HerNews.gr
Beauty

Skin cycling: Η νέα τάση που θα επιτρέψει στην επιδερμίδα σας να “αναπνεύσει”

Skin cycling

To skin cycling είναι η νέα τάση στον μαγικό κόσμο της ομορφιάς, η οποία έχει ξεκινήσει στην πλατφόρμα του TikTοk από τις beauty experts.

H διάσημη δερματολόγος Whitney Bowe, MD σύστησε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τάση και οι ακόλουθοι της αμέσως τη λάτρεψαν! Το skin cycling είναι ένα skincare προγραμμα για όσες γυναίκες αγαπούν την περιποίηση προσώπου και μπορει να εφαρμοστεί μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Το πρόγραμμα τεσσάρων νυχτών στοχεύει στο γεγονός πως η επιδερμίδα πρέπει να ξεκουράζεται, διαφοροποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη χρήση των ενεργών συστατικών.

Skin cycling

Τι σημαίνει το skin cycling;

Η αγαπημένη τάση αφορά τη νύχτα απολέπισης, τη νύχτα ρετινοειδούς, τη νύχτα ενυδάτωσης και θρέψης και τέλος τη νύχτα καταπράϋνσης. Επιπλέον, μέσα σε τέσσερις μέρες θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας.

Skin cycling

Η ευεργετική χρήση των απολεπιστικών και της ρετινόλης αφήνει μαγικά αποτελέσματα. Ωστόσο, δεν ερεθίζεται το δέρμα, αφού δίνει στο δέρμα τον χώρο να αναπνεύσει.

Ποια είναι πιο αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε;  

Απολέπιση

Προτιμήστε τη χημική απολέπιση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση serums που περιέχουν AHAs και BHAs. ‘Ετσι, θα προετοιμαστεί και η επιδερμίδα σας για τα επόμενα βήματα. 

απολέπιση

Εφαρμογή ρετινοειδών

Ακόμη, ρετινοειδή δικαίως θεωρούνται  από τα πιο δραστικά συστατικά. Αν έχετε ακμή ή έχετε ως στόχο να περιορίσετε τα σημάδια γήρανσης, τότε επιλέξτε ρετινοειδή! Σημαντικό είναι να ελέγξετε τυχόν ερεθισμούς στο δέρμα. 

Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αντηλιακό μετά τη χρήση ρετινόλης. 

Καταπραϋνση

Επίσης, συγκεκριμένο βήμα είναι εκείνο που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Το σημαντικό είναι πως δεν εφαρμόζετε κανένα ενεργό συστατικό, παρά μόνο τις σωστές ιδανικές κρέμες. Όσο για τα συστατικά που θα επιλέξετε, αποφύγετε τα κηραμίδια, η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Τσολάκη: Έκανε το πιο εντυπωσιακό μανικιούρ για τις γιορτές

HerNewskl

Emily Ratajkowski: Τόλμησε την απόλυτη αλλαγή στα μαλλιά της

HerNewskl

#ShowerTok: Η τάση που δεν περίμενε κανείς να λατρέψουμε!

HerNewskl