HerNews.gr
Beauty

Λάδια προσώπου: Μύθοι και αλήθειες για τη χρήση τους

Τα λάδια προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στο δέρμα υγρασία και να ‘κλειδώνουν’ την ενυδάτωση. Συνήθως είναι παρασκευασμένα από μείγμα φυτικών ελαίων, βασικό συστατικό για να μαλακώσει, να θρέψει και να εξισορροπήσει το δέρμα προσφέροντας υγιή και λαμπερή όψη.

Τα λάδια προσώπου μπορούν να κατέχουν πρωταρχική θέση στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας το πρωί ή το βράδυ αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όπως και όταν χρειάζονται.

Μπορείτε να εφαρμόζετε το λάδι ως το τελευταίο αλλά και πιο σημαντικό βήμα της νυχτερινής σας ρουτίνας και παράλληλα πριν από το αντηλιακό και το μακιγιάζ σας το πρωί. Ωστόσο θα πρέπει να προσεχθεί ότι οι ενυδατικές κρέμες και τα λάδια προσώπου δεν είναι εναλλάξιμα προϊόντα.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι αντί για ενυδατική κρέμα γιατί τα λάδια είναι πολύ βαριά και θα κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται λιπαρό.

Μία εναλλακτική λύση είναι να αναμειγνύετε έλαια με την ενυδατική σας κρέμα, και με αυτόν τον τρόπο να θρέφετε την επιδερμίδα σας και ταυτόχρονα να της δίνετε και την απαραίτητη φωτεινότητα.

Επιπρόσθετα, μπορεί να είναι ευεργετικό κατά της ακμής, αλλά δεν συνίσταται για άτομα που έχουν πολύ λιπαρή επιδερμίδα, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την ακμή (βλ. λάδι καρύδας).

Το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο. Ακόμη, το έλαιο βιταμίνης Ε είναι εξαιρετικά ευεργετικό. Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα σας, προσθέτει λάμψη και το κάνει να φαίνεται υγιές.

Συμπερασματικά, τα περισσότερα λάδια προσώπου είναι εκπληκτικά, λειτουργούν πραγματικά, αφήνοντας το δέρμα σας πιο ελαστικό, σφριγηλό και λείο.

Εάν χρησιμοποιηθούν σωστά και με συνέπεια, μπορούν να βελτιώσουν σε ικανοποιητικό βαθμό την ενυδάτωση και την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων αποκαθιστώντας τη θαμπάδα και την κουρασμένη όψη του προσώπου.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποιο serum είναι κατάλληλο για σένα;

Her News

Οδηγός για λαμπερά μαλλιά: Τα μυστικά πίσω από τη λάμψη

HerNews ka

Straight brows: H νέα τάση στα φρύδια που έχει κατακλύσει τα social media

HerNewskl