HerNews.gr
Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Πού θα πάνε οι Έλληνες το τριήμερο

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει και δεν είναι λίγοι όσοι περιμένουν το τριήμερο για να κάνουν ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Την τιμητική τους έχουν οι ορεινοί προορισμοί, με το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» να δίνει τη σκυτάλη στον χειμερινό τουρισμό.

Παράλληλα, μετά από δυο χρόνια πανδημίας, πολλοί σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκτός συνόρων, γεγονός που σημαίνει ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία επιστρέφει στην κανονικότητα.

Πού θα πάνε οι Έλληνες την 28η Οκτωβρίου

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, η απόδραση δεν κανονίζεται τόσο μέσω οργανωμένων τουριστικών πακέτων, αλλά «κατά μόνας».

Αναφορικά με τους προορισμούς που θα πρωταγωνιστήσουν το τριήμερο, η ζήτηση είναι μεγάλη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Λίμνη Πλαστήρα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Μετέωρα, Πήλιο, Εύβοια, Δελφοί, Πελοπόννησος, είναι οι προορισμοί που θα πρωταγωνιστήσουν. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την Κρήτη. Φέτος πολλοί Έλληνες θα την επισκεφθούν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Τα αεροπορικά εισιτήρια για το νησί είναι πλέον ελάχιστα και μάλλον οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής θα πρέπει να καταφύγουν στην ακτοπλοΐα.

Οι προορισμοί του εξωτερικού

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες που θα κινηθούν εκτός συνόρων, πάλι οι επιλογές είναι πολλές.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι το Λονδίνο, η Αυστρία, η Τσεχία, το Παρίσι, η Ρώμη, η Πορτογαλία, η Ισπανία. Σημαντική είναι και η ζήτηση για Ντουμπάι, Εμιράτα και ειδικά η Αμερική. Το γεγονός ότι πλέον η σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ γίνεται με απευθείας πτήσεις είναι κάτι που έχει δώσει ώθηση και τόνωση των ταξιδιών και από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑ.

Αναφορικά με τα καταλύματα που θα επιλέξουν για τη διαμονή τους οι Έλληνες ταξιδιώτες, ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι πρόκειται για μπουτίκ κυρίως ξενοδοχείων.

Τα μεγάλα Resort έχουν κλείσει τα περισσότερα στις 15 Οκτωβρίου και λίγα είναι αυτά που έχουν παρατείνει τη λειτουργία τους έως αρχές Νοεμβρίου. Στο μεταξύ σημαντικά μερίδια επισκεπτών θα δεχθεί και ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: Τα ντοκουμέντα της τραγωδίας και το «Αμάν!» του σταθμάρχη

Her News

Το προφίλ των εμπρηστών και των πυρομανών

HerNews ka

«Έφυγε» από τη ζωή η Ματούλα του Κολωνακίου – Ήταν νεκρή στο σπίτι της εδώ και επτά ημέρες

HerNews ka