HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Περιποίηση στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φροντίσεις σωστά το πρόσωπο και το σώμα σου

Πιθανότατα όλοι έχουμε ακούσει για τη «λάμψη της εγκυμοσύνης» κατά τη διάρκεια της οποίας το δέρμα στο πρόσωπό μας στην εγκυμοσύνη φαίνεται φυσικά λαμπερό και υγιές χάρη στις ορμόνες που εκπέμπει το σώμα μας. Αλλά αυτό το οποίο συζητάμε λιγότερο είναι οι άλλες ‘παρενέργειες’ της εγκυμοσύνης που σχετίζονται με την επιδερμίδα, όπως ο αποχρωματισμός, η ευαισθησία και, δυστυχώς, η ακμή.

Τι γίνεται όμως αν η τακτική ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας δε λειτουργεί ή αν ανησυχούμε ότι τα προϊόντα πριν την εγκυμοσύνη μας μπορεί να μην είναι απολύτως ασφαλή για εμάς και το μωρό μας;

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά προϊόντα που δεν είναι μόνον ασφαλή για χρήση ενώ διανύουμε την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά είναι επίσης φιλικά προς εμάς και δεν απαιτούν πολύ χρόνο στην πρωινή και βραδινή μας ρουτίνα.

Πώς να φροντίσουμε το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι δερματικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μαζί με πολλές άλλες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας, πιθανότατα θα αλλάξουν το δέρμα μας:

· Το μέλασμα, ή ο αποχρωματισμός του δέρματος μπορεί να είναι ένα επίμονο φαινόμενο ακόμα και μετά το τέλος της εγκυμοσύνης. Για να το καταπολεμήσουμε, αρχικά θα πρέπει να προστατευτούμε από τον ήλιο, να φοράμε δηλαδή ένα καπέλο που σκιάζει το πρόσωπό μας και να φροντίζουμε να εφαρμόζουμε αντηλιακό κάθε δύο ώρες.
Μετά το πέρας της εγκυμοσύνης μας μπορούμε να συμβουλευτούμε τα σύγχρονα κέντρα ιατρικής αισθητικής Dibeauty ώστε να μας κατευθύνουν σχετικά με την κατάλληλη για εμάς θεραπεία. Χημικό peeling, λέιζερ και μεσοθεραπεία είναι μερικές από τις ιδανικές και πιο αποτελεσματικές μεθόδους για το πρόβλημά μας.

· Οι ραγάδες είναι πολύ συχνές και αρκετά δύσκολες ως προς την αντιμετώπισή τους. Μπορούμε να συμβουλευτούμε τον ιατρό μας για να μας συστήσει μια

καλή ενυδατική κρέμα για την καταπολέμησή τους καθώς, θα χρειαστούμε κρέμες που να γλιστρούν πάνω στο δέρμα εύκολα, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι, αυτά τα προϊόντα δε βοηθούν πάντα στην πρόληψη των ραγάδων. Υπάρχουν επίσης επιλογές, όπως το λέιζερ, αμέσως μετά τον τοκετό. Επίσης, υπάρχει μία καινοτόμος θεραπεία, η Perfoskin Complex, η οποία αποτελεί δραστική λύση στο πρόβλημα των ραγάδων.

Προβλήματα της φροντίδας του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη:

Με τις νέες αλλαγές έρχονται νέες ανησυχίες, αλλά με τις κατάλληλες πληροφορίες από τους ειδικούς και με λίγη προσοχή, μπορούμε να διατηρήσουμε μια βασική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας.

Υπάρχουν δύο κύριες ανησυχίες για τη φροντίδα του:

Τα προϊόντα μπορεί να απορροφηθούν από την κυκλοφορία του αίματός μας μέσω του δέρματός μας και να επηρεάσουν την ανάπτυξη του μωρού μας. Αν και δεν μπορούμε να εμποδίσουμε το δέρμα μας να απορροφήσει τα προϊόντα περιποίησης, μπορούμε να βεβαιωθούμε, ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι ασφαλή τόσο για εμάς όσο και για το μωρό.

Το δέρμα μας μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο και μπορεί να εμφανίσουμε αλλεργικές αντιδράσεις σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, συμπεριλαμβανομένων τόσο των νέων προϊόντων που εισάγονται στη ρουτίνα μας όσο και των προϊόντων που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια.

