HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για αδυνάτισμα χωρίς εξοπλισμό

Η τακτική γυμναστική είναι το κλειδί για ένα ωραίο κορμί, υγεία, αλλά και καλύτερη ψυχολογία, αφού μας βοηθά να αποφορτιστούμε και να αποβάλλουμε το στρες της ημέρας. Ωστόσο, όλο και περισσότερες γυναίκες προσπαθώντας να ισορροπήσουν επαγγελματική και προσωπική ζωή, βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη φυσική τους κατάσταση.

Κάτι τέτοιο μπορεί να δικαιολογηθεί, αν σκεφτούμε πως δεν είναι πάντα εύκολο για μερικές από εμάς να βρουν μία ή δύο ώρες στην πολυάσχολη καθημερινότητα, για να επισκεφθούν το γυμναστήριο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα οφέλη που έχει η γυμναστική στην υγεία και την καθημερινότητά μας.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι, χωρίς εξοπλισμό, για να βάλεις ξανά τη γυμναστική στη ζωή σου. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να αφιερώσεις 20-30 λεπτά την ημέρα, για τον εαυτό σου. 

Γυμναστική για ενδυνάμωση στο σπίτι

1. Σανίδα

Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στατικές ασκήσεις διαχείρισης σωματικού βάρους για να ενισχυθεί ο κορμός και τα άλλα μέρη του σώματος. Μπορεί να πιστεύετε πως είναι απλή και μη αποδοτική, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντική.

Γυμνάζει ταυτόχρονα κορμό, κοιλιακούς, σπονδυλική στήλη, ώμους και γλουτιαίους. Χρειάζεται συγκέντρωση και ευθυγράμμιση των άκρων. 

Αυτή η άσκηση μοιάζει με τις κάμψεις εκτός από την κίνηση. Με τις κάμψεις, οι μύες αλλάζουν και μεταβάλλονται αλλά με την άσκηση σανίδα παραμένουν στατικοί και δεν αυξάνονται ή μειώνονται σε μέγεθος, απλά ενισχύονται.

Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να έχετε σωστή στάση και θέση σώματος. Το ανώτερο μέρος του σώματος θα πρέπει να είναι ίσιο με τους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών καθώς είναι ελαφρώς ανυψωμένα. Συνεχίστε με την ευθεία θέση, πάρτε βαθιές ανάσες και νιώστε τους μύες του κορμού να δυναμώνουν μαζί με αυτούς του λαιμού και του κεφαλιού.

2. Κοιλιακοί

Μια παραδοσιακή άσκηση για πιο δυνατούς κοιλιακούς. Οι παραλλαγές είναι πολλές, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι μόνο οι εντατικοί κοιλιακοί χαρίζουν επίπεδη κοιλιά. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι 100% αλήθεια και πρέπει να εντάξουμε στην προπόνησή μας ασκήσεις που να καλύπτουν όλο το σώμα. Όμως και λίγα σετ κοιλιακών στη γυμναστική μας, είναι απαραίτητα.

3. Καθίσματα (Squats)

Τα squats είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για να τονώσεις μηρούς, γοφούς και γλουτούς. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για τη συγκεκριμένη άσκηση. Εάν είσαι αρχάρια, ξεκίνα με τη βασική εκδοχή της.

Πώς γίνεται το σωστό κάθισμα:

  • Στεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων, πατώντας σταθερά στο έδαφος. Το στήθος πρέπει να «βλέπει» προς τα πάνω και τα χέρια να είναι πάνω στους γοφούς ή τεντωμένα μπροστά .
  • Κρατάμε ίσιο και σφιχτό τον κορμό και λυγίζουμε γόνατα. Στην τελική θέση, οι μηροί πρέπει να είναι σχεδόν παράλληλοι με το έδαφος. Τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται περίπου πάνω από τους αστραγάλους και να μην ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών. Η πλάτη καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης πρέπει να είναι ίσια.

4. Jumping Jacks

Τα jumping jacks, χαρίζουν ευελιξία και σε βοηθάνε να αυξήσεις την αντοχή σου. Μπορείς να κάνεις αυτή την άσκηση ως προθέρμανση πριν ξεκινήσεις τη γυμναστική σου, αλλά και ενδιάμεσα από τις υπόλοιπες ασκήσεις.

5. Κάμψεις (Push-ups)

Μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι. Τα push-ups ενισχύουν το πάνω μέρος του σώματος καθώς ενδυναμώνουν στήθος, ώμους και τους τρικέφαλους. Δυναμώνουν επίσης τους μηρούς και τους κοιλιακούς μύες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Dua Lipa: Υιοθετήστε το french pastel μανικιούρ της!

HerNewskl

3 Μύθοι για την cardio άσκηση

Her News

Πόσες θερμίδες καις με το κολύμπι;

Her News