HerNews.gr
Ελλάδα

Μαλένα -Ίριδα: Κατάθεση «έκπληξη» ενώπιον της ανακρίτριας

Μαλένα – Ίριδα: Οι πολύωρες καταθέσεις των Νίκου Καρακούκη και Νικου Καλόγρηα, στην 35η τακτική ανακρίτρια, Ευγενία Τζωρτζάτου, δεν επιφύλασσαν κάποια «έκπληξη» για τη δικαστική λειτουργό.

Αντίθετα, η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσκάκωνα αιφνιδίασε… ευχάριστα την κ. Τζωρτζάτου. Καθώς πλέον η κατάθεσή δεν απέχει παρασάγγας από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που έχει απαγγελθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι δύο ιατροδικαστές, κατά την πρώτη τους κατάθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης, κινήθηκαν στο… γράμμα και στο πνεύμα του πορίσματός τους για τους θανάτους των Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη.

Όπως διαβεβαίωσαν και οι δύο κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους την Παρασκευή – παρέμειναν από τρεις ώρες ο καθένας στο ανακριτικό γραφείο – για τα δύο κοριτσάκια έχει αποκλειστεί ο θάνατος από παθολογικά αίτια. Η μέθοδος που ακολούθησαν τους οδήγησε, όπως υποστήριξαν και οι δύο, στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα και η Ίριδα πέθαναν από έναν «βίαιο μηχανισμό» ασφυκτικού θανάτου.

Η «έκπληξη» ήρθε για την ανακρίτρια την Πέμπτη. Ημέρα που ξεκίνησε ο «κύκλος» των καταθέσεων για την υπόθεση των Μαλένας και Ίριδας για την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα, που κατέθεσε την Πέμπτη αναφερόμενη στο αίτιο θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας έκανε λόγο για υποξία. Δηλαδή για έλλειψη οξυγόνου.

Η Χριστίνα Τσάκωνα είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της Μαλένας. H οποία είχε καταλήξει το 2019 στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου «Ελπίδα». Και στη συνέχεια είχε συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση με την οποία απέδιδε τον θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – «Άκουγα ουρλιαχτά, κρεμόμασταν με σπασμένα παράθυρα»

Her News

Η Βάσια Αναστασίου μιλά στο HerNews για τις φωτιές στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου – «Υπάρχουν άνθρωποι που λιποθυμούν από την κάπνα»

HerNews ka

Μύκονος: Αυτή είναι η αιθέρια ύπαρξη δίπλα στον Έλον Μάσκ

Her News