HerNews.gr
Beauty

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Μερικές φορές ένα τατουάζ είναι αποτέλεσμα μιας γρήγορης απόφασης, μόδας ή ειδικής περίστασης. Μπορεί να οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση ή τραύμα, και ουλές που προσπαθούμε να κρύψουμε.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που οδήγησε στο τατουάζ, υπάρχουν άνθρωποι που κάποια στιγμή θέλουν να προβούν σε αφαίρεση των τατουάζ που έχουν κάνει.

Τη λύση έρχεται να δώσει η πιο αναίμακτη και αποτελεσματική μέθοδος του λέιζερ. Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι σήμερα πολύ δημοφιλής λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται.

Τι είναι το λέιζερ για τατουάζ και πως λειτουργεί;

Τα λέιζερ αφαιρούν τα τατουάζ διασπώντας τα χρώματα της χρωστικής με μια δέσμη φωτός υψηλής έντασης. Η μαύρη χρωστική ουσία του τατουάζ απορροφά όλα τα μήκη κύματος του λέιζερ, καθιστώντας το πιο εύκολο στη θεραπεία.
Άλλα χρώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με επιλεγμένα λέιζερ με βάση το χρώμα της χρωστικής. Θα πρέπει πρώτα να προγραμματίσουμε μία συνεδρία με τον ειδικό ιατρό που μπορεί να αξιολογήσει το τατουάζ μας και να μας συμβουλεύσει για τη διαδικασία.

Ο αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστεί θα εξαρτηθεί από:

1. Χρώμα τατουάζ:

Το μαύρο είναι πιο ευαίσθητο στα εφέ λέιζερ και παρέχει ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν χρώματα που δεν απορροφούν αρκετή ενέργεια, μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο οι συνεδρίες.

2. Θέση του τατουάζ:

Η αφαίρεση του τατουάζ σε περιοχές του δέρματος με κακή κυκλοφορία του αίματος, όπως τα πόδια, είναι πιο δύσκολη και διαρκεί περισσότερο από άλλες περιοχές με καλή κυκλοφορία.

3. Τύπος δέρματος:

Όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το δέρμα, τόσο πιο γρήγορη είναι η διαδικασία.

4. Ηλικία του τατουάζ:

Όσο πιο παλιό είναι το τατουάζ, τόσο πιο εύκολο είναι να ‘σπάσει’ το παλιό μελάνι με το λέιζερ.

5. Βάθος τατουάζ:

Το βάθος του τατουάζ και η εφαρμογή του μελανιού στο ίδιο βάθος θα επηρεάσει τη θεραπεία και τη διαδικασία που απαιτείται για την αφαίρεσή του. Συνήθως εξαρτάται από τον καλλιτέχνη που το έκανε. Οι επαγγελματίες συνήθως έχουν βαθύτερα τατουάζ από τους ερασιτέχνες.

6. Τύπος υλικού τατουάζ:

Ο τύπος του μελανιού, καθώς και η πυκνότητα της τοποθέτησής του, επηρεάζει την αφαίρεση με λέιζερ. Και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ένα τατουάζ που γίνεται από επαγγελματία ή ερασιτέχνη.

7. Τύπος λέιζερ:

Το τελικό αποτέλεσμα και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτώνται από τον τύπο του λέιζερ και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο κάθε κέντρο αφαίρεσης τατουάζ.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε;

Θα μας δοθούν ένα ζευγάρι με προστατευτικές ασπίδες ματιών, ώστε να μην επηρεαστεί η όρασή μας από το φως που εκπέμπεται. Ο αρμόδιος ιατρός θα δοκιμάσει την αντίδραση του δέρματός μας στο λέιζερ για να καθορίσει την πιο αποτελεσματική ενέργεια φωτός για τη θεραπεία.

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει το λέιζερ για να περάσει παλμούς έντονου φωτός μέσα από τα ανώτερα στρώματα του δέρματός μας που θα απορροφηθούν μόνον από τη χρωστική ουσία του τατουάζ.

Τα μικρότερα τατουάζ πάντα απαιτούν λιγότερους παλμούς ενώ τα μεγαλύτερα θα χρειαστούν περισσότερα για να τα αφαιρέσουν ολόκληρα. Μετά από κάθε επίσκεψη, το τατουάζ μας θα γίνεται σταδιακά πιο ‘ελαφρύ’. Ανάλογα με τη θέση του τατουάζ μας, μπορεί να θέλουμε να εφαρμόσουμε μια κρέμα τοπικής αναισθησίας εκ των προτέρων.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, χρησιμοποιούμε πάγο για να καταπραΰνουμε την περιοχή του τατουάζ που αφαιρέσαμε με το λέιζερ. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μία

αντιβιοτική κρέμα ή αλοιφή και έναν επίδεσμο για να το προστατέψουμε. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι είναι καλυμμένο με αντηλιακό όταν είμαστε έξω. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι την περίοδο επούλωσης μπορεί να την επιβραδύνει η ηλικία μας, η κακή διατροφή, το κάπνισμα ή ακόμα και οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή που παίρνουμε τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Ποιες είναι οι παρενέργειες της διαδικασίας αφαίρεσης ενός τατουάζ με λέιζερ;

Η θεραπεία με λέιζερ είναι πιο ασφαλής από πολλές άλλες μεθόδους αφαίρεσης τατουάζ, όπως η δερμοαπόξεση, επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία αντιμετωπίζει επιλεκτικά τη χρωστική ουσία στο τατουάζ.

Ωστόσο, θα πρέπει να λάβoυμε υπόψη τους παρακάτω παράγοντες: Πρέπει να φροντίζουμε την περιοχή αφαίρεσης του τατουάζ μετά τη θεραπεία. Υπάρχει επίσης, μία μικρή πιθανότητα να έχουμε μια μόνιμη ουλή. Σε πολλές περιπτώσεις, ορισμένα χρώματα μπορεί να αφαιρεθούν πιο αποτελεσματικά από άλλα.

Για παράδειγμα, τα μπλε και μαύρα τατουάζ, ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία με λέιζερ.

Αν όμως δεν το προσέξουμε ή απευθυνθούμε σε κάποιον ερασιτέχνη μπορεί να καταλήξουμε με υπομελάγχρωση, που σημαίνει ότι το δέρμα που θεραπεύεται είναι πιο χλωμό από το δέρμα που το περιβάλλει.

Τέλος, τα τατουάζ που έγιναν με σκοπό να αντικαταστήσουν για παράδειγμα το κραγιόν στα χείλη, ή το eyeliner αλλά και το τατουάζ στα φρύδια μπορεί στην πραγματικότητα να γίνουν πιο σκούρα μετά τη θεραπεία και να τείνουν να ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tracee Ellis Ross: Υιοθέτησε το χτένισμα που μας θύμισε τη Diana

HerNewskl

Πώς θα εφαρμόσετε το μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα;

Her News

Αθηνά Οικονομάκου: Υιοθέτησε το cream latte μανικιούρ

HerNewskl