HerNews.gr
Διεθνή

Σπάνιο ροζ διαμάντι πωλήθηκε έναντι 58 εκατ. $ σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ

Ένα σπάνιο ροζ διαμάντι πουλήθηκε σε δημοπρασία χθες στο Χονγκ Κονγκ έναντι σχεδόν 58 εκατ. δολαρίων, τιμή που αποτελεί νέο ρεκόρ ανά καράτι για ένα διαμάντι ή έναν πολύτιμο λίθο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Είναι η δεύτερη υψηλότερη τιμή για οποιοδήποτε πετράδι έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Το διαμάντι 11,15 καρατίων Williamson Pink Star, το οποίο πήρε το όνομά του από ένα άλλο ροζ διαμάντι που δόθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ως γαμήλιο δώρο, πωλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή.

Ο Tobias Kormind, διευθύνων σύμβουλος του λονδρέζικου κοσμηματοπωλείου 77 Diamonds, είπε ότι ο σύνδεσμος της πέτρας με την αείμνηστη μονάρχη πιθανό να βοήθησε στην αξία του.

«Αυτό είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, που αποδεικνύει την ανθεκτικότητα των κορυφαίων διαμαντιών σε μια ασταθή οικονομία», είπε.

Το «Williamson Pink Star» των 11,15 καρατίων πουλήθηκε για 453,2 εκατ. δολάρια Χονγκ Χονγκ, ή 57,7 εκατ. δολάρια, που είναι η δεύτερη υψηλότερη τιμή για οποιοδήποτε πετράδι που έχει πουληθεί σε δημοπρασία, διευκρίνισε ο Sotheby’s.

Η υψηλότερη προσφορά, από αγοραστή από την Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα (ΗΠΑ) του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, είναι διπλάσια της εκτιμώμενης τιμής πώλησης των 21 εκατ. δολαρίων.

Ο πολύτιμος αυτός λίθος ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ροζ διαμάντι που έχει πουληθεί σε δημοπρασία. Τα ροζ διαμάντια είναι οι πιο σπάνιοι πολύτιμοι λίθοι και έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν ήξερα τα οικονομικά στοιχεία του συμβολαίου μου, απλώς το υπέγραψα»

HerNews ka

Pink: Περιγράφει ότι σχεδόν πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών πριν υπογράψει δισκογραφική συμφωνία

HerNews ka

Με το σταγονόμετρο οι πληροφορίες για την Κέιτ Μίντλετον: «Θα παρέχουμε μόνο σημαντικές ενημερώσεις»

HerNews ka