HerNews.gr
Ελλάδα

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Αποκλειστικά και μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες οι επισκέπτες στο «Ναυάγιο» μετά την πτώση βράχων

Ναυάγιο: Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στα δύο νησιά η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5.4 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά το πρωί της Πέμπτης.

Η δόνηση ήταν τόσο δυνατή, που είχε ως αποτέλεσμα πτώση βράχων κοντά στην παραλία «Ναυάγιο».

Σημειώνεται πως ο συναγερμός σήμανε λίγα λεπτά μετά τις 10:30 όταν και σημειώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση. Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι, στις 10:36 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.4 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 332 χλμ δυτικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 57 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης του Ληξουρίου.

Άμεσα, μηχανικοί και το Λιμενικό βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία, ενώ ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την παραλία και οι αρμόδιες Αρχές δεν επιτρέπουν σε άλλα σκάφη να αποβιβάσουν τουρίστες στην παραλία. Οποιαδήποτε απόφαση αναφορικά με το κλείσιμο της παραλίας θα ληφθεί από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια Ιωνίων Νήσων.

Σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού για το Ναυάγιο

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Τουρισμού σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη. Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη μετά και την ανάρτηση του σεισμολόγου, Γεράσιμου Παπαδόπουλου ο οποίος προειδοποιούσε «πως με έναν σεισμό τα πράνη (βράχια) θα καταρρεύσουν».

Αντικείμενό της , σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, ήταν η επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη της 21ης Μαΐου – Πού ψηφίζω, πόσους σταυρούς βάζω

HerNews ka

Εκλογές – Επίσημα αποτελέσματα: ΝΔ 40,56%, ΣΥΡΙΖΑ 17,83%, ΠΑΣΟΚ 11,86%

Her News

Γλυκά Νερά: Η μικρή Λυδία δε μιλάει ελληνικά – Δεν αναγνώρισε τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

HerNews ka