HerNews.gr
Beauty

Καστορέλαιο: Πως να το χρησιμοποιείτε σωστά – και τα οφέλη του

Ένα συστατικό που κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως λιπαντικό κινητήρα για αγωνιστικά αυτοκίνητα δεν ακούγεται ελκυστικό στα προϊόντα ομορφιάς.

 Αλλά το καστορέλαιο θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που λείπει από την ρουτίνα σας τους χειμερινούς μήνες. 

Πρόσφατα το καστορέλαιο, έχει γίνει κυρίαρχο και διαφημίζεται ως θαυματουργό συστατικό για την πρόληψη της φλεγμονής των ωοθυλακίων, την τόνωση της λάμψης και την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών – είτε στο κεφάλι, στις βλεφαρίδες ή φρύδια . 

Τι είναι το καστορέλαιο;

Το καστορέλαιο, που συχνά αναφέρεται ως ricinus communis στους καταλόγους συστατικών, είναι το φυτικό έλαιο που προέρχεται από την συμπίεση των σπόρων του φυτού καστορέλαιου που βρίσκεται σε τροπικά κλίματα όπως η Ανατολική Αφρική, η Ινδία και η Λεκάνη της Μεσογείου.

Διαυγές ή ανοιχτό κίτρινο χρώμα, το καστορέλαιο είναι πολύ πιο παχύρρευστο από άλλα έλαια που χρησιμοποιούνται συνήθως για καλλυντικούς και ιατρικούς σκοπούς, όπως το λάδι καρύδας ή το λάδι αργκάν . Αλλά το θετικό είναι ότι είναι επίσης πολύ πιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα από άλλα φυτικά έλαια.

Αν και δεν υπάρχουν πραγματικές επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το καστορέλαιο βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών, πιστεύεται ότι το ρικινελαϊκό οξύ, ένα ενυδατικό αμινοξύ στο λάδι, βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων μαλλιών – εξ ου και αυτές οι λαμπερές μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Είναι καλό για το δέρμα μας;

Σε αντίθεση με τα έλαια αγριοτριανταφυλλιάς ή αργκάν, το καστορέλαιο τείνει να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής  στις φόρμουλες περιποίησης της επιδερμίδας. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιείτε ήδη ένα προϊόν με καστορέλαιο χωρίς να το καταλαβαίνετε. Είναι πραγματικά καλό για τη θρέψη του δέρματος στα χείλη, επομένως θα βρείτε καστορέλαιο σε πολλά κραγιόν και βάλσαμα για τα χείλη.

Το λάδι περιέχει επίσης τριγλυκερίδια, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία. Επιπλέον, δρα ως υγραντικό, που σημαίνει ότι αντλεί νερό από τον αέρα και το παγιδεύει στο δέρμα σας, αποτρέποντας έτσι την εξάτμιση της υγρασίας. 

Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό το χειμώνα, όταν το δέρμα σας αντιμετωπίζει την τραμπάλα των χαμηλών θερμοκρασιών έξω και την κεντρική θέρμανση σε εσωτερικούς χώρους. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Met Gala 2023: To Half ponytail γίνεται η αγαπημένη μας τάση του καλοκαιριου

HerNewskl

Sugar Plum Nails: Το πιο ρομαντικό μανικιούρ για όσες αγαπούν το ροζ!

HerNewskl

Ρυτίδες γέλιου: Πώς θα τις καλύψετε μέσα από τo skincare;

HerNewskl