HerNews.gr
DECORNEWS

Διακόσμηση με κολοκύθες: Πως να υιοθετήσεις την πιο hot τάση στο decor

Ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο την περίοδο του χειμώνα είναι οι κολοκύθες. Είτε αληθινές, είτε ψεύτικες, οι κολοκύθες δίνουν έναν κομψό αέρα στη διακόσμηση του χώρου σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τις βλέπουμε κατα κόρον στο Instagram και το Pinterest.

Στην Αμερική, η κολοκύθα έχει τον δικό της μύθο που τη συνδέει με τη γιορτή του Halloween. Σε όλο τον κόσμο όμως, επιλέγεται ως στυλ διακόσμησης γιατί αποπνέει ένα ρομαντικό, παραμυθένιο σκηνικό.

Η κολοκύθα αποτελεί άλλωστε σύμβολο ανάπτυξης και ευημερίας, λόγο του τρόπου ανάπτυξή της αλλά και των πολλών σπόρων που κρύβει στο εσωτερικό της.

Αν θες να αισθάνεσαι ότι ζεις στο παραμύθι της «Σταχτοπούτας», είναι η ιδανική διακόσμηση για εσένα!

Το συγκεκριμένο trend το βλέπουμε συνεχώς στο design σπιτιού και όχι μόνο, αφού αποπνέει ζεστασιά και ηρεμία. Διατηρούνται άθικτες για πολύ καιρό,  και δίνουν μια νότα… παραμυθιού στο σπιτικό μας

Οι κλασσικές πορτοκαλί κολοκύθες, αλλά και οι λευκές, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της φθινοπωρινής και χειμωνιάτικης διακόσμησης. Βέβαια, μπορείς να τις βρεις σε όλα τα χρώματα, αφού μπορούν να βαφτούν σε χρυσές, ασημί, γαλάζιες, γκρί, ροζ, μαύρες ή ότι άλλο ταιριάζει στο στυλ σου.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν και υφασμάτινες κολοκύθες (συνήθως απο βελούδο), γυάλινες ή κεραμικές και θεωρούνται ένα πρώτης τάξεως διακοσμητικό στοιχείο για τον χώρο μας.

Μπορείς να φτιάξεις και τις δικές σου υφασμάτινες κολοκύθες, αν ρίξεις μια ματιά σε αυτό το video:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Travel | Boho | Fashion (@foxytrash)

Αναμφίβολα, οι πορτοκαλί κολοκύθες παραπέμπουν στο φθινόπωρο και τον χειμώνα και ταιριάζουν ιδανικά σε στολισμούς και διακοσμήσεις με rustic ύφος. Σε έναν ξύλινο δίσκο, οι κολοκύθες διακοσμούν το τραπέζι του σαλονιού σας.

Φαίνονται πολύ εντυπωσιακές αν τοποθετηθούν πάνω σε ράφια ή στη βιβλιοθήκη, ή το περβάζι του παραθύρου σας. Μπορούν να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό διακοσμητικό για την τραπεζαρία, το χωλ ή ακόμα και την είσοδο του σπιτιού σου.

Μπορείτε να «μπλέξετε» κολοκύθες σε διάφορα χρώματα μεταξύ τους, ή να χρησιμοποιήσετε φωτάκια για να τις κάνετε να φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Decor: Ανακάλυψε τα ωραιότερα διακοσμητικά χώρου στο κατάστημα της Vipart

Her News

Τα λάθη στο χρώμα βαφής που κάνουν έναν τοίχο να φαίνεται πιο «βρόμικος»

HerNews ka

Κρεβατοκάμαρα: Οδηγός φωτισμού για το υπνοδωμάτιο

Her News