HerNews.gr
Beauty

Ανδρικό δέρμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα… βελούδινο αποτέλεσμα!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι τα δύο φύλα ενδεχομένως να έχουν διαφορετικό τύπο δέρματος και να χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση; Με βάση εμπεριστατωμένες μελέτες, οι οποίες ερευνούν την επιδερμίδα και τις ανάγκες της, συγκριτικά με τις γυναίκες, το ανδρικό δέρμα είναι εντελώς διαφορετικό απο το γυναικείο.

Δομικά, μερικές από τις διαφορές είναι το πάχος του, η πυκνότητα του κολλαγόνου, η υφή και η ενυδάτωση. Αυτές οι διαφορές στο ανδρικό δέρμα μπορεί να απαιτούν διαφορετικές θεραπείες για το ίδιο δερματικό πρόβλημα σε σχέση με τις γυναίκες. Ποιες είναι όμως οι βασικές τους διαφορές;

· Πάχος

Το ανδρικό δέρμα είναι, κατά μέσο όρο, περίπου 20% παχύτερο από το γυναικείο. Περιέχει περισσότερο κολλαγόνο και έχει πιο σφιχτή, σφριγηλή εμφάνιση. Η περιεκτικότητα σε κολλαγόνο του ανδρικού δέρματος μειώνεται με σταθερό ρυθμό. Ωστόσο, το γυναικείο δέρμα επηρεάζεται κατά τη διάρκεια της ζωής από πολλούς παράγοντες, και ειδικά μετά την εμμηνόπαυση. Η επιδερμίδα λεπταίνει περισσότερο και τα αποτελέσματα είναι πιο έντονα από ό, τι στην ανδρική.

· Λιπαρότητα

Οι άνδρες έχουν πιο ενεργούς σμηγματογόνους αδένες, και επομένως περισσότερους πόρους, από τις γυναίκες. Η παραγωγή σμήγματος είναι διπλάσια από αυτήν των γυναικών, επομένως το ανδρικό δέρμα είναι πιο λιπαρό από το γυναικείο. Ως αποτέλεσμα, το pH είναι χαμηλότερο από αυτό του γυναικείου δέρματος και είναι επιρρεπές σε ακαθαρσίες και ακμή. Επομένως, οι ενήλικοι άντρες είναι λιγότερο ευαίσθητοι όσον αφορά το ξηρό δέρμα σε σύγκριση με τις ενήλικες γυναίκες.

· Γήρανση

Τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται αργότερα στο ανδρικό δέρμα, αλλά οι αλλαγές συμβαίνουν πιο γρήγορα μόλις ξεκινήσουν. Έτσι, επηρεάζονται περισσότερο από τη χαλάρωση του δέρματος σε συνδυασμό με τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους που τους κάνουν να φαίνονται κουρασμένοι. Σε κάποια στιγμή της ζωής τους εμφανίζουν ρυτίδες, αν και συχνά είναι λιγότερο ανησυχητικές από ό, τι για τις γυναίκες. Οι ανδρικές ρυτίδες εμφανίζονται αργότερα από τις γυναικείες αλλά, όταν εμφανιστούν, είναι πλήρως αυλακωμένες.

· Ξύρισμα

Κατά μέσο όρο, οι άνδρες που ξυρίζονται υποβάλλουν το δέρμα τους σε 16.000 ξυρίσματα στη ζωή τους. Το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και αντιδρά πιο γρήγορα. Το καθημερινό ξύρισμα πιέζει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Αφαιρεί το ανώτερο στρώμα των κυττάρων του δέρματος, εκθέτοντάς το, καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις εξωτερικές επιδράσεις.
Έως και το 40% των ανδρών έχουν δερματικά προβλήματα που σχετίζονται με το ξύρισμα. Οι νεότεροι και ανοιχτόχρωμοι άνδρες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς. Πολλαπλά ξυρίσματα μπορούν να οδηγήσουν σε εγκοπές και κοψίματα καθώς και έγκαυμα από το ξυράφι.

