HerNews.gr
Καριέρα

Πρακτική άσκηση και Μισθός: Τι ισχύει για κάθε είδος πρακτικής!

Ήρθε η ώρα να κάνεις την πρακτική σου και αναζητάς πληροφορίες για το μισθό της πρακτικής σου; 

Τότε είσαι στο κατάλληλο άρθρο, καθώς έχουμε κάνει την ερεύνα μας και έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς, ανάλογα με το είδος της πρακτικής άσκησης που θα πραγματοποιήσεις, για να μην χρειαστεί να ψάχνεις! 

 Πρακτική άσκηση σε ΑΕΙ και ΙΕΚ

Εάν σπουδάζεις σε ΑΕΙ και ΙΕΚ  και πρόκειται να ξεκινήσεις την πρακτική σου, σου έχουμε καλά νέα, καθώς πλέον για την πρακτική σου άσκηση μπορείς να λάβεις αμοιβή από τον εργοδότη η οποία αντιστοιχεί στο 80% του νομοθετημένου κατώτατου βασικού μισθού, δηλαδή το καθαρό πόσο είναι περίπου στα 480 ευρώ για 40 ώρες εργασίας. Στην περίπτωση που η πρακτική άσκηση διαρκεί λιγότερο από 40 ώρες την εβδομάδα, υπολογίζεται η αμοιβή αναλογικά με τις ώρες πρακτικής.

 Πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ

Αν το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο σπουδάζεις τρέχει κάποιο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, οι φοιτητες που θα ενταχθούν στο έργο ΕΣΠΑ θα αποζημιωθούν ως εξής:

  •  Στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με το ποσό των 592,50 € μηνιαίως (280,00 € από το έργο ΕΣΠΑ και 312,50 € από τον εργοδότη)
  • Στις θεσμοθετημένες θέσεις του Δημόσιου και των ΟΤΑ με το ποσό των 276,08 € μηνιαίως (100,00 € από το έργο ΕΣΠΑ και 176,08 € από το φορέα απασχόλησης)
  • Σε μη θεσμοθετημένες θέσεις του Δημόσιου με το ποσό των 280,00 € μηνιαίως αποκλειστικά από το έργο ΕΣΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης. 

Πρακτική άσκηση μέσω ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ

Στην περίπτωση που το εκπαιδευτικό ίδρυμα που φοιτάς έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα επιχορήγησης της πρακτικής από τον ΟΑΕΔ,  θα λάβεις σαν αμοιβή για την πρακτική σου το ποσό των 637€ μηνιαίως.

Πρακτική άσκηση στο εξωτερικό

Εάν φοιτάς σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο διαθέτει χάρτη Erasmus+ και πρόκειται να κάνεις την πρακτική σου άσκηση στο εξωτερικό, μπορείς να λάβεις οικονομική στήριξη από το πρόγραμμα για τα έξοδα διαμονής και ταξιδιού. Το ποσό της αποζημίωσης εξαρτάται από την χώρα προορισμού και για παραπάνω πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με τους Εθνικούς Οργανισμούς της χώρας προορισμού.

Και τώρα που έμαθες όσα έψαχνες για την αμοιβή της πρακτικής που πρόκειται να κάνεις, είσαι πλήρως ενημερωμένη πριν ξεκινήσεις! 

Πηγή: Ergasia.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι γυναίκες εγκαταλείπουν τις δουλειές τους: Τι να κάνουμε για αυτό

Her News

Μάθε με ποια επαγγέλματα δεν μένεις ποτέ άνεργη!

Her News

Ρεπό: Γιατί είναι τόσο απαραίτητη η ξεκούραση από τη δουλειά;

Her News