HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ: Τι να κάνεις όταν είναι απίστευτα… κακό!

Η πικρή αλήθεια είναι πως οι «365 Ημέρες» θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγγνώμη, γιατί το σεξ δεν είναι πάντα τόσο συγκλονιστικό την πρώτη φορά, όσο το βλέπουμε στις ταινίες.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά! Η πρώτη φορά μπορεί πολλές φορές να είναι περίεργη και άβολη. Ακόμη κι αν σου αρέσει πολύ ο παρτενέρ σου, είναι πολύ πιθανό το σεξ να μην είναι το ίδιο ικανοποιητικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να απογοητευτείς, πιστεύοντας πως δεν θα γίνει καλύτερο.

Αν ο παρτενέρ σου δεν σεβάστηκε τα όριά σου, ή αν τελικά δεν ένιωσες την σπίθα που ονειρευόσουν, μπορείς να ακολουθήσεις το ένστικτό σου και να μην δώσεις δεύτερη ευκαιρία.

Αν όμως δεν συνέβη κάτι τόσο «τραβηγμένο», ίσως να πρέπει απλά να επιλύσετε κάποιες… διαφορές.

Εμείς θα σου δώσουμε τρεις συμβουλές, για να σκεφτείς και να αποφασίσεις αν αυτή η «awkward» εμπειρία είναι κάτι παροδικό, που μπορεί να βελτιωθεί.

Μην εξιδανικεύεις το σεξ στο μυαλό σου

Καταλαβαίνουμε πως όταν νιώθεις έλξη για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, αναπόφευκτα θα φανταστείς το πώς θα είναι η πρώτη σας επαφή. Εδώ λοιπόν, κινδυνεύεις να δημιουργήσεις πολύ υψηλές προσδοκίες και να απογοητευτείς αν δεν γίνουν τα πράγματα όπως τα έχεις φανταστεί. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναρωτηθείς: Το ζούσες πραγματικά; Ή είχες επικεντρωθεί στην ιδέα που μόνη σου είχες δημιουργήσει;

Αν συγκρίνεις τη σεξουαλική εμπειρία που βίωσες, με αυτή που φανταζόσουν ή με άλλες που είχες στο παρελθόν, τότε δεν θα νιώσεις ποτέ καλά με τον σύντροφό σου. 

Αν νιώθεις πως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζήσεις τη στιγμή, χωρίς να εξιδανικεύεις καταστάσεις στο μυαλό σου.

Να είστε ξεκάθαροι με το τι θέλετε στο σεξ

Το κακό σεξ πολλές φορές οφείλεται απλά στην κακή επικοινωνία. Έχουμε συνηθίσει να μην συζητάμε τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει. Συχνά φοβόμαστε ότι θα πληγώσουμε τον σύντροφό μας και ως αποτέλεσμα, βάζουμε τα θέλω μας σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό πρέπει να σταματήσει! 

Η επικοινωνία σε μία σχέση είναι το παν. Αν, ωστόσο, φοβάσαι πως ο σύντροφός σου δεν θα σε καταλάβει, ή πως θα πληγωθεί, δεν είναι απαραίτητο να του μιλήσεις για αυτά που δεν σου άρεσαν. Δείξε τον ενθουσιασμό σου και μίλα για όσα σου άρεσαν. Αν τον ενδιαφέρει πραγματικά, θα πιάσει το νόημα.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως η επικοινωνία στο σεξ δεν είναι μόνο λεκτική. Είναι κατά κύριο λόγο σωματική. Καθοδήγησε τον σύντροφό σου, μετακίνησε το χέρι ή το σώμα του και δείξε του πώς θα ήθελες να σε αγγίξει. 

Εδώ βέβαια, πρέπει να θυμάσαι πως η επικοινωνία είναι πάντα αμφίδρομη. Όπως εκφράζεις εσύ τις επιθυμίες σου, έτσι πρέπει να εκφράσει και ο σύντροφός σου τις δικές του. Μπορείς να διαβάσεις κι εσύ τα σημάδια που προσπαθεί να σου στείλει με τον τρόπο του, ή να δείξεις το ενδιαφέρον σου, ρωτώντας τον για τις δικές του επιθυμίες.

Το να δείχνεις ζωηρό ενδιαφέρον για το πώς μπορείτε να γίνετε καλύτεροι μαζί, μπορεί να μετατρέψει ένα κακό σεξ, στην καλύτερη εμπειρία σου!

Μην ξεχνάς: Το σεξ πρέπει να είναι fun!

Το να υπεραναλύεις και να πιέζεις την κατάσταση είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να σκοτώσεις το πάθος! Όταν μας αρέσει ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας, έχουμε την τάση να ανησυχούμε για το πώς φαινόμαστε, για το αν αποδίδουμε όπως θα θέλαμε, για το αν ο σύντροφός μας το απολαμβάνει κ.α. 

Τέτοιου είδους εμμονές, απλά καταφέρνουν να κλέψουν όλη τη διασκέδαση από το σεξ. Το ιδανικό θα ήταν, με ένα μαγικό κουμπί, να μπορούσαμε να απαλλαγούμε από αυτές τις σκέψεις και απλά να απολαύσουμε την εμπειρία. Αφού όμως δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά, τότε ίσως να μην ήταν θέμα «κακού σεξ», ίσως να ήταν απλά θέμα νευρικότητας και άγχους.

Υιοθέτησε μια πιο παιχνιδιάρικη στάση, με πικάντικα μηνύματα, ζωηρές ματιές ή ό,τι άλλο σε εκφράζει. Άφησε τις ανησυχίες πίσω και απόλαυσε αυτή τη μοναδική στιγμή.

Διατήρησε την παιχνιδιάρικη στάση σου και στο κρεβάτι. Μπορεί αυτό να είναι το θεμέλιο για μία πλούσια και ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πολλαπλοί οργασμοί: Πως επιτυγχάνονται

Her News

Sexting: Μια στις τρεις γυναίκες νιώθει υποχρεωμένη να στείλει nudes

Her News

Σημάδια ότι σε θέλει μόνο για σεξ

Her News