HerNews.gr
Διεθνή

Μπερνάρ Αρνό: Πώς ο CEO της Louis Vuitton έγινε ο 2ος πιο πλούσιος του κόσμου

Δεύτερος στην κούρσα των πλουσιότερων του κόσμου είναι πλέον ο Μπερνάρ Αρνό, CEO της LVMH, πίσω από τον Έλον Μασκ.

Ο Ευρωπαίος δισεκατομμυριούχος, φιγουράρει καιρό τώρα στις πρώτες θέσεις της λίστας του Forbes, ενώ τώρα κατάφερε να προσπεράσει τον διεθνούς φήμης Τζεφ Μπέζος.

Στο Top 10 των πλουσιότερων του κόσμου εδώ και 17 χρόνια

Ο Μπερνάρ Αρνό έκανε την εμφάνισή του στους 10 πρώτους το 2005. Η περιουσία του ξεπερνά τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Αρνό βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα από το 2018.

Έγινε το τρίτο πλουσιότερο άτομο το 2019, με περιουσία 76 δισ. δολαρίων.

Προσπέρασε πρόσκαιρα τον Μπέζος και έγινε ο πλουσιότερος του κόσμου, στις 10:30 π.μ. στις 16 Δεκεμβρίου 2019. Η μετοχή της Amazon έκλεισε τελικά υψηλότερα, πετώντας τον Γάλλο μεγιστάνα πίσω, στο νούμερο δύο.

Ωστόσο σήμερα ο Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH (Louis Vuitton), επέστρεψε στην 2η θέση (με περιουσία 142,4 δισ. δολαρίων) εκτοπίζοντας ξανά τον Μπέζος (με περιουσία 136,4 δισ. δολαρίων) δείχνοντας ότι ήρθε για να μείνει.

Το 2019 έγινε ο τρίτος πλουσιότερος, με περιουσία 76 δισ. δολαρίων, πίσω μόλις από τους Μασκ και Μπέζος. Προσπέρασε πρόσκαιρα τον Μπέζος και έγινε ο πλουσιότερος του κόσμου, στις 10:30 π.μ. στις 16 Δεκεμβρίου 2019. Η μετοχή της Amazon έκλεισε τελικά υψηλότερα, πετώντας τον Γάλλο πίσω, στο νούμερο δύο.

Ωστόσο σήμερα ο Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH (Louis Vuitton), επέστρεψε στην 2η θέση (με περιουσία 142,4 δισ. δολαρίων) εκτοπίζοντας ξανά τον Μπέζος (με περιουσία 136,4 δισ. δολαρίων) δείχνοντας ότι ήρθε για να μείνει.

Ποιος είναι ο Μπερνάρ Αρνό

Ο Μπερνάρ Ζόε Ετιέν Αρνό γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1949) και είναι Γάλλος επιχειρηματίας, επενδυτής και συλλέκτης έργων τέχνης. Ο Αρνό είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας προϊόντων πολυτελείας στον κόσμο.

Μετά την αποφοίτησή του, ο Αρνό προσχώρησε στην εταιρεία του πατέρα του το 1971. Προάχθηκε σε Διευθυντή Ανάπτυξης της εταιρείας το 1974 και έγινε διευθύνων σύμβουλος το 1977. Το 1979 διαδέχτηκε τον πατέρα του ως πρόεδρος της εταιρείας.

Το 1984, με τη βοήθεια του Antoine Bernheim, ανώτερου συνεργάτη της Lazard Frères, ο Αρνό εξαγόρασε την εταιρεία χρηματοδότησης πολυκαταστημάτων Financière Agache. Έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Financière Agache και στη συνέχεια ανέλαβε τον έλεγχο της Boussac Saint-Frères, μιας κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης.

Ο Αρνό αργότερα πούλησε τις εταιρείες και τα περιουσιακά στοιχεία τους για μεγάλα ποσά κρατώντας μόνο μερικά πολυκαταστήματα.

Τον Ιούλιο του 1988, 1 χρόνο μετά την ίδρυση της LVMH, ο Αρνό διέθεσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να σχηματίσει μια εταιρεία χαρτοφυλακίου σε συνεργασία με την Ιρλανδική εταιρεία ζύθου Guiness που κατείχε το 24% των μετοχών της LVMH.

Ο Αρνό δαπάνησε 600 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 13,5% επιπλέον μετοχές της LVMH, καθιστώντας τον, τον μεγαλύτερο μέτοχο της LVMH. Τον Ιανουάριο του 1989, έδωσε άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τον έλεγχο του 43,5% των μετοχών της LVMH και 35% των δικαιωμάτων ψήφου. Έτσι, έφτασε στην «μειοψηφία αποκλεισμού» που χρειαζόταν για να σταματήσει την αποσυναρμολόγηση της ομάδας LVMH. Στις 13 Ιανουαρίου 1989, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Πώς εκτινάχθηκε η LVMH

Σε έντεκα χρόνια, η αγοραία αξία της LVMH πολλαπλασιάστηκε τουλάχιστον κατά δεκαπέντε φορές, ενώ ταυτόχρονα οι πωλήσεις και τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 500%. Προήγαγε αποφάσεις για την αποκέντρωση των εμπορικών σημάτων του ομίλου.

Ως αποτέλεσμα αυτών των μέτρων, τα σήματα θεωρούνται πλέον ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις με τη δική τους ιστορία. Τον Ιούλιο του 1988, ο Αρνό απέκτησε την Céline. Το 1993, η LVMH απέκτησε δύο θυγατρικές εταιρείες, την Berluti και το Kenzo. Την ίδια χρονιά, ο Αρνό εξαγόρασε τη γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune. Τον Νοέμβριο του 2007 πούλησε την La Tribune για να αγοράσει μια άλλη γαλλική οικονομική εφημερίδα, την Les Échos για 240 εκατομμύρια ευρώ.

Το 1994, η LVMH απέκτησε την εταιρεία αρωμάτων Guerlain. Το 1996, ο Αρνό εξαγόρασε την Loewe. Οι εταιρείες Thomas Pink το 1999, Emilio Pucci το 2000 και Fendi, DKNY και La Samaritaine αγοράστηκαν από τον Αρνό το 2001.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

London Bridge : Το σχέδιο που θα ενεργοποιηθεί όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Her News b

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς παντρεύεται τον αγαπημένο της – Οι ηχηρές απουσίες

Her News

Πρωτοχρονιά 2023: Υποδέχθηκαν το νέο έτος σε Ωκεανία και Ασία

HerNews ka