HerNews.gr
Συνταγές

Σου περίσσεψε ψωμί; Φτιάξε κέικ σοκολάτας όπως οι Ιταλοί!

Τι θα κάνουμε όλο αυτό το ψωμί που περίσσεψε; Παραδέξου πως σε έχει απασχολήσει κι εσένα αυτό το ερώτημα. Ωστόσο, ως τώρα επέλεγες να το χρησιμοποιήσεις κατά κύριο λόγο στα μπιφτέκια σου ή το πετούσες.

Εμπνευσμένες από τους Ιταλούς γείτονές μας, ήρθαμε να σου αλλάξουμε τις συνήθειες με αυτή τη συνταγή. Την επόμενη φορά που θα σου περισσέψει ψωμί, φτιάξε κέικ σοκολάτας!

Πρόκειται για μία πολύ αγαπημένη συνταγή των Ιταλών στην Τοσκάνη, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας. Η προετοιμασία θα σου πάρει περίπου 30 λεπτά, ενώ για το ψήσιμο θα χρειαστείς 50 λεπτά.

Τα συστατικά που θα χρειαστείς είναι:

  • 350 γρ. ξερό ψωμί
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κ. σ. κακάο
  • 70 γρ. νιφάδες σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψιλοκομμένο ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γάλα και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Περιμένουμε να μαλακώσει. Ιδανικά το αφήνουμε όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα, θρυμματίζουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί. Προσθέτουμε το άγλυκο κακάο, τις νιφάδες σοκολάτας, τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε στο μπολ ένα ομοιογενές μείγμα.

Στρώνουμε λαδόκολλα, ή απλώνουμε βούτυρο και λίγο κακάο ή αλεύρι (για να μας ξεκολλήσει εύκολα το κέικ) σε ένα ταψί 24 εκ., απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.

Extra tip: Μπορείς να εμπλουτίσεις τη συνταγή με μπισκότα της αρεσκείας σου, τρούφα, καραμελωμένο πορτοκάλι, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου ποτό κ.λπ.

Καλή απόλαυση!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα pancakes βρώμης

HerNews ka

Η πιο νόστιμη συνταγή για muffins πρωτεΐνης

HerNewskl

Η απλή συνταγή για αφράτο πανετόνε σε λιγότερο από δυο ώρες κατακτά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

HerNews ka