HerNews.gr
Ψυχολογία

4 πράγματα που πρέπει να κανείς πριν πάρεις διαζύγιο

Το διαζύγιο είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Πριν αποφασίσεις ότι θέλεις να τελειώσεις τον γάμο σου και ο καθένας να πορευτεί σε άλλον δρόμο, πρέπει να κάνεις τα παρακάτω. 

Κλείσε άμεσα ραντεβού με έναν σύμβουλο γάμου

Ο συνδυασμός των δικηγόρων, των λογομαχιών και της ψυχικής εξουθένωσης. Ενα διαζύγιο δεν είναι εύκολο και ούτε διαχειρίσιμο. Ακόμα και αν το έχεις πάρει απόφαση. Χρειάζεται χρόνος για να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να μπουν σε μια σειρά. Πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη για την απόφασή σου. Καλό είναι να επισκεφθείς έναν σύμβουλο γάμου, ώστε να είσαι 100% σίγουρη πριν επισκεφτείς  δικηγόρο. 

Ξεκίνα να γράφεις τα πάντα σε ένα χαρτί – Την επόμενη μέρα, τα θετικά και τα αρνητικά 

Θα είναι πολύ δύσκολο να θυμάσαι λεπτομέρειες καθώς ένα διαζύγιο είναι αγχωτικό. Μπορείς να σημειώνεις τα πάντα σε ένα σημειωματάριο. Σαν ένα προσωπικό σου ημερολόγιο. Να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ίσως σου φανεί και χρήσιμο στον εκάστοτε δικηγόρο. 

Ξεχώρισε τα χρήματα σου – Άνοιξε έναν λογαριασμό μόνη σου 

Σε περίπτωση που έχεις κοινό λογιαριασμό τραπέζης με τον σύζυγό σου, καλό είναι να ανοίξεις έναν δικό σου. Να είσαι αυτόνομη ακόμη και πριν πέσουν οι υπογραφές του διαζυγίου. 

Προετοιμάσου για τις αδιάκριτες ερωτήσεις του κύκλου σου

Το να παίρνεις διαζύγιο δεν είναι ντροπή ούτε έγκλημα. Να ξέρεις ότι οι ερωτήσεις θα είναι πολλές και αδιάκριτες. Εσύ και μόνο εσύ θα αποφασίσεις την στάση που θα ακολουθήσεις. Η οικογένεια και οι φίλοι σου μπορεί να μην αντιδράσουν όπως περιμένεις αλλά και να μην είναι αυτό που περίμενες, δεν χάλασε και ο κόσμος. Να θυμάσαι πάντα ότι όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού, κανείς δεν είναι μέσα εκτός από εσένα και την οικογένεια που έχεις δημιουργήσει. 

Αν έχεις παιδιά πρέπει πρώτα απ όλα να συζητήσεις για το πως θα το πείτε στα παιδιά. Όλα τα άλλα, έπονται. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ψυχοσωματικά: Ένα καμπανάκι εκ των… έσω!

Her News

Κατάθλιψη: Τι μπορεί να την πυροδοτήσει;

Her News b

Τοξική σχέση: Πως την καταλαβαίνω;

Her News b