HerNews.gr
Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η διαδρομή, το Αββαείο που επέλεξε η ίδια και η κατάληξη στην βασιλική κρύπτη στο κάστρο Ουίνσδορ

Μετά από 10 ημέρες θρήνου για την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ, η Βρετανία θα πει σήμερα το ύστατο χαίρε σε μια μονάρχη που σφράγισε την πορεία μιας ολόκληρης χώρας. Η διαδρομή, το Αββαείο που επέλεξε η ίδια και η κατάληξη στην βασιλική κρύπτη στο κάστρο Ουίνσδορ.

Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο βρίσκονται σήμερα στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία μετά από 70 χρόνια παραμονής της στον βρετανικό θρόνο, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα παιδιά της και τα εγγόνια αλλά και τα δισέγγονά της, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στην κηδεία.

Μετά από 5 ημέρες λαϊκού προσκυνήματος στο Λονδίνο, στη διάρκεια του οποίου αμέτρητος κόσμος έσπευσε στο Γουεστμίνστερ για το τελευταίο «αντίο» στη μακροβιότερη μονάρχη περιμένοντας ακόμα και δεκάδες ώρες για να το καταφέρει, έφτασε η ώρα να κηδευτεί η «Λίλιμπετ» μαζί με το φέρετρο του Φίλιππου που περιμένει στη βασιλική κρύπτη.

Το Αββαείο του Γουεστμίνστερ, όπου θα τελεστεί η κηδεία, μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 άτομα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, στις 10 το πρωί, θα ανοίξουν οι πόρτες του Αβαείου του Γουεστμίνστερ για τους ηγέτες κρατών και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους ενώ αργότερα, το φέρετρο θα μεταφερθεί στην έξοδο του Βρετανικού Κοινοβουλίου για να τοποθετηθεί πάνω στον κιλλίβαντα. Η τελετή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21.30 όπου θα γίνει ο ενταφιασμός της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο εκδότης του βιβλίου «Το Στέμμα», Κωνσταντίνος Λουκάς μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για το τελετουργικό και για τις τιμές που θα αποδοθούν στην βασίλισσα.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν καταρρίπτει μόνο η ίδια αυτό το ρεκόρ, την ζήσαμε και εμείς. Κάθε επίσκεψη ή εμφάνισή της μεταδιδόταν στην άλλη άκρη του κόσμου. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να δει κάποιος έναν βασιλιά ή μονάρχη να σπάει το ρεκόρ της Ελισάβετ. Σε μία συγκυρία είχε ένα τυχερό άστρο. Μέχρι 10 χρόνων μεγάλωσε ανέμελα χωρίς να προορίζεται για Βασίλισσα», ανέφερε αρχικά.

«Η Ελισάβετ μπορεί να μελετηθεί ως μοντέλο συμπεριφοράς ανθρώπου. Όταν κατάλαβε ότι ο θείος της παραιτήθηκε από τον θρόνο, η Ελισάβετ ήταν η επόμενη για τον θρόνο. Ο γάμος της Μέγκαν και του Χάρι δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο», συμπλήρωσε.

Μελβούρνη

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Παράλληλα εθνικό μνημόσυνο θα τελεστεί στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της χώρας ενώ επίσημη αργία έχει κηρυχθεί η 22η Σεπτεμβρίου, μόνο για φέτος.

Νεότερα Άρθρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο απέκλεισε πλέον την πρόσβαση στο Instagram

Her News

Jennifer Lopez: Πετάει στα σύννεφα από έρωτα με τον Ben Affleck- Φόρεσε κολιέ με το όνομά του

HerNews ka

Τατιάνα Πάτιτζ: Καρκίνος του μαστού η αιτία θανάτου της καλλονής των 90’s

Her News