· Ενυδάτωση σώματος

Κατά την εφηβεία, τα παιδιά βγάζουν τρίχες στο πρόσωπο και αρχίζουν να ιδρώνουν. Οι άνδρες έχουν περισσότερο γαλακτικό οξύ στο στόμα τους, το οποίο αντιστοιχεί σε χαμηλότερο pH του δέρματος από τις γυναίκες.
Επιπλέον, οι άνδρες ιδρώνουν δύο φορές περισσότερο και είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από υποθερμία.
Αλλά οι γυναίκες φαίνεται να είναι καλύτερες στον καθαρισμό του δέρματός τους από τους άνδρες. Ίσως, λοιπόν, η ποσότητα του ιδρώτα και η παραγωγή γαλακτικού οξέος, της φυσικής ενυδατικής κρέμας του δέρματος, ευθύνονται για τη διατήρηση μιας ενυδατωμένης επιδερμίδας.

· Χρωματισμός

Πολλοί ερευνητές παρατήρησαν ότι οι ενήλικες κοπέλες έχουν σταθερά πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα από τα αρσενικά του ίδιου πληθυσμού. Η διαφορά στη μελάγχρωση οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες χρειάζονται κυρίως υψηλές ποσότητες ασβεστίου, κυρίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η φυσική επιλογή μπορεί να υποδεικνύει ότι τα θηλυκά έχουν πιο ανοιχτό δέρμα από τους άνδρες σε ορισμένους πληθυσμούς, επειδή οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D και ασβέστιο για το έμβρυο.

Θεραπεία για το ανδρικό δέρμα

Η υγεία του δέρματος ενός άνδρα είναι εξίσου σημαντική με την υγεία μιας γυναίκας. Αν και ο τύπος θεραπείας για έναν άνδρα είναι μερικές φορές διαφορετικός από τον τύπο θεραπείας για μια γυναίκα, το επίπεδο φροντίδας θα πρέπει να είναι το ίδιο και για τους δύο.
Ακόμα κι αν το δέρμα ενός ατόμου φαίνεται λείο, μπορεί να έχει εσωτερικά ιατρικά προβλήματα που επηρεάζουν το δέρμα του ή μπορεί να ζει σε περιβάλλον που προκαλεί διάφορα δερματικά προβλήματα.
Ωστόσο, κάθε άντρας πρέπει να φροντίζει το δέρμα του και να του δίνει την απαραίτητη φροντίδα ανάλογα με τις ανάγκες του και ποτέ να μην πιστεύει ότι το δέρμα του χρειάζεται λιγότερη φροντίδα από αυτό μιας γυναίκας.

Παρακάτω δίνονται ορισμένες λύσεις για να διατηρείται το πρόσωπό μας καθαρό και υγιές:

1. Αποκτήστε τη συνήθεια του καθαρισμού του προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου είναι ζωτικής σημασίας αλλά όχι δημοφιλής συνήθεια για τους άνδρες. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό προσώπου για το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα.
Αυτό απαλλάσσει από το περιττό σμήγμα και τα υπολείμματα για να περιορίσετε τον κίνδυνο ακμής στο ελάχιστο.
Οι φραγμένοι πόροι μοιάζουν επίσης με μεγαλύτερους πόρους, επομένως ο καθαρισμός προσώπου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τους πόρους σας λιγότερο εμφανείς.
Βεβαίως, μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξειδικευμένα κέντρα ιατρικής αισθητικής Dibeauty, τα
οποία μπορούν να σας κατατοπίσουν σχετικά με το βαθύ καθαρισμό του προσώπου σας με επαγγελματικό τρόπο.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά μετά το πέρας της θεραπείας. Το πρόσωπο λάμπει, οι πόροι και τα μαύρα στίγματα εξαφανίζονται και η επιδερμίδα φαίνεται νεότερη και πιο σφριγηλή.

2. Ξυριστείτε με προσοχή

Λάβετε κάποιες προφυλάξεις με τη ρουτίνα του ξυρίσματός σας. Κάντε κάποιες αλλαγές στην τεχνική σας. Χρησιμοποιήστε άφθονη κρέμα ξυρίσματος στο πρόσωπό σας. Αυτό περιορίζει την τριβή του ξυραφιού στο δέρμα σας, ώστε να μην ερεθίζεται τόσο πολύ.
Επίσης, είναι αναγκαίο να αντικαθιστάτε συχνά το ξυραφάκι. Ένα θαμπό και ακάθαρτο ξυράφι εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Tόλμησε το hair look που “έριξε” σε λίγες ώρες το TikTok

HerNewskl

Hailey Bieber: Δημιούργησε τη νέα τάση cold plunge!

HerNewskl

Μυστικά για απαλά και ενυδατωμένα χείλη

Her News