HerNews.gr
Beauty

Eγκυμοσύνη: Ποια ρουτίνα περιποίησης πρέπει να ακολουθήσετε;

Αν και κυριαρχεί η αντίληψη πως η επιδερμίδα λάμπει την περίοδο της εγκυμοσύνης, η αλήθεια είναι πως το δέρμα ταλαιπωρείται αρκετά.

Ποιος είναι ο λόγος; Στην πραγματικότητα η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση θαμπάδας στην επιδερμίδα.

Ωστόσο, δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε εξολοκλήρου τη ρουτίνα περιποίησης σας. Κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιείτε καθημερινά, θα παρατηρήσετε μια εντυπωσιακή αλλαγή στην επιδερμίδα σας.

Αρχικά, θα πρέπει να αποφύγετε συγκεκριμένα συστατικά και άλλα που θα πρέπει να προστεθούν. 

Παρακάτω θα αναλύσουμε διεξοδικά την περιποίηση που πρέπει να ακολουθεί μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! 

Η δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου θα σταθεί δίπλα σας σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης σας και θα φροντίσει, ώστε το δέρμα σας να είναι πιο λαμπερό από ποτέ! 

Eγκυμοσύνη: Ποια ρουτίνα περιποίησης πρέπει να ακολουθήσετε;

Ποια συστατικά θα πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας;

To αντηλιακό είναι ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα περιποίησης σας. Παρόλα αυτά, αποφύγετε τα αντηλιακά που τα συστατικά τους δεν έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια των εγκυμονούσων.

Αντιβιοτικά με οικογένεια τετρακυκλίνη (όπως η δοξυκυκλίνη και η μινοκυκλίνη) συνταγογραφούνται και ως τοπικά, αλλά θα πρέπει να τα αποφύγετε. Η μινοξιδίλη από την πλευρά της μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο έμβρυο. 

Ένας από τους βασικούς κανόνες στη δερματολογία είναι πως ένα συστατικά που τοποθετούνται τοπικά, με σκοπό να απορροφηθεί θα πρέπει να απλωθεί σε μία τεράστια έκταση, όπως όλη η μπροστινή μεριά του σώματος. 

Αυτό ισχύει ακόμη και για τη ρετινόλη, αφού είναι ένα συστατικό που είναι απαγορευτικό. Μια γυναίκα που θα χρησιμοποιήσει ρετινόλη και είναι πάνω από 35, καθιστά την εγκυμοσύνη σε λόγω ηλικίας  δύσκολη. Έτσι, οι δερματολόγοι προσπαθούν να αποκλείσουν κάθε πιθανό κίνδυνο. 

Η Βιταμίνη Α είναι απαγορευτική.

 Ποια συστατικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε 

Τα προϊόντα που περιέχουν βαζελίνη και ενυδατικές κρέμες με ελάχιστα συστατικά είναι ιδανικά για τις έγκυες! 

Το σαλικυλικό οξύ (BHA) μπορεί να ενταχθεί στη ρουτίνα περιποίησης κατά τη διάρκεια της κύησης. Οι δερματολόγοι το χρησιμοποιούν στα χημικά peeling, αλλά μπορείτε να το βρείτε και σε προϊόντα οπως είναι τα toners και η λοσιόν. 

Το σαλικυλικό οξύ είναι από τα λίγα όπλα μιας εγκυμονούσας κατά της ακμής.

Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε συγκεντρώσεις πάνω από 50%, διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσει σαλικυλισμό, που δημιουργεί αιμόλυση. 

Τα ΑHA είναι κατηγορία Β και επιτρέπονται απόλυτα κατά τη περιόδο της εγκυμοσύνης. Είναι ιδανικά για skincare θεραπείες, αλλά και για τις θερεπείες που πραγματοποιούνται σε δερματολογικό ιατρείο. 

Το υαλουρονικό οξύ είναι εντελώς ακίνδυνο και υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας. Λόγω της σταθερότητας του, ενυδατώνει εις βάθος.

Eγκυμοσύνη: Ποια ρουτίνα περιποίησης πρέπει να ακολουθήσετε;

Το δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποκτά είτε λιπαρότητα είτε ξηρότητα. Βέβαια, ένα ξηρό δέρμα μπορεί να γίνει λιπαρό κατά την κύηση λόγω της έκκρισης σμήγματος και να αποκτήσει ακμή. Από την άλλη πλευρά, αν εκτεθείτε στον ήλιο, κινδυνεύετε να αποκτήσετε μέλασμα.

