HerNews.gr
Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Περίπου 30 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη μετάδοση της κηδείας της από το BBC

Περίπου 28 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν ταυτόχρονα συντονισμένοι στους δέκτες τους , σύμφωνα με το BBC, την τηλεοπτική μετάδοση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Με αυτό το δεδομένο η ιστορική τελετή συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων με τη μεγαλύτερη απήχηση τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται, ότι η εξόδιος ακολουθία για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ – η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 Σεπτεμβρίου ύστερα από 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο – τελέστηκε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με το BBC, η πλειονότητα των τηλεθεατών στη Βρετανία συντονίστηκε στους δέκτες του. Περίπου 32,5 εκατομμύρια παρακολούθησαν αποσπασματικά την κάλυψη της τελετής και 22,4 εκατομμύρια είχαν συντονιστεί τη στιγμή που η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας διέσχιζε τους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου.

Επίσς και πάντα με βάση τα στοιχεία του BBC, το τηλεοπτικό κοινό ήταν, το μεγαλύτερο από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 και παρόμοιο με εκείνο που παρακολούθησε την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα (1997).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νούμερα τηλεθέασης αντιπροσωπεύουν άτομα που παρακολούθησαν τουλάχιστον τρία λεπτά συνεχούς ροής. και ότι δεν περιλαμβάνουν όλους όσοι παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση από κινητά τηλέφωνα ή φορητούς υπολογιστές.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Twitter – Μασκ: Η μεγαλύτερη δικαστική μάχη στην ιστορία της Wall Street

Her News

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνάντησε τον Μπάιντεν με εκείνον να τον αποθεώνει: «Έβαλες 50 πόντους»

Her News b

Σοκ στην Ευρώπη για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ιταλία: Νικήτρια των εκλογών η Μελόνι – «Θα κυβερνήσουμε για όλους»

Her News b