HerNews.gr
Σχέσεις

Φοβάσαι πως χάθηκε η φλόγα; Δες πώς θα αναθερμάνεις τη σχέση σου

Φοβάσαι πως η σχέση σου με τον σύντροφό σου δεν είναι όπως στις αρχές και προσπαθείς να βρεις ποιος ευθύνεται; Η αλήθεια είναι πως η «καλή» σχέση δεν χτίζεται εν μία νυκτί. Μία σχέση για να έχει διάρκεια θέλει επικοινωνία, συμβιβασμούς, δέσμευση, αλλά πάνω απ’ όλα, πολλή προσπάθεια.

Το να ερωτευτείς τον σύντροφό σου είναι το εύκολο κομμάτι. Η πρόκληση – και το μυστικό μίας μακροχρόνιας σχέσης- είναι το να βρίσκετε τρόπους να αναθερμαίνετε τη φλόγα, ενώ παράλληλα χτίζετε την εμπιστοσύνη ανάμεσά σας.

Πώς προσδιορίζεις την αγάπη

Έρευνες δείχνουν πως ο καθένας μας προσδιορίζει την αγάπη με διαφορετικό τρόπο, δίνοντας το παράδειγμα ενός ανδρόγυνου που δειπνεί σε ένα εστιατόριο. Ο σερβιτόρος φλερτάρει με τη γυναίκα, την ώρα που ο σύζυγός της της εξηγεί πως πρέπει να πάει το αυτοκίνητό της στον μηχανικό. Η γυναίκα ενοχλείται που ο άνδρας της δεν ζηλεύει με το φλερτ του σερβιτόρου κι ο άνδρας νιώθει πως η πρόθεσή του να βοηθήσει δεν εκτιμάται.

Πού κολλάει όμως αυτό στην αγάπη; Το ζευγάρι προσδιορίζει την αγάπη με διαφορετικό τρόπο. Για τον άντρα η αγάπη φαίνεται στις πράξεις με μικρές καθημερινές χειρονομίες, όπως το να επισκευάσει το αυτοκίνητο της συζύγου του. Για τη γυναίκα η αγάπη είναι κτητική και μία αντίδραση ζήλιας από τον σύζυγό της, θα την έκανε να νιώθει πολύτιμη.

Το να ανακαλύψεις τι κάνει τον σύντροφό σου να αισθάνεται ασφάλεια στη σχέση, μπορεί να σε βοηθήσει να ξαναβρείς τον χαμένο ρομαντισμό.

Επανάφερε τον ενθουσιασμό του πρώτου ραντεβού

Ο έρωτας  έχει θεωρείται μία ακόμη μορφή εθισμού, καθώς  ενεργοποιεί την ντοπαμίνη, μία ουσία  που σχετίζεται με τον εθισμό στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, όπως επίσης με την ενέργεια, τη μάθηση, τα κίνητρα, την έκσταση και την επιθυμία. Δεν είναι να απορούμε λοιπόν που  αισθανόμαστε τόση ενέργεια όταν ερωτευόμαστε!

Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, ο παθιασμένος έρωτας  ξεθωριάζει λίγο με τον χρόνο και ελπίζουμε πως θα ωριμάσει σε μια μακροχρόνια σχέση βασισμένη στην  αγάπη. Είναι όμως δυνατόν να αναζωπυρώσουμε τη σπίθα;

Ναι! Αν κάνουμε κάτι κάτι νέο και διαφορετικό –  μαζί με τον σύντροφό μας. Οι νέες εμπειρίες ενεργοποιούν την ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, την ίδια ουσία που ενεργοποίησε ο έρωτας του πρώτου καιρού. Ό,τι κι αν είναι αυτό που θα επιλέξετε να κάνετε, μπορείτε να επαναφέρετε τον ενθουσιασμό που νιώσατε στο πρώτο σας ραντεβού. Σύμφωνα με μελέτες, τα ζευγάρια που μοιράζονται τακτικά νέες εμπειρίες, είναι πιο ευτυχισμένα από αυτά  που απλά μοιράζονται ευχάριστες αλλά γνωστές εμπειρίες.

Σεξ

Τα περισσότερα ζευγάρια, όσο περισσότερο σεξ κάνουν, τόσο πιο ευτυχισμένα είναι. Μπορεί οι singles να έχουν να μοιραστούν περισσότερες πικάντικες ιστορίες, όμως τα ζευγάρια που απολαμβάνουν τη σχέση τους, μπορούν και συνήθως κάνουν σεξ πιο συχνά. Βάλτε την σεξουαλική σας ζωή σε πρώτο πλάνο και μην φοβηθείτε να συζητήσετε και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, δοκιμάζοντας νέα πράγματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει να περιμένετε έναν σύντροφο που δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί σε μια σοβαρή σχέση;

HerNews ka

Τα 3 ‘’ΜΑΣ’’ που κάνουν μια ερωτική σχέση υγιή

Her News

5 βήματα για να φύγεις από μια τοξική σχέση

Her News b