Εάν παρατηρήσουμε όμως αυξημένη ευαισθησία στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να επιμείνουμε σε πιο ήπια προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα ενώ δεν ενδείκνυται να δοκιμάζουμε πολλά νέα προϊόντα ταυτόχρονα. Αντίθετα, πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα νέο προϊόν κάθε φορά και να δώσουμε στο δέρμα μας χρόνο να προσαρμοστεί σε κάθε ένα πριν δοκιμάσουμε ένα άλλο.

Συστατικά περιποίησης του δέρματος που πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Πιθανότατα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα προϊόντα περιποίησης του δέρματος δεν είναι ασφαλή για χρήση ενώ είμαστε σε περίοδο κύησης. Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι τι πρέπει να αποφύγουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Αυτά τα προϊόντα θεωρούνται μη ασφαλή επειδή μπορούν είτε να προκαλέσουν βλάβη στο έμβρυο όταν εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος είτε να προκαλέσουν ερεθισμό σε ευαίσθητο δέρμα, όπως για παράδειγμα τα παρακάτω:

• Ρετινόλη (προϊόντα που περιέχουν ρετινοειδή, που χρησιμοποιούνται συνήθως για την ακμή και την αντιγήρανση)

• Υδροκινόνη (ένας παράγοντας λεύκανσης του δέρματος)

• Σαλικυλικό οξύ σε υψηλές δόσεις, σε χημικό πίλινγκ ή λήψη από το στόμα

• Καλλυντικές θεραπείες όπως μπότοξ, fillers και λέιζερ

• Θεραπείες απολέπισης όπως μικροδερμοαπόξεση, πίλινγκ ή μάσκες απολέπισης

•Προϊόντα που περιέχουν αρώματα και αιθέρια έλαια, όπως άλατα μπάνιου και αρωματικές λοσιόν.

Ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο αγοράζουμε τα προϊόντα περιποίησης του δέρματός μας, πρέπει να διαβάζετε πάντοτε τη λίστα συστατικών για να ελέγχετε για μη ασφαλή συστατικά. Και αν δεν είμαστε σίγουροι για ένα συγκεκριμένο προϊόν ή συστατικό, οφείλουμε να επικοινωνήσουμε με τον ιατρό μας.

Προϊόντα περιποίησης του δέρματος που είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Δεν πρέπει ν’ αφήνουμε αυτήν τη λίστα προϊόντων να μας αποθαρρύνει από τη δημιουργία μιας σταθερής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας που είναι ασφαλής για την εγκυμοσύνη.

Yπάρχουν πολλά προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τα σπυράκια και την ξηρότητα και να διατηρήσουμε το δέρμα μας καθαρό και υγιές όπως:

1. Απαλά καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα χωρίς άρωμα

2. Υαλουρονικό οξύ (μια ενυδατική κρέμα με αντιγηραντικές ιδιότητες ασφαλείς για την εγκυμοσύνη)

3. Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου (ασφαλές σε περιορισμένες ποσότητες, αλλά συνιστάται να συμβουλευτείτε πρώτα το δερματολόγο σας πριν τη χρήση του)

4. Ορός βιταμίνης C (χρησιμοποιείται για τις αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, εφαρμόστε το πρωί πριν το αντηλιακό)

5. Σαλικυλικό οξύ σε χαμηλές δόσεις, που βρίσκεται συνήθως στα σαπούνια προσώπου χωρίς συνταγή.

6. Χρήση αντηλιακού. Το αντηλιακό είναι πάντα πολύ σημαντικό είτε είμαστε έγκυος είτε όχι, αλλά επειδή το δέρμα μας μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο χρήσης του αντηλιακού (Δε χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιούμε περισσότερο αντηλιακό, αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε επιμελώς λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης μελάσματος.

Οι έγκυες θα πρέπει να βάζουν αντηλιακό καθημερινά το πρωί με την κανονική τους ενυδατική κρέμα και μετά πάλι κάθε δύο ώρες εάν πρόκειται να μείνουν έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα).

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου κατλα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όχι μόνο!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Τα ιδανικά σνακ για την διατροφή σας

Her News b

Αν είσαι έγκυος ή νέα μαμά, τo all4baby event 2023 φτιάχτηκε για εσένα και έχει όλα όσα πρέπει να ξέρεις και χρειάζεσαι!

Her News

Top 3: Τροφές για εγκύους

Her News b