HerNews.gr
Σχέσεις

Απιστία: Σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον ο σύντροφός σου σε απατά

Όταν ένας τρίτος μπαίνει μέσα σε μία σχέση, το σίγουρο είναι ότι βρήκε την πόρτα ανοιχτή.” Αυτό σημαίνει ότι η σχέση αλλοιώθηκε στο χρόνο και στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Οι σύντροφοι έπαψαν να τη φροντίζουν και να αναζωπυρώνουν τη φλόγα μεταξύ τους. Συνήθως όταν ο ένας αντιλαμβάνεται την απιστία του άλλου τότε αρχίζει να συνειδητοποιεί τη φθίνουσα πορεία που έχει πάρει η σχέση, την αποξένωση με το σύντροφό του αλλά και την συναισθηματική απόσταση που μπορεί να έχει υπάρξει μεταξύ τους.

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ
Τα σημάδια της απιστίας δεν είναι δύσκολο να τα διακρίνεις…

-Φροντίζει και περιποιείται τον εαυτό του: Αγοράζει καινούρια ρούχα, κολόνιες, προσέχει την εμφάνισή του και γενικά είναι πιο περιποιημένος από ποτέ.

-Συχνές έξoδοι με διάφορες δικαιολογίες που δεν συνήθιζε να έχει στο παρελθόν. Ξαφνικά αυξάνονται οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, συναντήσεις με φίλους και γνωστούς και γενικά “δεν τον χωράει το σπίτι”

-Κρυφά τηλεφωνήματα, απομονώνεται και μιλάει πολύ συχνά στο τηλέφωνο. Φροντίζει να έχει πάντα το τηλέφωνό του μαζί και γενικά είναι σε μία συνεχόμενη αναμονή.

-Αλλάζει συνήθειες: Αρχίζει και καταργεί πολλές από τις ρουτίνες που σηματοδοτούσαν την καθημερινότητά του, γίνεται πιο απρόβλεπτος και υιοθετεί συμπεριφορές. Που συχνά εκπλήσσουν τη σύντροφό του που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούσε ότι ξέρει όλες τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές του.

-Σεξ: Στη σεξουαλική του δραστηριότητα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε να λειτουργεί σεξουαλικά περισσότερο από ότι συνήθιζε με τη σύντροφό του προκειμένου να διαλύει κάθε υποψία απιστίας, είτε να απέχει και να αποφεύγει τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο στην πρώτη περίπτωση είναι συχνό το φαινόμενο να υπάρχει αλλαγή και στον τρόπο που γίνεται η σεξουαλική πράξη.

-Αλλαγή συμπεριφοράς = Απιστία

Γίνεται επικριτικός και απότομος, έχει συνέχεια νεύρα μέσα στο σπίτι. Εντείνονται οι καβγάδες και οι αντιθέσεις, διαμαρτύρεται για πράγματα και συμπεριφορές που μέχρι πρότινος τα είχε αποδεχτεί.
Ωστόσο αυτό μπορεί να συμβαίνει και αντίθετα, δηλαδή να είναι ιδιαίτερα δοτικός και ήρεμος να κάνει δώρα, να προσπαθεί να είναι πιο επικοινωνιακός γιατί βαθύτερα μπορεί να υπάρχουν ενοχές για αυτό που κάνει και προσπαθεί να τις καλύψει με αυτόν τον τρόπο.

 

-Προβολές στη σύντροφό του

Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε αυτόν που απατά να κατηγορεί τον άλλον ότι το κάνει. Να γίνεται καχύποπτος και να βγάζει έναν ανεξήγητο θυμό και μία δυσπιστία στο σύντροφό με ασήμαντες αφορμές. Αυτό έγκειται και πάλι στις ενοχές και στη δυσκολία διαχείρισης που μπορεί να έχει ο ίδιος σε αυτήν τη νέα συνθήκη που υπάρχει στη ζωή του.

-Μεταπτώσεις στη διάθεση

Συχνά υπάρχει η τάση να μεταβάλλεται η διάθεση αυτού που απιστεί. Η καινούρια κατάσταση που από τη μία θέλει να ζήσει, τα συναισθηματικά αδιέξοδα που βλέπει μπροστά του, ειδικά σε περίπτωση που υπάρχουν και παιδιά.
Η αλλαγή συνηθειών που όπως είναι γνωστό πολλές φορές η συνήθεια είναι πιο ισχυρή και από την αγάπη και γενικά, το άτομο που κάνει την απιστία ταλαντεύεται στο γνωστό και το οικείο που ωστόσο δεν τον καλύπτει με το καινούριο που από τη μία τον συναρπάζει αλλά από την άλλη υπάρχει ρίσκο γιατί κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει την εξέλιξη του.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή

HerNews ka

Διακοπές με τη σχέση μας: Τι να προσέξουμε για να αποφύγουμε τις εντάσεις

HerNews ka

Σχέσεις: Οι πιο συχνοί λόγοι τσακωμού στα σύγχρονα ζευγάρια

HerNews ka