HerNews.gr
Social News Διεθνή

Άννα Σορόκιν: Αποφυλάκιση υπό όρους για τη fake κληρονόμο του Netflix

Η Άννα Σορόκιν, ή «Άννα Ντέλβι» όπως έγινε γνωστή, η απατεώνισσα, που εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης και ενέπνευσε τη Shonda Rhimes να δημιουργήσει τη μίνι σειρά “Inventing Anna”, αποφυλακίζεται.

Η Σορόκιν, η ψευτο-κληρονόμος της Γερμανίας, φυλακίστηκε όταν εξαπάτησε τράπεζες και κοσμικούς του Μανχάταν αποσπώντας τους περίπου 67 εκατομμύρια δολάρια.

Άννα Σορόκιν: Αποφυλακίζεται και περνά στην αντεπίθεση

Τώρα όμως, η Άννα αποφυλακίζεται, υπό όρους, από την ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ με εγγύηση 10.000 δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, η Σορόκιν θα υπόκειται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και δεν θα της επιτρέπεται να δημιουργήσει κανέναν λογαριασμό στα social media, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή μετανάστευσης των ΗΠΑ Τσαρλς Κόνροι.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει την Άννα Σόροκιν», δήλωσε ο δικηγόρος της, Ντάνκαν Λέβιν στα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Υπάρχουν ακόμη μερικά εμπόδια, για να ξεπεράσουμε τις συνθήκες αποφυλάκισής της, όμως η Άννα είναι ενθουσιασμένη που θα βγει έξω, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στην προσφυγή για την άδικη καταδίκη της», είπε ο κ. Λέβιν.

Τον Απρίλιο του 2019 η Άννα Σόροκιν καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τέσσερα έως δώδεκα χρόνια, για οκτώ κατηγορίες. Αφού πέρασε από πέντε σωφρονιστικά ιδρύματα, αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο του 2021 λόγω καλής διαγωγής.

Μετά την αποφυλάκισή της τον Φεβρουάριο του 2021 και την αποπληρωμή των οφειλών της, η Σόροκιν βρέθηκε ξανά στη φυλακή, μόλις 5 εβδομάδες μετά. Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) την έθεσε υπό κράτηση, καθώς είχε λήξει η βίζα παραμονής της.

Inventing Anna: Πώς η ψευτο-κληρονόμος κέρδισε το Nerflix

Η κυκλοφορία του «Inventing Anna» στην πλατφόρμα του Netflix, έφερε την υπόθεση της Άννα Σορόκιν ή Ντέλβι και το οικονομικό σκάνδαλο που προξένησε, στο φως της δημοσιότητας. Η σειρά της Shonda Rhimes («Grey’s Anatomy», «Scandal», «How to Get Away With Murder», «Bridgerton») κατάφερε να «κερδίσει» τους συνδρομητές της πλατφόρμας παγκοσμίως, ενώ κέρδισε επάξια μία θέση στο Top 10.

Ποια είναι όμως η ιστορία που καθήλωσε το κοινό;

Το Inventing Anna, με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Γκάρνερ του Ozark, εξιστορεί μία από τις πιο συναρπαστικές υποθέσεις απάτης στους «υψηλούς» κύκλους της Νέας Υόρκης, τα τελευταία χρόνια.

Η Άννα Σορόκιν, κατάφερε με έναν ανεξήγητο -για πολλούς- τρόπο, να εξαπατήσει φίλους, τράπεζες, επενδυτές και τη νεοϋορκέζικη ελίτ, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως μία πλούσια Γερμανίδα κληρονόμο.

H Άννα δημιούργησε την «τέλεια εικόνα» στα social media. Δημοσιεύοντας συνεχώς φωτογραφίες από εξωτικά μέρη και κοσμικά πάρτι, κατάφερε να αποκτήσει εύπορους φίλους, μόνο για να τους ξεγελάσει τελικά, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Η ίδια ωστόσο δεν επιδείκνυε ποτέ πραγματικά χρήματα. Και η δικαιολογία ήταν απλή: Ήταν τόσο «σπουδαία» και τόσο «πλούσια» που δεν καταδεχόταν να πληρώσει τα δείπνα της, τα πολυτελή ξενοδοχεία και όλα όσα απολάμβανε με την ψεύτικη ταυτότητά της.

Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν.

Η «Αννα Ντέλβι», έλαβε 320.000 δολάρια από το Netflix για να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα για την παραγωγή της σειράς. Η ίδια ξόδεψε τα χρήματα σε έξοδα δικηγόρων, πρόστιμα και αποζημιώσεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Καράβας: Γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνει η Σοφία Χατζηπαντελή;

Her News b

Social Media: Τα κορυφαία στατιστικά του Facebook για το 2021

Her News

Kim Kardashian: Μας ξεναγεί στη νέα της έπαυλη στο Μαλιμπού αξίας 70 εκατ. δολαρίων

HerNews ka