HerNews.gr
Beauty

Τέσσερις τρόποι για να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Το πιο σημαντικό βήμα σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς είναι η απολέπιση, ο καθαρισμός δηλαδή, προσώπου και σώματος, από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Η απολέπιση όχι μόνο καθαρίζει την επιδερμίδα, αλλά και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων. Οι κρέμες σώματος και προσώπου διεισδύουν καλύτερα και γίνονται πιο αποτελεσματικές.

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα τους τέσσερις καλύτερους τρόπους:

Χρησιμοποίησε απολεπιστικό αφρόλουτρο

Η χρήση ενός αφρόλουτρου με απολεπιστική δράση είναι ίσως η πιο εύκολη και γρήγορη λύση. Καθαρίζει εύκολα το δέρμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει λεία την επιδερμίδα.

Είναι ιδανική λύση για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Ήρθε η ώρα για scrub

Η πιο συνηθισμένη λύση για τις περισσότερες γυναίκες είναι το scrub. Στο εμπόριο θα βρεις πολλά scrub, για όλες τις επιδερμίδες και με άπειρες μυρωδιές για να διαλέξεις.

Εφάρμοσε το scrub σε νωπή επιδερμίδα και δώσε έμφαση σε γόνατα, αγκώνες, ή όπου αισθάνεσαι τραχιά την επιδερμίδα σου. Ξέβγαλε με άφθονο νερό και ολοκλήρωσε την περιποίησή σου με την αγαπημένη σου κρέμα σώματος.

Απολέπιση στο σπίτι με το δικό σου DIY scrub

Μπορεί στα καταστήματα με προϊόντα ομορφιάς να βρεις τα πάντα, ωστόσο αν θες νιώθεις δημιουργική, είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις το δικό σου scrub. Με την κατάλληλη συνταγή, σου εγγυόμαστε πως η απολέπισή σου θα είναι εξίσου αποτελεσματική.

Τα βασικά συστατικά που θα χρειάζεται να έχει θα είναι είτε ζάχαρη, είτε αλάτι, είτε καφές. Και τα τρία συστατικά είναι γνωστά για τις ευεργετικές δράσεις τους στην επιδερμίδα, και την αφήνουν πιο λεία από ποτέ.

Dry brushing: Τι είναι και γιατί να το δοκιμάσεις

Στον αντίποδα της απολέπισης με scrub σε βρεγμένη επιδερμίδα, το dry brushing ή αφορά την απολέπιση με βούρτσισμα σε στεγνή επιδερμίδα.

Το dry brushing απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και αυξάνει τη ροή του αίματος σ’ όλο το σώμα. Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, αφήνοντάς την πιο λαμπερή, απαλή και λεία. Παράλληλα, μειώνει την κυτταρίτιδα και βοηθά το σώμα να απαλλαγεί πιο γρήγορα από τις συσσωρευμένες τοξίνες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καλύπτει τελικά το κολλύριο ματιών τα σπυράκια;

HerNewskl

Πεντικιούρ: 5 τάσεις που κυριαρχούν το φετινό καλοκαίρι

HerNewskl

Γιατί έχετε γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σας;

Her News