HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Στις 6 Μαΐου στέφεται βασιλιάς της Βρετανίας – Όλη η διαδικασία

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στο Αβαείο του Ουέστμινστερ αναμένεται να στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος Γ’, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στο πλευρό του θα στεφθεί και η βασίλισσα σύζυγος, Καμίλα.

Στροφή της μοναρχίας σε νέα εποχή

Ο Κάρολος έγινε μονάρχης μετά το θάνατο της μητέρας του Ελισάβετ Β’ μετά από 70 χρόνια στο θρόνο. Η στέψη του αναμένεται να σηματοδοτήσει τη στροφή της βρετανικής μοναρχίας σε μία νέα εποχή.

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα γίνει με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ωστόσο -όπως είχε αποκαλύψει η Daily Mail θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μία πιο λιτή τελετή, με μικρότερη διάρκεια, λιγότερους καλεσμένους και το λόγο του βασιλιά προσαρμοσμένο στην πιο σύγχρονη γλώσσα που μιλούν οι Βρετανοί.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι η τελετή θα συνδυάζει το παλαιό και το σύγχρονο, λέγοντας ότι θα έχει «τις ρίζες της στις μακρόχρονες παραδόσεις», αλλά θα «αντανακλά επίσης τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον».

Στις 6 Μαΐου 2023 θα στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε το Παλάτι. Ένα από τα άτομα που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της τελετής στέψης του βασιλιά θα είναι ο γιος του και διάδοχος, πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα γίνει με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ωστόσο -όπως είχε αποκαλύψει η Daily Mail θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές.

Βασιλιάς Κάρολος: Η στέψη, οι καλεσμένοι και το dresscode

Η «Operation Golden Orb» (Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα) προβλέπει ότι η τελετή στέψης του νέου βασιλιά της Βρετανίας θα μειωθεί δραματικά σε διάρκεια. Η τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ διήρκεσε πάνω από 3 ώρες και η τωρινή πρόκειται να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

Μάλιστα, δραματική θα είναι και η μείωση της λίστας των καλεσμένων, αφού η αρχική προέβλεπε 8.000 προσκλήσεις και η DailyMail αναφέρει ότι η τωρινή δεν θα ξεπερνάει τους 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και ηγέτες άλλων κρατών να μην δίνουν το παρών.

Επιπλέον, το dress code θα είναι τόσο αυστηρό, με τους περισσότερους να αναμένεται να φορέσουν απλά κοστούμια και όχι επίσημες στολές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sophie Turner: Το καυτό φιλί στη μέση του δρόμου με τον πρώην της Μαρίας-Ολυμπίας

HerNews ka

Ισπανία: Σεξουαλική παρενόχληση σε Ισπανίδα δημοσιογράφο σε live μετάδοση

HerNews ka

Έλον Μάσκ: Η δημόσια συγγνώμη του σε εργαζόμενο που απολύθηκε από το Twitter

HerNews ka