HerNews.gr
Διεθνή

«Black spider memos»: Ποιός είναι ο Κάρολος Γ’ που προετοιμαζόταν από την… «κούνια» για να γίνει Βασιλιάς;

Κάρολος Γ: Στον νέο βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου αρέσει η σταθερότητα. «Επιδιορθώνει και ανακυκλώνει τα ρούχα του και το πρωινό του είναι πάντα μια ομελέτα ή μια πατάτα ψητή». Αναφέρει στην Telegraph στενός του φίλος. Επίσης, παρότι πολλοί λένε ότι του αρέσουν ανέσεις της πολυτέλειας, δεν είναι από αυτούς που ξοδεύουν χρήματα δεξιά και αριστερά.

Τί σημαίνουν όμως όλα αυτά για τον τρόπο που θα βασιλέψει ο Κάρολος Γ’ μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας βασίλισσας Ελισάβετ Β’; Στην πραγματικότητα τίποτα απολύτως. Περισσότερα για τις προθέσεις του αποκαλύπτει η δήλωση του στα 70ά του γενέθλια ότι:

«Δεν είμαι ηλίθιος να εμπλακώ με τα πολιτικά πράγματα της χώρας όταν γίνω βασιλιάς».

Κανείς ωστόσο από όσους τον γνωρίζουν, περιμένει ότι θα βασιλέψει με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της μητέρας του.. Ο νέος βασιλιάς, αντίθετα από τη μητέρα του ή τη γιαγιά του μεγάλωσε ξέροντας πως είναι προορισμένος για τον θρόνο. Και είχε σχεδόν μια ζωή για να σκεφτεί τι θα κάνει μόλις φτάσει εκεί, γράφουν αυτές τις μέρες τα έντυπα σε όλο τον κόσμο.

Το ερώτημα της εμπλοκής του στην πολιτική ζωή του τόπου, ωστόσο παραμένει ανοιχτό για όσους θυμούνται τα περιβόητα «black spider memos» που έστελνε στο πρόσφατο παρελθόν σε υπουργούς εκφράζοντας την προσωπική του άποψη για τις πολιτικές του αποφάσεις.

Πρόκειται για σημειώματα που πήραν το όνομα τους επειδή ήταν γραμμένα με μαύρη πένα σε «τραβηγμένο» γραφικό χαρακτήρα, τα οποία αφήνουν να εννοηθεί ότι δύσκολα ο νέος βασιλιάς θα κάτσει στα αυγά του. Μέχρι όμως να αποδειχτεί της εκτιμήσεως το αληθές, οι αναλυτές δηλώνουν βέβαιοι ότι η πρώτη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη βασιλεία της Ελισάβετ που τελείωσε και σε αυτήν του Καρόλου που αρχίζει θα είναι στον τόνο. Εκείνη κρατούσε αποστάσεις από τους ανθρώπους και τα πράγματα, εκείνος το ακριβώς αντίθετο.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Χάρι: Καταθέτει κατά των ομάδων της εφημερίδας Mirror στο δικαστήριο του Λονδίνου

HerNews ka

Μπόρις Τζόνσον: Πατέρας για 8η φορά – Η ανάρτηση της συζύγου του

Her News b

Βρετανία: 17χρονος δολοφόνησε τη γιαγιά του γιατί τον μάλωνε για την κάνναβη

HerNews ka