HerNews.gr
Παιδί

Τί αλλάζει στην άδεια και το επίδομα μητρότητας: Παροχές αυξημένες κατά 50%

Με το δημογραφικό σε πρώτο πλάνο, η κυβέρνηση αυξάνει άδεια και επίδομα μητρότητας στους 9 μήνες από 6 μήνες – Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικά και για τον πατέρα – Σε ισχύ στο αμέσως επόμενο διάστημα

Στο αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή σημαντικές αλλαγές στην άδεια και στο επίδομα μητρότητα. Απώτερος στόχος είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Το «καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, περιείχε και μέτρα που αφορούν την αύξηση της άδειας μητρότητας και του αντίστοιχου επιδόματος, τα οποία ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ότι η άδεια μητρότητας, από 6 μήνες σήμερα θα αυξηθεί κατά 50% και θα πάει στους 9 μήνες.

Το υπουργείο Εργασίας εξήγησε χθες ότι το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα -στη μητέρα ή τον πατέρα αντίστοιχα- από το 2023 επεκτείνεται για τρεις μήνες, δηλαδή από τους 6 μήνες πηγαίνει στους 9. Πρόκειται για μια αύξηση, ομοίως, κατά 50%.

Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικά και για τον πατέρα και αποσκοπεί πρωτίστως στη στήριξη της οικογένειας και στην εξίσωση ουσιαστικά μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το επίδομα καταβάλλεται από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και θα έχει πρόσθετο κόστος περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα μυστικά για το σωστο άλλαγμα πάνας στο μωράκι σας

Her News

Θεματικό πάρτι γενεθλίων για το παιδί σας – Οι ωραιότερες προτάσεις

Her News

Zάχαρη και παιδιά: Γιατί μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση!

Her News