Όσον αφορά το κεφάλαιο των “αθαίρεων ελαίων” δεν πρέπει να γίνεται η λήψη τους από το στόμα, αλλά τα αραιώνουμε με νερό για να κάνουμε μια θεραπεία (λεβάντα, χαμομήλι, τριαντάφυλλο).  Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε η άμεση επαφή με το δέρμα.

Αιθέραια έλαια που μπορείτε να συναντήσετε πιο σπάνια, όπως είναι ο γλυκάνισος και η κανέλα, απαγορεύονται. 

Εδώ αναφερόμαστε στο γνωστό “pregnancy glow”. 

Eγκυμοσύνη: Ποια ρουτίνα περιποίησης πρέπει να ακολουθήσετε;

EΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε το layering ακόμη και στο αντηλιακό! Ξεκινήστε με ένα primer SPF και προσθέστε μια ενυδατική με SPF, ενώ για το τέλος αφήστε το SPF και ένα foundation με SPF.

Φυσικά, δεν πρέπει να αμελείτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας.

ΠΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Eκτός από τη συστηματική χρήση αντηλιακού, οι γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με τις πανάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους θα πρέπει να ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές: 

  1. Οι γυναίκες που έχουν πριν την εγκυμοσύνη πανάδες, πρέπει να αλλάξουν την αγωγή τους και να μην επιλέξουν προϊόντα με υδροκινόνη. Aυτά συνήθως είναι τα καλλυντικά.
  2. Αποφύγετε προϊόντα που δεν αναγράφουν στο πίσω μέρος τους τα συστατικά τους. Προϊόντα που περιέχουν βότανα, μπορούν να σας δημιουργήσουν ερεθισμούς και αλλεργίες.
  3. Πρέπει να πραγματοποιηθούν οι θεραπείες από έναν έμπειρο δερματολόγο και το πρωτόκολλο να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται από το σπίτι. Βέβαια, χρειάζεται να γίνει και η αποθεραπεία και στη συνέχεια η συντήρηση. 
  4. Χρησιμοποιούμε λοιπόν λευκαντική αγωγή με τη βοήθεια των toner. 

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Στην εγκυμοσύνη αυξάνεται το βάρος, συνεπώς αυξάνεται και η κυτταρίτιδα. Αυξήστε λοιπόν την κατανάλωση νερού, μειώστε το αλάτι στο φαγητό σας και προσαρμόστε τη διατροφή σας στις ανάγκες του οργανισμού σας. 

Κρέμα κατά την κυτταρίτιδα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά η γυμναστική στα πόδια είναι must. 

ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Αν έχετε ξηροδερμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να την απομακρύνετε άμεσα:

  • Επιλέξτε ένα ήπιο σαπούνι χωρίς AHA και γλυκαλικά (ιδανικά αυτά που είναι για τα ευαίσθητα δέρματα)
  • Serum υαλουρονικού οξέος
  • Ενυδατική κρέμα με κεραμύδια ή πεπτίδια 
  • Αντηλιακό 

Χλόασμα και linea nigra

Έχετε παρατηρήσει μια σκούρα γραμμή κατά μήκος της κοιλιάς σας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας; 

Αν ναι, τότε καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να εξαλειφθεί με το πέρασμα του χρόνου. 

Α. Φρόντισε να καταναλώνεις δημητριακά ολικής αλέσεως, φυλλώδη λαχανικά και συμπληρώματα διατροφής.

Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως η γραμμή αυτή εξαφανίζεται μετά τον τοκετό, συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας! 

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι από τις ομορφότερες της ζωής σας και πρέπει να την απολαύσετε χωρίς να ανησυχείτε για την επιδερμίδα σας. Αυτό που χρειάζεται είναι να επισκέπτεστε συχνά. Εκείνος θα σας καθησυχάσει και στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να επανέλθει το δέρμα σας μετά την κύηση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Supermodel Nails: To nail trend για όσες λατρεύουν τις nude αποχρώσεις!

HerNewskl

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα πινέλα του μακιγιάζ σας σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

Άρωμα: Πως θα διαρκεί πάνω σου πολλές ώρες;

Her News b