HerNews.gr
DECORNEWS

Αρωματικά Κεριά: Τα ωφέλη τους είναι πολλά περισσότερα απ’όσα νομίζεις

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τις χειμωνιάτικες νύχτες από το να καθόμαστε στο σαλόνι μας με αναμμένα κεριά.

Ειδικά τώρα που το ρεύμα έχει ανέβει στα ύψη, απλώς κλείνουμε τα φώτα και ανάβουμε κεριά στο σαλόνι μας. Με αυτόν τον τρόπο και ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουμε και εξοικονόμηση ρεύματος θα κάνουμε.

Αν και τα κεριά μπορεί να μην παρέχουν πλέον τη βασική πηγή φωτός του ανθρώπου (προς το παρόν γιατί όπως πάμε..), συνεχίζουν τώρα να αυξάνονται σε δημοτικότητα και χρήση: τα κεριά συμβολίζουν τη γιορτή, δηλώνουν ρομαντισμό, καταπραΰνουν τις αισθήσεις και τονίζουν το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού.

Αλλάζουν αμέσως την ατμόσφαιρα οποιουδήποτε εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου προσθέτοντας φως σε οποιονδήποτε χώρο χωρίς τη σκληρότητα μιας ηλεκτρικής λάμπας. Το απαλό τρεμόπαιγμα του φωτός των κεριών δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και προσθέτει μια αίσθηση ζεστασιάς.

Τα κεριά είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές, θεραπευτικές τους ιδιότητες και χρησιμοποιούνται συχνά από θεραπευτές, όπως θεραπευτές μασάζ, για να δημιουργήσουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα στους χώρους θεραπείας τους.

 Το άναμμα ενός κεριού, και η απαλή λάμψη που δημιουργεί, διευκολύνουν και ηρεμούν το μυαλό. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα έχετε μια αγχωτική μέρα: ανάψτε ένα κερί, παρακολουθήστε τη φλόγα και απλώς αναπνεύστε για λίγα λεπτά. Ακόμα και μόλις 60 δευτερόλεπτα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Τα κεριά αρωματοθεραπείας μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να αισθανθείτε ήρεμοι, γεμάτοι ενέργεια και να βοηθήσουν τον εγκέφαλό σας να αποκτήσει μια πιο παραγωγική νοοτροπία.

Τα κεριά λεβάντας  βοηθούν το μυαλό σας να χαλαρώσει και να περιορίσετε το άγχος. Τα κεριά ευκαλύπτου δίνουν ενέργεια και βελτιώνουν την εστίαση. Κεριά λεμονιού επίσης ενεργοποιεί και μπορεί να ανακουφίσει το άγχος και την κατάθλιψη.

Τα διακοσμητικά κεριά είναι ένας κομψός τρόπος για να προσθέσετε την τελευταία πινελιά σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας. Χρησιμοποιήστε διακριτικά χρώματα για να προσθέσετε μια απαλή πινελιά σε κάθε χώρο.

Τα αρωματικά κεριά είναι ένας τέλειος τρόπος για να προσθέσετε διακριτικά ένα υπέροχο άρωμα στο χώρο σας και να καλύψετε τις ανεπιθύμητες οσμές.

Τα πάντα, από φρουτώδη μέχρι πιο λουλουδάτα, από βότανα και γήινα έως αέρινα και καθαρά, από ξυλώδη και ανδρικά έως θηλυκά, από φαγητό και ποτό έως εποχιακά και εορταστικά.

Το κάψιμο των κεριών μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία σας. Μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής είναι η φροντίδα του εαυτού σας και η φροντίδα του μυαλού σας. Το άναμμα κεριών μπορεί να προσφέρει την τέλεια ατμόσφαιρα για να προκαλέσει ηρεμία και αίσθηση ευεξίας. 

Αν ποτέ νιώθετε ότι σας τυλίγει ο φόβος ή αισθάνεστε άγχος, τα αναμμένα κεριά μπορούν να σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ποιο χρώμα μπορεί να κάνει αυτόματα το σπίτι σας να δείχνει πιο luxury;

HerNews ka

Η Εθνική Πινακοθήκη θα γιορτάσει 200 χρόνια με μια υπέροχη ανακαίνιση

Her News

Τα 5 καλύτερα φυτά για να φυτέψετε τον Ιανουάριο ώστε να έχετε εντυπωσιακή αυλή την άνοιξη & το καλοκαίρι

HerNews ka