηνε το μαντήλι της να πέσει δήθεν τυχαία καθώς περνούσε από μπροστά του και μετά συνέχιζε να περπατά, δίχως να φανεί ότι κατάλαβε ότι της έπεσε.

λευκού μαντηλιού

Ο άντρας από την άλλη, έπαιρνε το μαντήλι και έτρεχε πίσω από την γυναίκα για να το επιστρέψει σε αυτήν, δείχνοντας ότι ήταν πράγματι «ιππότης» και ευγενικός. Αυτό του έδινε επίσης την ευκαιρία να ανοίξει μια συζήτηση μαζί της.  Φυσικά, η γυναίκα θα ήξερε την αλήθεια, ότι εκείνη είχε «ενορχηστρώσει» όλη την αλληλεπίδραση. Εκείνη τον διάλεξε και έκανε την πρώτη κίνηση. 

Προφανώς, οι γυναίκες της εποχής μας δεν κουβαλούν μαζί τους λευκά μαντήλια. Για αυτό τον λόγο θα δούμε την τεχνική του λευκού μαντηλιού εν έτη 2022. 

Η χάρη 

Το παν σε αυτή την τεχνική είναι ο αυθορμητισμός. Αν βρίσκεσαι έξω και διασκεδάζεις, αν είσαι στο γραφείο, στο σουπερμάρκετ, σε ένα καφέ όπου περιμένεις στην σειρά σου, και δεις κάποιον που σε ενδιαφέρει, τότε έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις αυτή την επιτυχημένη τεχνική. Το «μαντήλι» του 2023 είναι η «βοήθεια». Ζήτα αυθόρμητα από αυτόν που θέλεις να γνωρίσεις να σε βοηθήσει κρατώντας π.χ  το τζάκετ σου, την τσάντα σου, τα βιβλία που ίσως κρατάς, για να μπορέσεις να πάρεις το ποτό σου στο μπαρ, να πληρώσεις σε κάποιο ταμείο, να βγάλεις μια φωτογραφία ένα τοπίο.

Αυτό του δίνει την ευκαιρία να είναι ευγενικός και να σε βοηθήσει, και να ξεκινήσει μια κουβέντα μαζί σου…που ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξει. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Να φεύγεις από ότι δεν σου κάνει καλό

HerNews ka

Δεύτερο Ραντεβού: Όλα όσα φωνάζουν “όχι”

Her News b

Φοβάσαι πως χάθηκε η φλόγα; Δες πώς θα αναθερμάνεις τη σχέση σου

Her News