HerNews.gr
Ελλάδα

Μάρθα Καραγιάννη: Θα εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της ηθοποιού – Θα αποτεφρωθεί μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την επιστήθια φίλη του και ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη. H οποία έφυγε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς και για την τελευταία επιθυμία της.

Τέλος στο θρίλερ με την τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη. Η αγαπημένη ηθοποιός που άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Κυριακής, είχε ζητήσει μετά τον θάνατό της να αποτεφρωθεί.

Η ίδια είχε γράψει την επιθυμία της αυτή σε ένα χαρτί, το οποίο όμως δεν γίνεται δεκτό από τον νόμο εφόσον δεν έχει υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δευτέρου βαθμού.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τις εξελίξεις γύρω από τη διαδικασία της νεκρώσιμης ακολουθίας και της αποτέφρωσης της ηθοποιού. Aναφέροντας αρχικά τον τρόπο με τον οποίο «έφυγε» η αγαπημένη ηθοποιός.

«Ήταν αυτή η δύσκολη στιγμή. Καθόμουν και σκεφτόμουν πόσες πιθανότητες έχει στη ζωή του ένας άνθρωπος, να μιλάει στο τηλέφωνο με τον κολλητό του και αυτός να πεθάνει εκείνη την ώρα, ζωντανά στο τηλέφωνο. Μου τηλεφώνησε η Ντόρα Δούμα, η κολλητή, «αδελφή», συγκάτοικος της Μάρθας.
Η Ντόρα συγκατοικούσε με την Μάρθα 40 χρόνια. Ήταν φίλες 55 χρόνια, ήταν η οικογένεια της Μάρθας. Η Μάρθα είχε αποτραβηχτεί μετά από προβλήματα υγείας που είχε, είχε κινητικά προβλήματα, δοκιμάσαμε να βγει με το μπαστουνάκι σε μία ταβέρνα, αλλά δυστυχώς υπήρχε μεγάλη δυσκολία. Έτσι λοιπόν, κλείστηκε στο σπίτι», ανέφερε αρχικά.

«Την προηγούμενη Κυριακή μιλήσαμε με την Ντόρα και γύρω στη 1 παρά 10 με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν είναι καλά η Μάρθα, ότι δεν μιλάει καλά.

Παίρνω στο τηλέφωνο τη Μάρθα και μου λέει «καλημέρα Δημήτρη» και της είπα  «Άσε το καλημέρα Δημήτρη, και μίλα μου περισσότερο». Εκείνη τη στιγμή που πήγε να το πει, είπε «κα….» και εκεί τελείωσε. Προσπαθούσαμε να βρούμε γιατρούς, η Ντόρα ούρλιαζε..», συμπλήρωσε.

Για το ζήτημα της αποτέφρωσης που επιθυμούσε η ηθοποιός, ο κ. Σούρας ξεκαθάρισε:

«Η Μάρθα το έλεγε πάντα. Η Μάρθα δεν ήταν άθεη. Αγαπούσε, «μιλούσε» με τον Θεό, πίστευε στον Θεό. Έχει γυρίσει όλον τον κόσμο. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε να ταφεί, ήθελε να καεί. Είχε αφήσει ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Όταν το έγραψε αυτό ήταν δυνατόν να σκεφτεί ότι έπρεπε να πάει σε συμβολαιογράφο.
Δεν ήταν θέμα οικονομικό, ήταν θέμα ταφής, το άφησε στην Ντόρα. Το κράτος ήθελε ή να είναι υπογεγραμμένο ή να υπάρχουν συγγενείς πρώτου ή δευτέρου βαθμού να υπάρχουν. Οι συγγενείς αυτοί δεν υπάρχουν έχουν πεθάνει. Η Ντόρα ήταν κάθετη, όπως και εγώ, ότι έπρεπε να βρεθεί λύση και να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της».

«Με την παρέμβαση αρκετών ανθρώπων η Ντόρα Δούμα θα υπογράψει ένα χαρτί ότι αναγνωρίζει τα γράμματα της Μάρθας, ένα χαρτί ότι δεν υπάρχουν γονείς και συγγενείς και αδέρφια».

«Την Πέμπτη στις 12 η ώρα στο Α’ νεκροταφείο θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία και μετά θα συνοδευτεί από την Ντόρα και την Ελένη την γυναίκα μου, στη Ριτσώνα και να γίνει η αποτέφρωση.
Μετά θα παραλάβουμε τη στάχτη όπου και εκεί υπάρχει μία επιθυμία της, που έχει πει τι θέλει να γίνει η στάχτη της, θα το πούμε στη συνέχεια αυτό, όταν ηρεμήσουμε λίγο από αυτό», κατέληξε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ικαρία: Σε κίνδυνο οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίου Κηρύκου

Her News

Ο δήμος Πειραιά φιλοξενεί πρόσφυγες από την Ουκρανία – Πρωτοβουλία αλληλεγγύης απο τον Γιάννη Mώραλη

Her News

Η Κλειώ Αγγουράκη, υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών απαντά στα κρίσιμα διλήμματα των εκλογών

Her News